• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Video Slayt Gösterisi Nasıl Oluşturulur

Video Slayt Gösterisi Nasıl Oluşturulur
Bir oturma odasında tutsak bir akşam yemeği konuğusunuz ya da bir laboratuvar sınıfında lise öğrencisisiniz

TURİZMİN SESİ


Işıklar söner, projeksiyon bir uğultu ile açılır ve odanın her tarafına bir ışık huzmesi yayılarak havada asılı duran binlerce toz parçacığını ortaya çıkarır. Duvardaki büyük bir kare ışıkta resimler birbiri ardına belirir, bir tatil fotoğraflarla yeniden gezilir veya bir kurbağanın yaşam döngüsü açıklanır. Bu gerçek bir slayt gösterisidir.

 

video-slayt-gosterisi-nasil-olusturulur.jpg

 

Neyse ki bu günlerde bir slayt yapmak ve paylaşmak çok daha kolay. Hatta video ve metin bile ekleyebilirsiniz. Projektör gerektirmeden, paylaşmaktan gurur duyacağınız büyüleyici, profesyonel sunumlar oluşturmak için slayt gösterisi oluşturma araçlarımızı nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

Adım adım slayt gösterisi oluşturma araçlarını kullanma

Günümüzde her şeyin kolayını karşımıza çıkartan dijital dönüşümün gerektirdiği gibi online sitelerle projenize birden çok sayfa ekleyin ve ardından slayt gösterinizi nasıl paylaşmayı planladığınıza bağlı olarak bir sürekli video, PDF veya ayrı görüntü dosyaları ortamında çıktı alın. Hadi başlayalım.

İhtiyaçlarınız için doğru boyutta olanı bulmak için boş tuval seçimine göz atın . Seçtiğiniz tuval boyutu, çok sayfalı bir belgede farklı tuval boyutlarına sahip olamayacağınız için projenize eklediğiniz tüm ek sayfaların (slaytların) boyutu olacaktır.

Slayt gösterisi tasarımınız için boş bir tuval boyutu seçmeyle ilgili ipuçları:

  • Çok görüntülü bir Instagram Hikayesi oluşturmak istiyorsanız boş Instagram Hikayesi tuvalini seçin.
  • PowerPoint veya Google Slaytlar ile çalışacak bir iş sunumu oluşturmak istiyorsanız, Sunum boş tuvalini seçin.
  • Sonunda tek bir video olarak çıkacak bir slayt gösterisi oluşturuyorsanız, video boşluklarından birini seçebilirsiniz - 2K QHD, 4k UHDTV, 1080 HD, Dikey Full HD, vb.

video-slayt-gosterisi-nasil-olusturulur-002.jpg

Fotoğraflarınızı, videolarınızı, metin ve grafiklerinizi ekleyin

Yaptığınız işin iyi sonuçlar vermesi kendinizi iyi yaşamaya adadığınız anlamına gelir. Size kendinizi iyi hissettirecek bir slayt gösterisi için video ve hareketsiz görüntülerin bir karışımını oluşturabilir veya bir sayfada yalnızca metinle grafik görüntülemeyi seçebilirsiniz. Çok sayfalı bir dosyaya ekleyebileceğiniz sayfalar sınırlıdır, bu nedenle görsel hikayenizi anlatmak için harmanlayın. Videonun üzerine metin ve logo ekleyin ve bu öğelerin sayfada hareket etmesini sağlamak için animasyonla da oynatın, bu görsel ilgiyi korumanın harika bir yoludur.

video-slayt-gosterisi-nasil-olusturulur-003.jpg

Slayt gösterinize ek sayfalar ekleyin

Başka bir sayfa eklediğinizde, mevcut sayfanızı çoğaltabilir veya yeni bir tane ekleyebilirsiniz. Tüm slaytlarınızda aynı biçimlendirmeyi (örneğin, logonuzun her slaytta aynı yerde olmasını veya metnin slayt gösterisi boyunca aynı yerde kalmasını) istiyorsanız, geçerli sayfanızı çoğaltmak harika bir seçimdir.

Ek sayfalarla slayt gösterinizi oluşturmaya devam edin

Slayt gösterinize hareketsiz görüntüler, videolar, metinler ve logonuz olacak şekilde ek sayfalar ekleyin. Her slaydın içerdiği video öğesinin uzunluğu boyunca görüntüleneceğini unutmayın.

Slayt gösterinizi doğru biçimde dışa aktarın

Slayt gösterinizi birleştirmeyi tamamladığınızda, çok sayfalı projenizi tek bir video/gif dosyası olarak çıkartın veya çok sayfalı projenizin çıktısını ayrı videolar olarak alın.

-Tek bir MP4/GIF olarak indirin: Bu, sayfalarınızdan bir "film" oluşturacak, bir film gibi birinden diğerine geçecektir. Sayfa sabit (hareketli olmayan) görüntüler içeriyorsa, slayt gösterinizin her sayfası altı saniye boyunca gösterilecektir. Ancak sayfa video içeriyorsa, sayfa videonun uzunluğu boyunca gösterilecektir.

-Çoklu MP4/GIF olarak indir: Bu seçeneğin seçilmesi projenizin çıktısını bir ZIP dosyasında bulunan ayrı GIF'ler veya MP4'ler olarak verecektir. Bu, bir hikayenin her sayfası ayrı bir dosya olması gerektiğinden, Instagram hikaye sayfalarının çıktısını almak için idealdir.

Hareketsiz görüntüler içeren bir slayt gösterisini dışa aktarın

%100 hareketsiz görüntülerden oluşan bir slayt gösterisi oluşturmak istiyorsanız, projenizin çıktısını mevcut beş dosya biçiminden herhangi biri olarak da alabilirsiniz.

İndirdiğiniz slayt gösterinizi Powerpoint'te, Google Slaytlar'da veya fotoğraf albümünüzden manuel kontrollerle sunmak, size hızı ayarlama ve geri alma gibi atlama yeteneği verir, bu nedenle bir durağan görüntü koleksiyonunu PDF, PNG olarak indirmenizi öneririz.

  • JPG veya PNG olarak indirin: Her resim, oluşturduğunuz sayfaların sırasına göre ayrı ayrı ZIP dosyası olarak kaydedilir. Bir ZIP dosyası açmak ve resimlerinize erişmek için ZIP dosyasına çift tıklamanız yeterlidir. Veya e-postayla gönderilecek bir ZIP olarak sıkıştırılmış halde tutun.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21