• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Türkiye Sevdalıları

BORA ÖZGEN
Ülke tanıtımı için seferberlik ilan eden, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu’nun Genel Başkanı Fikret Yıldız, 21 Nisan akşamı acil olarak yönetim kurulunu topladı. Yönetim Kurulunda değişikliğe giden Fikret Yıldız, TUTAP Genel Başkan Yardımcılığı’na Bora Özgen’i yönetim kararıyla atadı.
 
 
 
 
 
TUTAP Genel Başkan Yardımcısı Bora Özgen; TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız’a ve Yönetime hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Bana yüklemiş olduğunuz bu görev çok ağır ve sorumluluk gerektiriyor. Türkiye tanıtımı için medya olarak üzerimize düşeni yapıyorduk. Şimdi tanıtım için üzerimize çok büyük bir iş düşüyor. Üzerimizdeki olumsuz  havayı pozitif hale getirmeliyiz. Harekete geçip bölge toplantılarımıza hız vermeliyiz. İl Kültür ve Turizm Müdürlerimiz, Valilerimiz  ve Belediye Başkanlarımız ile  irtibata geçerek, tanıtımlarımızı arttırmalıyız. Her alanı çok iyi kullanmalıyız. Fuarlarda yerimizi alarak Ülke tanıtımını en hızlı bir şekilde sürdürmeye devam etmeliyiz.
 
TUTAP olarak Ülke tanıtımında Devletimizin yükünü azaltarak, Sivil Toplum Kuruluşları ile Özel Sektörü bu sorumluluğa davet ederek daha etkili ve faydalı olacak biçimde girişimlerde bulunmalıyız.Tüm bireylerin Ülke tanıtımında kendisini sorumlu hissetmesi ve bu bilincin olgunlaşmasına yönelik eğitimin  ilköğretimden başlayan programlarla hazırlanmasını önermeliyiz. Türkiye’nin tanıtımının etkisinin artırılması ve hedef kitlelere ulaşmasına yönelik İl Mülki amiri olan Valilerimizin öncülüğünde lojistik ve materyal temini hususunda çalışmaları TUTAP başlatmış bulunuyor. İnsanlığın somut olmayan Kültürel Mirası, Dünya Miras Geçici Listesi ve Dünya Mirası Asıl Listeye giren unsuru kitapçık şeklinde hazırlanan tanıtım broşürleri turizmin hedef kitlelerine aktarmalıyız.   Ülkemizi öncelikle kendi insanımızın çok iyi tanımasını sağlamak, daha sonrada Dünya insanlarının tanıması adına projeler üreterek, Türkiye’nin değerlerini tanıtmak için materyalleri  hedef kitleye aktarmalıyız
 
Turizm Sektöründen nemalanan ve en büyük payı alan özel sektörün tanıtıma yönelik isteksiz olmaları ve her şeyi Devletten bekleme mantığında hareket etmeleri Ülke tanıtımında çok yetersiz kaldığımızı ve rekabet ettiğimiz ülkelere karşı çok geride kaldığımızı ortaya koymaktadır. Türkiye  geniş  yelpazeli Turizm çeşitliliğine sahip bir ülkedir. Dinler arası hoşgörüye en saygılı olan, medeniyetler ittifakına öncülük eden, Tarihi, kültürü ve görsel zenginliği ile eşi benzeri olmayan Türkiye’nin Turist sayısı ve geliri rakamlarla bizleri memnun etmemektedir.
 
Son on yılda ulaşım, konaklama ve tesisleşmede yaşanan pozitif gelişmelere paralel olarak Ülkemizin tanıtımını hak ettiği düzeyde yapabilirsek Turist sayısını ve gelirini istediğimiz seviyeye çıkarmak mümkün olacaktır. Özellikle ülkemizin milli gelirine en fazla katkı sağlayan Sağlık, İnanç ve Kültür Turizmine yönelik çok kaliteli ve zengin içerikli materyaller hazırlanarak hedef kitlelere ulaştırılması ile her yıl makul artış sağlayabiliriz. 
 
Ulaşım ve Konaklamada yeterliliğimiz en büyük avantajımızdır. Ülkemizde yaşanan siyasi istikrar ve ekonominin pozitif oranlarda Dünyada kabul görmesi de bu umudumuzu artırmaktadır. Türkiye’nin çok daha iyi tanınmasını ve tanıtılmasını için,  Devlet Kurumları, STK’lar ve Özel Sektörün işbirliği ile çok daha kolay gerçekleşecektir. Ülkemizin kalkınmasına fayda sağlayalım. Türkiye Turizmi hak ettiği yere kısa sürede engellemelere rağmen gelecektir. hedefimiz bellidir İçimiz rahat başımız dik olsun … 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21