• BIST 9096.77
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

KIBRIS ÖZEL KIBRIS GÜZEL

BORA ÖZGEN

Berrak bir denizi, doğal ve güzellikleriyle yılların eskitemediği tatil merkezi yavru vatan, her köşesindeki saklı hazineleriyle sizlerin keşfetmesi için hazır.  Genellikle turistler Girne’yi tercih ettiği için yoğunluk Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunuyor. Yaz aylarında yoğunluğun giderek arttığı Kıbrıs sahillerinde farklı bir rotaya ne dersin? Kalabalıktan ve gürültüden uzak ama tarihi ve doğal güzelliklere yakın bir merkez güzel olmaz mı? Bafra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin girişimleri ile bir turizm bölgesi haline geldi. Mazisi çok eski olmasa da hızla büyüyen ve gelişen köy, 2000’lerin başlarında yatırımcıların dikkatini çekti. Tarihi merkezlere yakın olması ve muhteşem plajı ile turistlerin cazibe merkezi haline geldi. Ben de TravelShop Turkey ile Kıbrıs'ta hem tatil hem iş fırsatı yakaladım.

Muhteşem bir tatil için Sabiha Gökçen havalimanından Pegasus ile Ercan Havalimanına uçtum. Ercan Havalimanına indiğimde karşılama ekibi ve Vip araç hazır bekliyordu. Çok geçmeden Bafra bölgesinde konaklama yapacağım Concorde Luxury Resort Kıbrıs (Cyprus) oteline hareket ettim. Concorde Luxury 

Resort Hotel Kıbrıs otelleri arasında en ön sıralarda yer alıyor. Concorde Luxury Resort, Ultra her şey dâhil konseptinde verdiği hizmetle birlikte oda kapasitesi 569 ve kendine özel altın tozu kum plajına sahip. O muhteşem sahilde birbirinden özel etkinlikler ve konserler oluyor. 5 yıldızlı bir otel olan ancak Türkiye standartlarında 7 yıldızlı hizmet veren Concorde Luxury Resort & Concention & Spa lüks ve konforu bir araya getirerek, A la Carte restoranları, havuzları, aquapark’ı, spor ve eğlence etkinlikleri ve diğer birçok hizmetleri ile eşsiz bir tatil keyfi sunuyor. Bu muhteşem otele vardığımda hiç bekleme yapmadan hazırlanmış oda kartımı alarak dinlenmeye çekildim. Oda kartımı elime aldığımda 2 'nci kat  2023 yazıyordu. Hayda bu sene benim yılım mı acaba dedim. Haydi, Bora aç kapıyı gir içeri dedim. 2 kattan denize doğru baktığında hemen balkonun altındaki göz alıcı havuzun maviliği kenarlarındaki muz ağaçları ise bir başka özellik bir birinden özel kuşların sesleri ise cenneti çağrıştırıyordu. Gün aydınlandı öğleye doğru havanın sıcaklığını hissediyorsunuz. Hava sıcaklığı kaç acaba diye merak edip telefonuma baktığımda 33 dereceyi gösteriyordu. Sezonun ilk denizle buluşma vakti gelmiş aylardan Nisan’dı. Nisan ayında deniz sezonunu açmanın mutluluğu vardı. Hava güzel gökyüzü pırıl pırıl altın sarısı kumlu sahilde harikaydı.

OTEL TEFERRUATTIR, YAŞAMANA BAK KEYF SENİN
Otelin konforu ve hizmeti çok da yabana atılacak şeyler değil, ama günün büyük kısmını deniz, kumsal ve havuzda geçireceksin. Ayrıca Bafra’nın koyu mavi, berrak denizinde yüzdükten sonra bir daha sen eski sen olmayacaksın.
Bu yüzden konfor düşüncen biraz değişecektir. Mümkün olsa denizi alıp yanında götürmek isteyeceksin ama nafile güzellik yerinde özeldir. Ama bol bol fotoğraf ve videolar çekerek anılarını ölümsüzleştirebilirsin. Bafra otellerinin şöhreti de en az denizi kadar etkileyici ve bir o kadar lüks…

NEREDE Kİ BU BAFRA?
Kuzey Kıbrıs’ın Mağusa ilinin İskele ilçesine bağlı bir köy Bafra. Kıbrıs haritasını gözünün önüne getirdiğin zaman, doğuya doğru ok gibi uzanan kısmı var ya, işte Bafra orada. Merkezden uzakta ve Bafra Turizm Bölgesi çalışması kapsamında yapılan oteller dışında etrafta pek bir şey yok. Denizini bu kadar eşsiz yapan şey de bu ıssızlık. Kıbrıs Ercan Havalimanı’na indikten sonra seni oteline götürecek servisin keyfini çıkarmaya bakın, yol biraz uzun 1,5 saat kadar sürüyor. İsterseniz araba kiralayarak oteline gidebilirsiniz. İkinci seçenekte Karpaz Anayolunu kullanman daha yararlı olacaktır. Ancak unutmalısın Kıbrıs’ta trafik soldan akıyor. Araç kullanırken dikkat edilmeli. Sinyal vereceğim derken sileceği çalıştırmayın araçlarla kafa kafaya gelmeyin.

Bu bölgede konaklamak için tercih edilebilecek en iyi oteller sıralarsak oldukça fazla. Ben konakladığım otelin ismini vererek tavsiyede bulunacağım. Concorde Luxury Resort & Concention & Spa Kıbrıs altın kumlu plajı ve denizin ortasına kadar uzanan up uzun iskelesi bu dünyayla bağlantını koparıp atacak ve seni bir masal kahramanı yapacak.

Kıbrıs Tatili için, öncelikle müsait olan en yakın tarih için Kıbrıs uçak bileti almalı ve hemen ardından Bafra’daki Concorde Luxury Resort & Concention & Spa Kıbrıs’ta yer ayırtmalısın. 

Daha sonra otelin ulaşım imkânlarını sorgulaman gerekiyor. Eğer varsa otelin kendi araçlarıyla havaalanından seyahat etmen daha kolay olacaktır. Cumayı da tatile dâhil edip “long weekend” denilen uzun hafta sonu tatili, Bafra’ya imzanı atmana yetecektir. 

50 faktörlük güneş kremini unutmamalısın, Kıbrıs güneşi başka bir şeye benzemez! Bir gününü kesinlikle tarihi eserlere ayırmalısın; Bafra’ya yakın birçok tarihi eser bulunuyor. 

Gazimağusa’ya yapacağın ufak bir gezi çok güzel olabilir. Milattan sonra 500 yılında inşa edilen ve Hristiyanlar tarafından önemli bir isim sayılan Aziz Barnabas’ın mezarının bulunduğu bölgede inşa edilmiştir. Ayrıca ünlü yazar Namık Kemal’nın sürgünde kaldığı zindan Mağusa’da bulunuyor. Zindan şu an müze olarak hizmet veriyor. Son olarak gece hayatını planlaman gerekiyor. 

Kıbrıs bitmeyen geceleri ve sabaha kadar edilen danslarla biliniyor. Özellikle sıcak gecelerde dolaşmak ve eğlenmek isteyenlerin çokluğu nedeniyle yer bulma konusunda zorluklar yaşayabilirsin.

Bafra’ya Kıbrıs’a gideceğin için heyecanlanman doğal Çünkü Kıbrıs Özel, Kıbrıs Güzel diyorum…
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21