• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Kendi Rotanı Kendin Çiz 

BORA ÖZGEN

Datça, genellikle büyük şehirlerin stresinden kaçıp dinlenme amaçlı gelinen tatil için ideal bir yer. Datça'da konakladığın yerden 5 dakikada denize gidilebiliyor. Yemek yemek istediğinizde ise, yürüme mesafesinde oldukça fazla mekân var.  Alışveriş için ise meydan da istenilen her şeye ulaşabiliyorsunuz. Market derseniz her yerde olan zincir marketler burada da yerini almış durumda. 

Her şey birbirine o kadar yakın ki tatilin anlamı burada anlaşılıyor. 
Burada her şey yavaş işler acele etme diyorlar ya doğrudur. Her şeyi tam zamanlı yaşayarak anlıyorsunuz. Gündüzü bir başka güzel, gecesi bir başka. 

Bu gün ne yapalım?

Denize nerede girelim? dendiğinde, merkeze yakınsanız Taşlık Plajı yakınlığı ile size uygun olanıdır. Özel işletmelerin plajları ve şezlongları da mevcut… Ancak yeme içme karşılığında plaja girip şezlong kullanabiliyorsunuz. Taşlık Plajı’nda birkaç kafe var. Biri dünya mutfağı lezzetleri ile hizmet veriyor. Diğeri ise, hamur işleri ile yoğunlukta…  Ancak ne yediğinize, içtiğinize dikkat edin. Bazen olası hatalar olabiliyor. Adisyon karışmaları sonucu size yansıması olmasın. Taşlık Plajı’nda belediyeye ait bir mekânda bulunuyor.  Aynı deniz olmasına rağmen bir eksiğiniz müzik ve masalar oluyor.

Bir başka tercihiniz ise Kargı Plajı olabilir. Burası Taşlık Plajı’ndan bir sonraki koy, durgun suyuyla meşhurdur. Belediye otobüsü ile 15 dakikada gidilebiliyor. Burada da tercihiniz Yeşim Beach, Kargı Beach ya da Cennetköy Beach olabilir.  Bu 3 mekânda bazı farklılıklar olabilir. Bana sorarsanız Cennetköy Beach derim. Salaş bir ortamda rahat bir gün geçirebilirsiniz.  Restorandan denize uzanan iskelesi de var. Çocuklu aileler için ideal. Kumsalında oynayabilir. Bu mekânda duş ve kabin ücreti yok. Yeme içme karşılığında bu mekânın masa ve şezlonglarını kullanabiliyorsunuz. Yemekleri derseniz aç kalmayacak olacağınızdan emin olabilirsiniz. Cennetköy Beach İstanbul’dan 5 yıldızlı bir otelin Chef’ini transfer etmiş. Bu yüzden yemekler çok lezzetli ve doyumlu. Akşam yemeği için de burada kalabilirsiniz. Gündüz şezlong konulan yerlere akşam olunca masalar atılıyor ve deniz kenarında meltem rüzgarıyla birlikte akşam da  zaman geçirebilirsiniz. 

Ya da  akşam yemeği için Datça merkezde ne yapalım derseniz, size  17 çeşit ot yemeği ile meşhur Nahit Usta’yı önerebilirim. Burada birbirinden güzel dolmalar bulunuyor. Pazı Sarma, Kara Lahana Sarma,  Beyaz Lahana Sarma, Kabak Çiçeği Dolması, Çeşitli Çorbalar ve taş fırında lahmacun. Burada ne yerseniz yiyin çok ekonomik. Aynı zamanda aile işletmesi Anne ve Baba mutfakta kızları ise serviste çalışıyor. Herkesin beklediği hijyen ortam, hızlı servis ve  güler yüzlü hizmeti burada bulabilirsiniz. 

Datça Merkez’de Canteen Burger var. Harika doyumluk Burger yapıyor. Tam anlamıyla 10 Üzerinden 10 verilecek bir mekân… Hamburger ekmeği özel içindeki etin lezzeti çok lezzetli soslar ise mükemmel…

Balık yiyelim şöyle bir deniz kenarında olsun derseniz, Hüsnü’nün Yeri  favori yerimdir. Balıkları tezgahta beğeniyorsunuz tartıyorlar fiyatı size hemen söylüyorlar pişirmesi de onlardan. Mezeler ise, seçme ne isterseniz taze ve lezzetli.  Her şeyin üzerinde fiyatı yazıyor. Her şeyden önemli olan hızlı servisi oluşu ve müşteriye verilen saygı… Kendisi için bir dedikodu  ortalıkta dolaşsa da fiyatlar çok pahalı aman ha Hüsnü’ ye gitmeyin deseler de ben fiyatlarda bir abartı görmedim. Ama kesinlikle rezervasyon yaptırın… Tek kusuru saat 20:00’ye kadar gelmezseniz ön sıradaki yerinizi ayıramam diyor. Zamanın yavaş işlediği Datça’da sınır koymasını doğru bulmuyorum. Rezervasyon yaptırmışsan geleceğini beyan etmişsindir.

Sırasıyla sahil üstünde kumların üzerinde kurulu masalarla birkaç mekân daha mevcut. Maradona’yı da denedim servis zayıf. Elemanlar isteksiz kendinden bir haberdar. Sayısal olarak yeterli gözükse de işlemde zayıflar. Balık pişimi iyi, salatalar standart diyebilirim.  Dutdibi Fish Mekan, Kekik Restaurant ve Tuna’yı denemekte de yarar var. Bir de Datça Merkez’de Sevgi Yolu üzerinde Balıkçı Ekrem bulunuyor. Aile işletmesi taze balık ve salatalar mükemmel. Balıkları Chef Ekrem usta pişiriyor. Salatalar ve zeytinyağlılar ise eşinden. Servisi ise bayanlar yapıyor. Çok dikkatli masaya hâkim hanım elleriyle masa etrafında baksanız yanı başınızda bitiyorlar. Balıkçı Ekrem’in melekleri gibi çalışıyorlar.

Akşam yemeğini yediniz biraz da eritelim derseniz sahil boyunca yürüyerek Çınar Dondurma’ya gidebilirsiniz. Çınar Dondurma’nın gerçek organik dondurmalarını ve özellikle  keçi sütünden yapılmış dondurmasını tatmalısınız. Tercih olarak organik oldukça seçeneğiniz var. Waffle da yiyebilirsiniz. Bahçesinde oturarak günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Yok ben dondurma yemem bir kahve keyfi yapacağım derseniz. Machu Picchu Guru Cafe isteğinize hitap edecek bir mekân. Burada ki  servis de çok hızlı ve çok bilgili kız kardeşler bulunuyor. Kahvenin her çeşidine ulaşmak mümkün. 

Gece bitmedi biraz takı toka alalım diyerek gezinti devam ediyorsa, Sevgi Yolu’nun sonunda Lokmacı Meral Abla’ya uğramadan geceyi noktalamayın.  

Her şeyi yazarsak gitmenize gerek kalmaz diyerek biraz da kendiniz keşfedin diyorum.  

Datça’nın dağlarında kekik, keçi boynuzu ve ada çayı toplayın,  doğayla içiçe yaşayın. Sadece deniz, kum ama güneşi dağda yakalayın…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21