• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

KASTAMONU’DA BİRLİK OLUN

BORA ÖZGEN
Macera Turizmi Projesi Semineri ve yeni medya eğitim projesi Kastamonu Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleşti.Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi ve Romanya Köstence Valiliği ortaklığında yürütülen Macera Turizmi Ağı Geliştirme Projesi kapsamında eğitim hizmetleri yürütücülüğü' nü Kastamonu İŞGEM İş Geliştirme Merkezi üstlendi.  
 
 
"Turizm Yöneticilerine Yönelik Medya Eğitimi" Kastamonu Valisi Şehmus GÜNAYDIN, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ramazan ÇAĞLAR, Kastamonu İŞGEM Müdürü Can ÇAYCI ve Kastamonu AB Valilik Proje ve Koordinasyon Merkezi proje koordinatörleri katılımında,  WEB MEDYA Turizminsesi.com adına Bora ÖZGEN ve  Kültür Turizm TV yöneticisi Sedat Karagöz katılımcılara  medya eğitim projesi kapsamında eğitim verdi.
 
WEB MEDYA Turizminsesi.com adına Bora ÖZGEN, bu projeye destek vermek amacıyla bilgi ve görüşlerini ilk gün paylaştı. Kastamonu'da turizm adına ilinizde her şey var yalnızca bir adım atarak birlik beraberlik içinde bulunmanız gerekiyor dedi.
 
KASTAMONULULAR “BEN” diyor “BİZ” Diyemiyor
Siz Kastamonulular her şeyi ben biliyorum diyerek onlarca marka  ürünün içinden belirleme yapıp tanıtımına geçemiyorsunuz. Lezzet deseniz 800’ün üzerinde çeşidiyle zengin bir mutfağınız var. Kültürel değerleriniz var. Doğa ve macera turizmi için çok uygun bir bölge  ama siz birlik olamıyorsunuz. Sizlerden de duydum hepimiz “BEN” diyoruz “BİZ” demeyi öğrenemedik dediniz.
 
Hangi ürünü marka yapıp ön plana çıkaracağız diye de kafamız karışıyor diyorsunuz. Sizlerin kafası karışa dursun  yanı başınızdaki Safranbolu 400 bin turist ağırlasın sizde  % 10’u ile yetinin. Havaalanınız var charter uçak gelmiyor. Gerekli hamleyi yapacak yürek lazım. Kastamonu taşın altına elini sokacak insan arıyor. Kastamonu'nun kanatları var ama uçamıyor. Kastamonu'nun Master planı çıkmış deniyor bir başkası da yok öyle bir şey yapmamız lazım deniyor. Biz hangisine inanacağız. Biz inansak da inanmasak da  harekete geçen Kastamonu halkı olmalıdır.  Kastamonu gelişirse gelen tur otobüslerine iyi hizmet ederse, halkı,  esnafı ve dernekleri ile yaşayan kentin insanları da turizmde hak ettiği yeri bulacaktır. 
 
Esnaf ekonomik olarak zorda olduğundan kısıtlamaya gitmiş. Eleman az sabah geç açıyorlar dükkanları. Ama turist sabah erken geliyor. Kentte bir çorba içecek yer yok. Saymaya başlandı mı 800’ün üzerinde lezzetimiz var. Dükkan kapalı lezzetin olsa neye yarar.  
 
Allahtan dışarıdan gelen turiste hizmet eden uluslar arası arenada isim yapan dünya tatlısı Sabiha Ana var iyi ki İzbeli çiftliği var. Serdar İzbeli de artık pes etmiş durumda. Ben tek başıma Kastamonu da bir şey yapamam burada herkes elini taşın altına koyacak birlikte bir şeyler olacaksa olacak. Ferdi başarılarla Kastamonu bir yerlere gelemez. Ben tarımla ilgileniyorum sağlıklı tarım olursa hastalıkta olmaz hastalıkların çoğu  sağlıksız beslenmeden kaynaklanıyor. O halde doğal ürünlerle beslenmeliyiz diyor.
 
Herkesin farklı meziyetleri var. Herkes kendi profesyonel olduğu alanda  Kastamonu’ya fayda sağlayacak. 163 km sahili olan Kastamonu’da Kestane ormanlarını sınırlarının içinde barındırıyor, organik ürünleri, tarihi, yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle turizm kenti olmak için çırpınıyor.  Kastamonu 1945 de 15 milletvekili çıkarmış 2015 seçimlerinde ise 3 milletvekili meclise göndermiş. Kastamonu'da artık göç de başlamış durumda. Kastamonu’da konuşan çok  icraat yok.
 
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21