• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Kamp İle Keyif Zevk-i Sefa

BORA ÖZGEN

Karadeniz’i Keşfetmek İçin Yola Çıktık!
İstanbul’un nemli havasını mavinin huzuru ve yeşilin dinginliği ile takas etmek için yollara koyulduk.  4 kafadar ile rotamız Şile, Ağva ve Kandıra üzerinden; Kerpe ve Kefken oldu. Bilişim dünyasının enleri ile kamp attık. İstanbul’un hemen arka bahçesinde, bir yanı mavi, bir yanı yeşil, bir yanı toprak doğanın en güzel 3 renginin tüm tonlarını bir arada görebileceğiniz keyifli bir rota ile 2 gün geçirdik.

Kerpe ve Kefken’in koyları Karadeniz kıyısında bu kadar berrak denizi ve doğayı görenleri büyülüyor. Kerpe ve Kefken son yıllarda adını git gide daha fazla duyuran, özellikle yaz sezonunda oldukça ilgi gören, iki sahil ilçesi. Kerpe, doğal liman yapısı ile eski dönemlerde bile yüzyıllarca farklı hükümdarlıkların liman şehri olarak kullanılmış. Şehir hayatının kalabalığını ve yoruculuğunu dinginlik ve rahatlama ile değiş tokuş etmek istiyorsanız İstanbul’dan 2-3 saat uzaklaşmanız yeterli olacak.

Şile, Ağva, Kefken, Kerpe ve Sakarya’da kamp atmak için birçok yer ve nedeniniz var. Doğanın sunduğu dinginlik ile hafızalarda her an yer edinmiş olsa da, önerimiz mutlaka uygun zamanda buralara gelerek; doğanın keyfini çıkarmanız. İyi kamp atmak ve bir hafta sonu kaçamağını dolu dolu yaşamanın sırrı, sabah erken kalkıp yola düşmekten geçiyor.

İstanbul'dan çıkışla otobandan ilerleyip İzmit Batı girişi geçip Kandıra sapağından girdikten sonra Kerpe istikametine doğru, yol uyarılarına uyarak 50 - 70 km hız sınırına uyarak, radarı da unutmadan temiz asfalt yol üzerinden virajlı yoldan ilerleyerek aracınız sizi çam ormanları, toprak ve deniz kokusu olan Kerpe’ye getirecek.

İstanbul’a bu kadar yakın, derin nefes alabileceğiniz, temiz havayı tüm hücrelerinizde hissedeceğiniz yerler olduğuna şaşıracaksınız.


İstanbul’un merkezinden uzaklaşarak 1.5 - 2 saat çevresinde oldukça keyif için ailece veya arkadaşlarla ev ortamını doğaya taşıyarak tatil yapmak mümkün mü?
 
MÜMKÜN

İstanbul’un arka bahçesi, Kilyos, Şile Ağva, Kefken, Kerpe‘de yaz tatili için ekonomik tatil yapma fırsatı var.

Kamp Zevkli Bir İş Ama Severseniz
Dağda atılan kamp da, bir sayfiye yerinde kumsala açılan çadır da iyi organize edildiği taktirde hem zevkli hem de ekonomik hale geliyor. Her konseptin ihtiyaçları farklı ve ekipman tarzı da ona göre değişiyor. Kampa giderken mutlaka bir katlanan sandalye, masa, mutfak malzemeleri almak zorunluluğu bulunuyor. Bir sırt çantası içinde uyku tulumu, mat, çadır, yemek gereçleri ve ihtiyacınıza göre liste yapmanızı öneririm. Listenizi de yapacağınız yemek listesine göre yazmalısınız. Mesela her şey tamam derken bir bakmışsınız tuz unutulmuş. Çok büyük kayıp değil ama o çanta içinde her şey olduğunda Kamp atmanın keyfi de bir başka oluyor.

Konfor ve Eğlence Birinci Öncelik

Arabanız varsa her şey daha kolay hale geliyor.

Kerpe’den Bahsedelim Biraz…

Merkeze geldiğinizde motel tarzı kalınacak yerler mevcut. Merkezde bir de Doğa Çadır Kamp alanı var. Bu kamp alanında Wifi, WC, Otopark, buzdolabı, masa, sandalye, mangal isterseniz size veriyorlar yani her şey burada var. Aynı zamanda Çadırı siz kursanız da oluyor.  Çadırınız yoksa onlarda zaten kurulu çadırlar mevcut. Yetiş Erdal abi desen yetiyor. Erdal Bey ortalama her şey dahil 100 TL günlük alıyor bilginize.

Kerpe ve Kefken denize girilecek koyları, doğal kayalıkları, orman içindeki trekking parkurları bulunuyor. Merkezde kalmak istemezseniz Kerpe burnuna doğru ilerleyin.

Birkaç kamping bulunuyor. Aynı zamanda sahil boyunca denize girmek için ve kamp yapmak için ücretsiz ideal yerler mevcut . Ömerağzı kamp alanından sonra 600 metre ileride bir araçlık sağdan giriş ile Kerpe burnuna gidiyorsunuz. Bu yol üzerinde kamp kurabiliyorsunuz. Burası ormanlık bir alan ve yol çok kötü. Ama mücadele sonrası bir cennet sizi bekliyor. Kerpe Burnu ise muhteşem toprak, deniz ve çam ağaçlarının kokusunu içinize çekmeli bu güzelliği görmelisiniz. Yaşanacak kaç günümüz var  ben bilmiyorum. o yüzden her günü muhteşem yaşamak için elimden geleni yapıyorum. Size de öneririm Kalın sağlıcakla...
 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : +90 216 481 51 21