• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Hayde Serbestiz

BORA ÖZGEN

Şehrin gürültüsünden kaçanların en gözde adresi! Göz alıcı Mavilik ve Yeşillik “Göcek” diyorum. Geçmişinde Hyparna ve Kamche adlarıyla anılan Göcek, Karia ve Lykia medeniyetlerinin sınırını belirlemiş. Likya uygarlığının iki gelişmiş kenti Telmessos (Fethiye) ve Kaunos (Dalyan) arasında yer alan kıyı yerleşimi Göcek, tarihi ve doğal zenginlikler açısından oldukça şanslı bir yerde kurulmuş. Ekonomisi yat, tekne ve marina işletmesine dayanan Göcek, bu özelliği ile günübirlik turizm faaliyetlerine mesafeli yaklaşan bir belde. Göcek nefes kesen güzelliğiyle yat turizm ekonomisinin başkenti diyebiliriz.

Göcek, hâlâ bakirliğini koruyan, çam ağaçlarının kokusu, yeşilin ve mavinin hâkimiyet sürdüğü koylarında mavinin en güzel tonlarına sahip olan, Akdeniz kıyılarında en çok tercih edilen mavi yolculuk başlangıç rotalarından olan harika bir manzaraya karşı doğayla içi içe konumlanmış villaları, yat limanı ve sessizliği ile ön planda.

Türkiye’nin birçok ilçesinin ve beldesinin ünü ülke sınırlarını aşmış durumda. Bu sebeple her yıl binlerce turisti cennet beldelerimiz ağırlıyor.

Göcek muhteşem doğası, eşsiz güzellikleri, altın plajları, berrak suları, yeşil ormanları, tarihi, doğası ve nefes kesici sualtı maceraları, birbirinden özel koyları ile yerli ve yabancı misafirlerin gözde adresi oluyor.

Göcek küçük bir yerleşke olmasına rağmen yat turizmi açısından ekonomide ciddi bir yeri var. Limanda bağlı yaklaşık 1500 irili ufaklı yat mevcut. Her birinde 3 personel olduğunu kabul edersek 4500 yatak kapasitesi demek.

Liman dışında da bir o kadar açıkta demir atmış yat bulunuyor. Koylarını da göz önünde tutarsak hepsi full çekiyor artık Göcek için ekonomiyi siz düşünün.

Bu koylarda alışveriş için deniz üstünde Migros yatıyla hizmette bulunuyor. Liman çevresinde markalı marketlerin hepsi var. Alışverişlerde kapıya ve tekneye kadar hizmette mevcut. Göcek’te yat turizmi ön planda demişken koylarda denize girmek yatınız varsa size güzel. Yoksa alternetiflere bakacaksınız. Ben size 3 alternatif sunuyorum.

AMA YATINIZ YOKSA NE OLACAK

ÇOK GÜZEL BİR SÖZ VAR “EN İYİ YAT ARKADAŞINIZIN YATI DEMİŞLER”.

İlk alternatif Göcek’te Mavi Yolculuk…
O zaman SerdarSS mavi yolculuk için tasarlanmış 80 kişilik tekne Serdar Kaptana ait o sizi orada bekliyor olacak. İsterseniz özel aile için bir gezi teknesi de var. (Özel geziler için fiyat alınması gerekmektedir.) Günlük sabah 10:30’da kalkışla koylarda gezinen mavi yolcuğun fiyatı 200 TL koca gün koylarda denize gir, güneşlen, temiz deniz havası al, manzara seyret, akşam da limana geri dön. Bu tura değiyor inanın. Öğle yemeğinizi de veriyor, yemek için 3 seçenek de var. Hangisini seçerseniz Et-Balık-Tavuk yanında salata mis valla… Marketten yanınıza bir şey almanıza gerek de yok. Ne ararsanız mevcut. Sütlü Mısır, Dondurma, Cocacola vs Alkollü içecek servisi de bulunuyor. Ne ararsanız var memnun kalırsınız…

PEKİ NEREDE DENİZE GİRERİZ DİYE SORAR GİBİSİNİZ…

1- MAVİ YOLCULUK TEKNE TURU
2- D-Resort Göcek
3- RİXOS Göcek
4- İNLİCE PLAJI

Sahil bandında yatlar olduğu için Göcek içinde hayde denize atlayayım diyemezsiniz. Ya D-Resort Göcek içinde bulunan Kleopatra Kumu olan plaja gireceksiniz ya da RİXOS Göcek’in özel plajı var orada deniz keyfi yapabilirsiniz.

FİYATLAR NE ALEMDE ???

• D-Resort Göcek içindeki plaj oldukça temiz, korunaklı, güvenlikli ve soğuk bir havlu ile KİŞİ BAŞI 500 TL
• RİXOS Göcek’in yat ile taşımalı sistemiyle koyda özel plajı var o da KİŞİ BAŞI 450 TL

BİR SEÇENEK DAHA VAR

• GÖCEK’TE HALKIN PLAJI İNLİCE VAR

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı plajlardan bir tanesi olan İnlice Plajı Göcek’e 3 km uzaklıktadır. Birçok kişi tarafından tercih edilen plajlardan biridir. İnlice Plajı’nı Fethiye Belediyesi çalıştırıyor. Otobandan içeri girdiğinizde İnlice Köyü bulunuyor. Köyün içinden İnlice Plajı'na yeşil orman yolu içerisinden çam kokularıyla ulaşılırsınız.

Araçla girişte araca 15 TL alıyorlar, içindeki kişiler bedava.

Plajda 2 şezlong ve 1 şemsiye 45 TL

Ziyaretçiler kendi havlu veya şemsiyelerini de alıp bölgede denize girebilir. Bu sebeple İnlice Plajı birçok kişi tarafından tercih edilen plajlar arasında yer alıyor.

Acıkırsanız Belediyenin kafeteryasında mevcut zengin bir seçeneği var aç kalmazsınız.

İnlice Plajı oldukça büyük bir sahile sahiptir. Plaj içinde ihtiyaçları gidermek amacıyla Fethiye Belediyesi tarafından işletilen duş, soyunma kabini, tuvalet ve kafe bulunmaktadır. Plajda bulunan duş, soyunma kabini ve tuvaletler ücretsizdir.

Kafe fiyatları ise belediye tarafından işletildiği için oldukça uygun.

Aracınız yoksa, Plaja toplu taşıma ile gitmek isteyen kişiler için ise, Dalaman'dan düzenlenen dolmuş, minibüs seferleri ile bölgeye ulaşabilir. Aynı şekilde Göcek’ten de plaja ulaşmak için Minibüs, dolmuşlar bulunuyor.

Daha önce kamp alanı olarak kullanılan plaj şu anda piknik ve mangal yapmak için de kullanılmaktadır. Göcek beldesine bağlı bulunan İnlice Plajı Dalaman'a da yakın olmasından dolayı sıklıkla tercih edilir.

İnlice Plajı çevresinde birçok otel, pansiyon ve bungalov tarzı işletmeler bulunmaktadır. Bölgede konaklama yapmak isteyen kişiler için farklı birçok seçenek yer alıyor.

Plaj yanında bulunan Çaylı Kamping alanı da bulunmaktadır. İster kendi çadırınızla ister Çaylı Kamping’in size tahsis ettiği çadırla kamp yapabilirsiniz. Tesisin hemen yanında bulunan plaj, yaz kampı severler için oldukça güzel bir ortam oluşturmaktadır. Tesiste, restoran, elektrik, wc, duş ve ihtiyaç duyabileceğiniz diğer tüm hizmetler bulunmaktadır. Arzu ederseniz buzdolabı da vermektedirler. Tercih edilebilir.

Doğa içinde huzurlu bir tatil deneyimi diliyorum…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21