• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Hayal Olmadan Başarı da Olmaz...

BORA ÖZGEN

Hayal kurmak, göremediğimiz ve dokunamadığımız, ancak istediğimiz bir şekilde yaratabileceğimiz bir dünyayı düşlemektir. Hayal kurarak geçirdiğiniz her anın çok değerli olduğunun farkında mısınız?

Bir çoğumuz hayal kurmayı “Aklı bir karış havada olmak” gibi görüyor olabilir. Oysa hayal dünyamız, hissetmek ve arzulamak istediğimiz her şeyi, hissedebildiğimiz ve arzulayabildiğimiz, özgür olabildiğimiz tek yerdir.

OLUMLU  HAYALLER KURUN YARATICI OLUN
Düş kurmak, beynimizin yeteneklerini zenginleştirip güçlendiriyor.  Kurduğumuz hayaller vücut kimyamızı etkilemiyor değil. Kendimiz için, işimiz için, ülkemiz için yepyeni bir hedefler koyarken, o hedeflere ulaşmak için hayal kurarak, beynimizin bu dileği gerçeğe dönüştürmesi için hazırlayarak direktif veriyoruz. Kurmuş olduğumuz olumlu hayaller, yaratıcı, sanatsal, profesyonel veya hayatın başka bir alanında istediğimiz bir işi başarırken düşleyerek, vücudumuzdaki doğal yatkınlıkları ve kimyasalları tetiklemiş oluyoruz. Belki de tüm bu görkemli fikirler, hayallerden ve hangilerinin mümkün olduğunu sorgulamaktan geliyor. Hayal kurmak, dünyayı değiştirebilir. Hayal kurma yeteneğimiz olmadan, sosyal mücadelelerde, bilimde, sanatta ve insan ilişkilerinde bu kadar ilerleyemezdik.  Hem olası hem de imkansız durumları, milyonlarca negatif ve pozitif ihtimali hayal ederek düşleyebiliyoruz. Belki de insanoğlunun en mucizevi yetisi bu…

Kimi zaman mutluluğun, başucumuzda duran anahtarı. Kimi zaman, insanlığın yararına olacak bir fikri ortaya atmak için çıkılması gerekilen ilk basamak.

BİRDE TURİZMDE KOYDUĞUMUZ HEDEFLER
Kişi sayısı ve olası getirisi olan paralı turist gelsin ülke girdisine yarasın diyoruz. Bir şeylerin olması için çıtayı yüksek tutmak hayal kurmak güzel bir şey ama hizmet sektöründe ise, alan ve veren sisteminin dengeli olması gerekmektedir. Başta Uzak Doğu Ülkeleri olmak üzere dünyada yükselen pazar konumundaki ülkelerden Türkiye için yeni kaynak pazarlar oluşturmaya yönelik çalışmalarla, Gastronomi, Golf, Sağlık, Kruvaziyer, Wedding, İnanç, Kongre ve Alışveriş Shopping Fest gibi etkinliklerle daha fazla gelir bırakan turizm çeşitlerine yönelik tanıtımlarla 2023 yılında hedeflenen turist sayısının Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı; Plan kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı 2018 verilerine göre, 29,5 milyar dolar olan turizm gelirinin 2023'de 65 milyar dolar olması hedefleniyor. Yabancı ziyaretçi sayısının 65 milyon, toplam ziyaretçi sayısının ise 75 milyon olması amaçlanıyor. 2023 yılında ziyaretçi başına ortalama harcamanın 867 dolar, ortalama konaklama süresinin 10 gece, ziyaretçi başına gecelik gelirin ise, 86,7 dolar olacağı tahmin ediliyor.

YAPABİLİR MİYİZ TABİ Kİ YAPARIZ
Fransa'nın başkenti Paris'in sembollerinden Eyfel Kulesi tek başına 6.2 milyon kişi ziyaretçi ağırlarsa bizim açık hava müzesi niteliğindeki Türkiye’miz neden hedeflerimizin üzerine çıkmasın?Hayallerimiz olmasaydı, gördüğümüz her şeyi olduğu gibi kabul ederdik ve hayatımız sadece tek bir gerçeklik üzerine kurulu olurdu. Ama biz çıtamızı yüksek tutarak hedeflerimizi belirliyoruz. Bu istekler hayal değil, çalışma ve süreklilik ve güvenli ülke olarak anılmasından geçiyor. Biz Türkiye olarak en güvenliyim diyen ülkeden daha güvenliyiz.

GERÇEKÇİ HAYALLERİN PEŞİNDEN GİDELİM
Eğer gerçekçi bir hayalin peşinden gitme konusunda kararlıysanız, yeteri kadar gayret sarf etmeden ve başkalarından yardım almadan bu yolun sonunun gelmeyeceğini bilmeniz gerekiyor. Bir hayal, bir gecede gerçeğe dönüşmez. Alın teri, kararlılık ve çok çalışmayı gerektirir. Her şeyin başlangıç noktası. Belki de insanoğlu kendi kendine kurduğu bir hayalin parçası... Hayal kurmadan yaşanılan bir dünya, gridir. Hayal kurmak onu renklendirir. Gökkuşağını, gökyüzünden alıp beline dolamak gibidir. Renkleri özümsemektir. Hayal ederek, yeni gerçeklikleri yaratabileceğimiz harika fırsatları yakalarız.

DAHA İYİ BİR YARIN HAYAL EDEBİLİRİZ
Hayaller sınırsızdır, ancak gerçeklerin sınırları vardır. Hayallerimizin peşinden gitmek kişisel bir tercihtir, bir zorunluluk değildir. Olumsuz düşünmek ise, aksine, beynimizi adeta psikolojik olarak zehirleyen bir alışkanlıktır.  Hep iyi düşünelim iyi olsun dünyanız renkli gününüz huzurlu olsun. Bütün çalışmalar hep ileriye giden büyüyen Türkiye’m için…
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21