• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Seyahat sigortasının pek çok riskten sizi koruyor

Seyahat sigortasının pek çok riskten sizi koruyor
Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, vize başvurusunda talep edilen seyahat sigortasının, mevcutta vizesi olanlar tarafından kimi zaman atlandığına dikkat çekti

TURİZMİN SESİ


10 günlük bayram tatili öncesinde yurtdışına çıkacakları seyahat sigortası yaptırmayı unutmamaları konusunda uyaran Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, vize başvurusunda talep edilen seyahat sigortasının, mevcutta vizesi olanlar tarafından kimi zaman atlandığına dikkat çekti. Seyahat sigortasının pek çok riskten koruduğuna işaret eden Oğuz, ”Anadolu Sigorta Seyahat Sigortası, sadece zorunlu tutulan 30.000 Euro’luk sağlık teminatı ile değil; bagajın kaybolmasından tarifeli bagajların zarar görmesi, çalınması veya gecikmesine kadar tatil keyiflerini kaçırabilecek pek çok aksiliğe karşı da sigortalıları koruyor” dedi.

Yılın ilk yarısında 4 milyon Türk vatandaşı yurtdışına seyahat etti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında artan yurtdışı seyahatleri*, özellikle uzun tatil dönemlerinde büyük artış gösteriyor. Bu yıl Bakanlar Kurulu kararıyla 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinde de yüzbinleri bulan Türk vatandaşının yurtdışına çıkması bekleniyor. Bayram tatili öncesi yurtdışı seyahatlerinde seyahat sigortasının önemini hatırlatan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, yurtdışına seyahat edecek olan vatandaşları, olası riskler karşısında mağduriyet yaşamamaları için mutlaka “Yurtdışı Seyahat Sigortası” yaptırmaları konusunda uyardı.

Yurtdışı seyahat sigortasının yalnızca vize alınırken, mecburen yaptırılması gereken bir sigorta olarak algılanmaması gerektiğini belirten Oğuz şöyle devam etti: “Yurtdışı seyahat sigortası zorunlu olmasının ötesinde, pek çok riskten koruduğu için tatil keyfini de sigorta altına alıyor. Anadolu Sigorta’dan poliçe yaptıran sigortalılar, sadece zorunlu tutulan 30.000 Euro’luk sağlık teminatlarına değil; bagajın kaybolmasından tarifeli bagajların zarar görmesi, çalınması veya gecikmesine kadar tatil keyiflerini kaçırabilecek pek çok aksiliğe karşı da kendilerini koruyorlar” dedi. 

“Güvencesi büyük, bedeli küçük”
Anadolu Sigorta’nın sunduğu Yurtdışı Seyahat Sigortasının, son derece düşük ücretlerle edinilebildiğine dikkat çeken Metin Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa ülkeleri için yurtdışı seyahat sigortası yaptırmanın bedeli tatil süresine göre belirleniyor. İsteyen sigortalılar, bu süreyi kendi ihtiyaçlarına göre uzatabiliyorlar. Ayrıca yurtdışı seyahat sigortasının tatil sırasındaki olası riskler dışında, tur şirketiyle yapılan tatilin çeşitli nedenlerle iptal olması ve aile üyelerinden birinin vefatı ya da evde meydana gelen hasar nedeniyle yolculuğun durdurulması gibi kişiyi hazırlıksız yakalayan durumlar karşısında da koruduğu unutulmamalı. Sigorta teminatları arasında; sigortalının acil mesajlarının gerekli yerlere ulaştırılması ve ihtiyaç anında hukuki/kanuni işlemlerde kullanmak üzere borç olarak sigortalıya belirli bir miktar nakit para sağlanması hizmeti de yer alıyor.” Yurtdışı seyahat sigortasını Anadolu Sigorta acenteleri ve İş Bankası şubelerinden, buna ek olarak online satış kanalı “Anadolu Sigorta Online” ve mobil uygulaması “Sigortam Cepte” üzerinden satın almak mümkün. 


 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21