• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Otel Yönetiminizi Dijitalleştirin

Otel Yönetiminizi Dijitalleştirin
DİA Otel Yönetimi, 15 - 22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Nisan ayı boyunca %15 indirimli.

TURİZMİN SESİ


DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, dijitalleşmenin her sektörün artık olmazsa olmazı olduğunu ve tatil mevsiminin yaklaştığını belirterek DİA Otel Yönetimi’nin işletmelerin hızlı, kolay bir şekilde farklı modüller üzerinden yönetilmesine olanak tanıdığını açıkladı. DİA Otel Yönetimi, 15 - 22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Nisan ayı boyunca %15 indirimli.

DİA Otel Yönetimi, otellerin hızlı ve kolay bir şekilde farklı modüller üzerinden yönetilmesine olanak sağlıyor. İster tek ister birden fazla oteli DİA Otel Yönetim Sistemi üzerinden kontrol etmek mümkün. DİA Otel Yönetimi ile, ön büro yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, acenta ve kontrat yönetimi, doluluk - kontenjan - satış analizleri, gelir - gider analizleri, housekeeping - oda yönetimi, anket, restoran POS, santral, stok - depo, ön muhasebe ve genel muhasebe, personel yönetimi gibi tüm ihtiyaçlar online sistem üzerinden hızlı bir şekilde karşılanabiliyor.
Geliştirdikleri DİA Otel Yönetim çözümü ile özellikle birden fazla oteli olan işletmelerin otel yönetim sistemi üzerinden restoran, muhasebe, CRM, personel yönetimi gibi modüllerle de, otellerini entegre bir şekilde yönetebileceklerini belirten DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “Oteller, maliyet avantajı ve çoklu otel yönetiminin kolaylığı nedeniyle bulut teknolojisi üzerinden hizmet veren ticari yazılımları tercih ediyorlar. Yine bulut teknolojisinin avantajlarından biri olarak telefonları ya da tabletleri üzerinden de otellerini kontrol altında tutup, işlemlerini bulundukları her yerden gerçekleştirebiliyorlar.” dedi.

Otellerin tek bir sistem üzerinden tüm işlemlerini hızlıca gerçekleştirebileceğine de vurgu yapan DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “DİA Otel Programı ile tüm otel operasyonlarınızı hızlı yönetebilir, otelinize gelen misafirlerinizin; en son ne zaman geldiğini, kaç defa geldiğini, hangi odalarda kaldığını anlık kontrol edebilir, tüm oda durumlarınızı listeleyip housekeeping işlemlerinizi hızlandırabilir, check-in,check-out, rezervasyon işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca kesilen faturalarınızı, alınan ödemelerinizi, satın almalarınızı, tahsilatlarınızı, hesap işlemlerinizi ve acenta kontratlarınızı tek bir sistemden yönetebilir, otel yönetim sisteminizi DİA’nın; muhasebe, stok ve depo, restoran programlarıyla entegre kullanabilirsiniz. Kısacası tek program üzerinden tüm iş süreçlerinizi uçtan uca yönetmeniz mümkün.”

DİA Otel Yönetimi, 15 - 22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Nisan ayı boyunca %15 indirimli

DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ'lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini arttırmaktadır.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21