• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

İstanbul turizmi, 2019’a başarılı bir başlangıç yaptı

İstanbul turizmi, 2019’a başarılı bir başlangıç yaptı
İstanbul bu yıl, Ortadoğu ülkeleri, Rusya, Avrupa ülkeleri ve Çin dahil birçok ülkeden gelecek turistler ile hem doluluklar, hem turizm geliri açısından hedeflerine ulaşacağı bir yıl geçirecek

TURİZMİN SESİ


2019’a güzel başlangıç yaparak girdiklerini kaydeden Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, şunları söyledi: “2019 yılına güzel bir başlangıç yaptık. Hem otel olarak, hem bölge olarak, yılbaşını İstanbul’da geçiren İspanyol ve İtalyan misafirlerimizi yılbaşı gala yemeğinde ağırladık. Bu yıl, özellikle Avrupa pazarından büyüme bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, otelimizde ve bölgemizde yıl ortalamasında doluluklar yaklaşık %80 olacaktır. Son yıllarda yoğun olarak ağırladığımız Ortadoğu pazarının yanı sıra, bu yıl hem Avrupa ülkeleri, hem Rusya, hem Çin dahil diğer ülkelerden gelecek turistler, doğal olarak bizlerin de elini güçlendiriyor. Pazarın çeşitlenmesine paralel olarak turist sayısı arttıkça, odabaşına gelirlerimiz de yukarıya çıkacaktır. 2019’da oda fiyatlarında, geçtiğimiz yıla oranla %12 artış öngörüyoruz” dedi. 

Yeni pazarlar olarak Çin, Malezya, Ukrayna’dan talep alıyoruz 
“İstanbul’u ziyaret etmenin tam zamanı” diyerek sözlerini sürdüren Nuri Kalyoncu, şunları kaydetti: “Bir yandan son yıllarda düşen oda fiyatları, diğer yandan Euro ve Dolar’ın, TL karşısındaki avantajı gibi nedenler, İstanbul’u ve ülkemizi oldukça ekonomik bir destinasyon haline getirmiştir. Bu durum da, tarihi ve kültürü zenginliği, gastronomisi, alışveriş imkanları gibi birçok artısıyla turistlerin rotalarını yeniden İstanbul’a ve ülkemize çevirmelerini sağlıyor. Bu yıl Yunanistan, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinden turistleri kentimizde ve bölgemizde yoğun olarak göreceğiz.  Son yıllarda yeni pazarlar olarak, Çin ve Malezya gibi Uzakdoğu ülkelerinden talep almaktayız. Bu talepte, yapılan tanıtım ve pazarlama çalışmalarının yanı sıra, artan uçuş sayılarının büyük rolü bulunuyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından düzenlenen “TÜROB Ukrayna Workshopu” neticesinde olumlu geri dönüşler alarak, bu pazardan misafirlerimizi konuk etmeye başladık.  2020 yılının ise, bu yıldan çok daha iyi olacağını öngörüyoruz. Kentimize ve ülkemize gelen turist sayısı artışını sürdürüyor. Bir de, kongre turizmi ve cruise turizminde ciddi bir ivme yakalarsak, İstanbul turizmde hedeflerimizin üzerinde başarılar elde edebiliriz” diye konuştu. 

point-hotel-taksim-genel-muduru-nuri-kalyoncu,-001.jpgOtel rezervasyonlarımızın %35’i online’den geliyor 
Online ve dijital kanallarda yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade eden Nuri Kalyoncu, konuşmasına şöyle devam etti: “Otel rezervasyonlarımızın %35’nin online’den gelmesi, online rezervasyonların her geçen yıl artış yaşayacağını gösteriyor. Bizler de bu konuda gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Örneğin, geçmiş yıllarda yoğun olarak seyahat acentası ile gelen Suudi Arabistan pazarı, son birkaç yıldır online rezervasyon yapmaya başlamıştır. İnsanlar seyahat ederken, grup halinde hareket etmek yerine, daha özgür olmayı istiyorlar. Bir destinasyonla ilgili ulaşmak istedikleri bilgilere elindeki cep telefonundan ulaştıkları için de, kendi seyahat planlarını kendileri oluşturmayı tercih edebiliyorlar” dedi. 

Otelimizdeki iki restoranımız ile iddialıyız 
Point Hotel Taksim hakkında bilgi veren Nuri Kalyoncu, şunları anlattı: “Uzun yıllardır birlikte çalıştığımız ekibimiz ile konuklarımıza Türk misafirliğini yaşatıyoruz Otelimiz, İstanbul’un kalbi Taksim Talimhane bölgesinde yer alıyor. İstanbul Boğazı manzaralı 5 yıldızlı otelimizin, 233 odası, 6 toplantı salonu ve 2 restoranı bulunuyor. Her iki restoranımız ile iddialıyız. Udonya, İstanbul’un ilk Japon restoranlarından birisidir ve eşsiz lezzetleriyle büyük beğeni almaktadır. İstanbul Boğazı manzaralı View Point Restaurant’ımız ağırlıklı Türk ve Akdeniz mutfağı olmak üzere dünya mutfaklarından lezzetler sunmaktadır. View Point Restaurant’ımız özellikle toplantı yemekleri ve düğünlerde yoğun ilgi görüyor. Ayrıca son 10 yıldır her hafta Perşembe günleri View Point’te “Tango Point” geceleri düzenliyoruz. Tangonun anavatanı Arjantin ve dünyanın her yerinde tango yapılacak mekanlar arasında “Tango Point” bilinmektedir ve bu konuda dünya çapında tanınıyoruz. Ayrıca, Spa merkezimizde kapsamlı fitness, Türk hamamı, sauna ve havuzumuz mevcut” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21