• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Conrad Istanbul Bosphorus, Misafirperverlik Anlayışını Baksı Müzesi ile Paylaştı

Conrad Istanbul Bosphorus, Misafirperverlik Anlayışını Baksı Müzesi ile Paylaştı
Conrad İstanbul Bosphorus, misafirperverlik anlayışını ünlü Baksı Müzesi’nin konuk evi ekibi ile paylaştı

TURİZMİN SESİ


Conrad İstanbul Bosphorus’un profesyonel yönetim kadrosu, 27-28 Haziran’da içinde butik bir misafir evinin de yer aldığı Türkiye’nin önemli değerlerinden Baksı Müzesi’ni ziyaret ederek konaklama sektörünün farklı alanlarına dair eğitim verdi. 

kultur-ve-turizm-bakanligi,conrad-istanbul-bosphorus,bayburt-bayraktar-koyundeki-baksi-muzesi,-004.jpg

İlhamını sanatla birleştiren ve konaklama sektörüne katkıda bulunarak olumlu etkiler yaratmayı hedefleyen Conrad İstanbul Bosphorus bu kez, konaklama sektöründeki profesyonelliğini, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın hayata geçirdiği ve son yıllarda Türkiye’nin önemli değerlerinden biri haline gelen Baksı Müzesi ve konuk evine götürdü.

kultur-ve-turizm-bakanligi,conrad-istanbul-bosphorus,bayburt-bayraktar-koyundeki-baksi-muzesi,.jpg

Conrad İstanbul Bosphorus Genel Müdürü Andreas Jersabeck, “Conrad Hotels & Resorts olarak, kültür ve sanat aktivitelerine büyük önem veriyoruz. Adeta bir müzeye çevirdiğimiz otel lobimizdeki sanat eserleri ve artık gelenekselleşen kültür sanat buluşmalarımız Conrad Talks gibi gerçekleştirdiğimiz projeler bunun en somut örnekleridir. Konaklama sektörüne katkıda bulunmak ve olumlu etkiler yaratmak da bizim için önemli; bu nedenle bu özel müze ve misafir evini de ziyaret ettiğimiz için çok mutluyuz. Baksı Müzesi’nde hayata geçirdiğimiz eğitimin, konaklama endüstrisine önemli bir fayda ve farkındalık getireceğine inanıyoruz.” dedi. 

kultur-ve-turizm-bakanligi,conrad-istanbul-bosphorus,bayburt-bayraktar-koyundeki-baksi-muzesi,-005.jpgBaksı Müzesi’nde Eğitim

Sergi salonları, depo müzesi, atölye çalışmaları, konferans salonu, kütüphane ve misafirhane gibi bölümlerden oluşan Baksı Müzesi, 62 dönümlük bir alana yayılıyor. Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Hüsamettin Koçan’ın hayaliyle hayata geçirilen müze, birçok sanatçının katkısıyla yıllar içinde bir sosyal proje halini aldı. Kayıp geleneklerin, unutulan değerlerin sorunlarına çözüm arayışı içinde bulunan Bayburt Bayraktar köyündeki Baksı Müzesi, gelecek ve geçmiş arasında bir bağ kurarak geleneksel kültürün gelecek nesillere aktarılması için araştırmalar yapıyor; kadınlara yönelik istihdam projelerini hayata geçiriyor.

kultur-ve-turizm-bakanligi,conrad-istanbul-bosphorus,bayburt-bayraktar-koyundeki-baksi-muzesi,-003.jpg

Farklı disiplinlerin katkıda bulunmasıyla interdisipliner bir oluşum olarak yola çıkan Baksı Müzesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen 2014 Yılı “Avrupa Konseyi Müze Ödülü” ile 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görüldü.Baksı Müzesi’nde gerçekleşen eğitimler, Conrad İstanbul Bosphorus’un deneyimli yönetici kadrosu tarafından verildi.

kultur-ve-turizm-bakanligi,conrad-istanbul-bosphorus,bayburt-bayraktar-koyundeki-baksi-muzesi,-001.jpg

Hem teorik hem de pratik eğitimlerin yer aldığı projede Conrad Istanbul Bosphorus Genel Müdürü Andreas Jersabeck, İstanbul Bölge Otelleri Halkla İlişkiler Müdürü Tuğçe Göksel, Operasyon Direktörü Meltem Erbay,

kultur-ve-turizm-bakanligi,conrad-istanbul-bosphorus,bayburt-bayraktar-koyundeki-baksi-muzesi,-002.jpg

Baş Şef Ziya Çıkrıkçı, Yiyecek ve İçecek Müdürü Melih Seçen ve Kat Hizmetleri Yöneticisi Hörü Yılmaz, katılımcılara bilgi ve deneyimlerine aktararak; ziyaret edilen konuk evi ile ilgili görüşlerini sundu.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21