• BIST 9887.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

AMADEUS, Teknoloji ilerliyor ama yolcular daha fazla kişisel etkileşim istiyor

AMADEUS, Teknoloji ilerliyor ama yolcular daha fazla kişisel etkileşim istiyor
Turizm sektörü dinamik fakat teknolojiye yatırım yapan şirketler gelişerek büyüyecek

TURİZMİN SESİ


Amadeus; Acentalara, Rent a car firmalarına, Otelcilere, Havacılık firmalarına ve Tren yollarına kapımızı açıyoruz. Ritz Carlton Hotel’de gerçekleşen basın toplantısına, Anna Kofoed, (Kuzey, Doğu, Orta ve Güney Avrupa’dan Sorumlu Perakende Kıdemli Başkan Yardımcısı), Champa Magesh, (Seyahat Kanalları Perakende Başkan Yardımcısı ve EMEA Genel Müdürü) ve Eric Willems, Güney Avrupa’dan Sorumlu Online Seyahat Acenteleri Satış Direktörü katılarak, Küresel trendler, seyahatin geleceği ve dijitalleşme konularını basın mensuplarına aktardı.

amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems.gifEric Willems, Güney Avrupa’dan Sorumlu Online Seyahat Acenteleri Satış Direktörü basın toplantısında hem açıklama yaparken hem de moderatörlük görevini üstlendi.

amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-001.gif

Eric Willems; “Dün Ritz Carlton Hotel’e geldik. Çok hareketli bir gündü. Dün Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yılıydı. Dolmabahçe’de kutlamalara katılan çok yoğun bir kalabalık vardı. Otele geldiğimizde ise, Siyasetçiler ve yurtdışından gelen Cumhurbaşkanı vardı. Bugün ise, sizlerle birlikteyiz. Amadeus olarak Dünya Seyahat Endüstrisi ile çalışan teknoloji firmasıyız. 30 sene önce 5 havayolu şirketi olarak kurulduk.

amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-003.gif

O günden bu güne baktığımızda gelirlerimizde ve hizmet verdiğimiz firmalar da artışın olması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Avrupa Birliği ülkelerindeki pazarımız %33 ve sırasıyla ABD ve ASYA Pasifik ülkeleri yer almaktadır. Afrika ve Asya ülkelerine çok önem veriyoruz. Dünya’da ilk 10 içinde yer alıyoruz. 190 ülkede hizmet veriyoruz. Dünya’da 470 Havayolu, 115 Airport Operatörü, 126 yer hizmet sağlayıcısı operatör, Tren Operatörü, 90’dan fazla Rent a car firması ve 300’ü aşkın Otel’e hizmet veriyoruz” dedi.

amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-002.gif

Sözlerine devam eden Willems; “Küresel anlamda oteller, havayolları, seyahat acentaları zorluk yaşayabilir. 2020 yılında genel dünya ekonomisinin yavaşlayacağını ön görüyoruz. Buna rağmen seyahat endüstrisi genişliyor, büyüyor. Dünya genelinde teknolojiye ayak uyduran şirketler kârlılığını artıracak. Sektör büyüyor, havayolu yolculuğu 2019 yılında %4 iken, 2037’de %8 büyüyerek, ikiye katlayacak. Türkiye’de ise, 11 Temmuz 1994’de açıldık. İstanbul Beşiktaş’taki ofisimizde 37 kişi ve IT Bölümü’nde ise, 210 kişi çalışmaktadır. Hitit teknoloji firmasını satın aldık, 40 havayolu şirketine Sadakat programı yazıyor. IT Sektörü’nde seyahat sektörüne hizmet sunuyoruz. Bugün burada teknolojiye neden yatırım yapmak gerektiğini “Amadeus Executive Summit”te konuşacağız. Turizm sektöründe müşteriler için çok fazla seçenek var. 154 Havayolu şirketine  seçmeli koltuk seçeneği ile koltuk satan teknoloji hizmetini Amadeus sundu” dedi.
 
amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-004.gif
Küresel trendler, seyahatin geleceği ve dijitalleşme gibi konuların ele alındığı basın toplantısında konuşan Amadeus Perakende Seyahat Kanalları’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve EMEA Genel Müdürü Champa Magesh; “Türkiye’ye ilk gelişim. Biz Amadeus olarak Türkiye’de 25’nci yılımızı kutluyoruz. Türkiye bizim odak noktamız. Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de büyümek istiyoruz. Genel olarak seyahat edenler çok daha fazlasını istiyor. Seyahat severlere nicelik olarak vermek yetmiyor, nitelik olarak vermek gerekiyor. Bu da ancak kişiye özgü tavsiyelerle mümkün. Bu alanda  küresel hizmetler sunmaktayız. Acentalara online hizmet vermek hem de internet gibi modern teknolojileri kullanarak yerellik ve kişiselleştirerek hizmet vermeye çalışıyoruz.

amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-005.gif

Bu arada Amadeus’dan en çok  yararlanacak olan acentalardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin  vermiş olduğu Turizm desteği ve bizlerin de vereceği teknoloji desteği ile iş yapılarını genişletecekler. Çünkü Amadeus turizm sektörüne en iyi danışmanlık hizmeti vermektedir. Amadeus platformunda bilet satmak, otel satmak, ulaşımın diğer alanlarında bulunmak değil, tüm bilişenleri bir çatı altında aktif hâle getirerek buluşturmak istiyoruz” dedi ve Amadeus’un, seyahat sektöründe tüm perakende de olduğu gibi dijitalleşmenin artmasına karşın sektörün geleceğinin karma yaklaşımda olduğunu belirtti. Magesh, her ne kadar big data şimdiye dek hiç olmadığı kadar perakende sektörünün lokomotifi olsa da yolcuların büyük çoğunluğunun gerçek insanlarla daha fazla etkileşim talep etmesinin dikkat çekici olduğunu kaydetti. Seyahat sektöründe de aynı perakende de olduğu gibi hızlı bir dijitalleşme sürecinin yaşandığına işaret etti. Ancak sektörde online işlemler ve alışveriş artarken seyahat acentelerinin bir taraftan da fiziki mağazalar açarak, müşterilerine ulaşmaya devam ettiğine dikkat çeken Magesh, perakendenin geleceğinin karma yaklaşımında görüldüğünü ifade etti.

amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-12.gif

Tüketicilerin ne yalnızca internetten alışveriş yaptığını ne de sadece fiziksel mağazaları kullandığını vurgulayan Magesh, her iki ortamın da en iyi yönlerini seçtiklerini belirtti. Bunu seyahat sektöründe de gördüklerini anlatan Magesh, dünyanın önde gelen seyahat şirketlerinin online acentaların yanında fiziksel mağazalar da açtıklarını ve big data şimdiye dek hiç olmadığı kadar perakende sektörünün lokomotifi olsa da yolcuların büyük çoğunluğunun gerçek insanlarla daha fazla etkileşim talep ettiğini söyledi. Pek çok insanın perakendenin öldüğünü söylemek için çok aceleci davrandığını kaydeden Champa, "Perakende ölmedi ama sıkıcı perakendecilik öldü. Fiziksel perakendecilik alanlarının işlevi de değişiyor ve perakendeciler günbegün daha fazla artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gibi yatırımları yapar hale geldi. Böylelikle mağazalarını, müşterilerin zaman geçirmek ve ilham almak istediği mekânlar haline dönüştürmek istiyorlar.

amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-12-002.gif

Seyahat de insanların en duygusal satın alma kararlarından biri olarak kalmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. Amadeus'un havayolu, konaklama, tren yolu ve tüm destinasyon deneyimleri de dâhil olmak üzere ilgili tüm içeriği tüm kaynaklardan bir araya topladığına ve tek platformda rezervasyon imkânı sağladığına işaret eden Champa Magesh, müşterilerin daha zengin, istikrarlı ve uçtan uca deneyiminden keyif almasına olanak tanıdıklarını kaydetti. Magesh, bu anlamda Amadeus’un teknolojiden, insan gücünden ve sahip olduğu uzmanlıktan faydalanarak tüm sektör oyuncularının katılımını ve birbirleriyle işbirliği halinde çalışmasını sağlayan açık, dinamik ve bağlı bir alan oluşturacağı Live Travel Space (Canlı Seyahat Alanı) dönüşümünü çok önemsediklerini kaydetti.
 amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-008.gif
Amadeus Kuzey, Doğu, Orta ve Güney Avrupa Kıdemli Perakande Başkan Yardımcısı Anna Kofoed, İstanbul’a 20 yıl önce geldiğini belirterek İstanbul’un kendisini şaşırttığını, kültürel ve dinamik yapısına hayran kaldığını belirtti. Benim için İstanbul çok özel dedi. “Sizlerle burada platformumuz hakkında konuşuyoruz. Acentaların içerik ihtiyaçları var biz bu içeriği sağlıyoruz. İlk kuruluşumuzda kendimizi küresel teknoloji sistemleri dağıtan şirket olarak tanımlamıştık. Biz kurulduğumuzda ne Google ne de Netflix vardı.

amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-006.gif

Amadeus, kullanıcı ve sağlayıcı ile arayüz üzerinden bir platform oluşturdu. Onlar bunu yapmadı, biz piyasaya çıkmıştık. Amadeus Netflix gibi bir platform olduğu için örnek gösteriyorum. Kişiselleştirilmiş içeriği müşterilerimize sunmak istiyoruz. Herkese özgü kişiselleştirilmiş içerik sağlıyoruz” dedi. Bugünün yolcularının 'Dijital Profesyonel Tüketiciler' olduğuna işaret ederek, bu kişilerin içerik tüketmenin ötesinde, içerik üreten, bilgili, eleştirel düşünen ve talepkar kişiler olduğunu söyledi.

amadeus-anna-kofoed-champa-magesh-eric-willems-007.gifSunulacak her içeriğin bireysel ihtiyaçlara ve isteklere uygun olması gerektiğini anlatan Kofoed, rastgele önerilen içeriklerin artık bir anlamı kalmadığına dikkat çekti. Seyahat içeriğinin en başından bu yana işlerinin özü olduğunu belirten Kofoed, "Bununla birlikte artık bir adım daha ileri gidebilir ve daha net olabiliriz. Bizim vizyonumuz ve sözümüz, ilgili, benzersiz ve heyecan verici bir içerikle entegre ve geleceğe hazır bir seyahat platformu olmaktır" dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21