• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

20 milyon dolarlık yatırımla kapılarını açan Dedeman Hotel Tokat’a değer kattı

20 milyon dolarlık yatırımla kapılarını açan Dedeman Hotel Tokat’a değer kattı
Tokat'ın öncelikli hedefleri arasında yer alan 1 milyon turist sayısına ulaşmada Dedeman Otel olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz

TURİZMİN SESİ


TOKAT- Dedeman Turizm Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Emrullah Akçakaya; “Dedeman Hotel Tokat, 19 Mayıs 2017 tarihinde açıldı. Ekmek aslanın ağzında her yerde ticaret zor. Tokat’ı turizmde hak ettiği yere getirmek noktasında yerel otoritelerden müthiş bir destek aldık, özellikle Tokat Belediyesi ve Tokat Valiliği desteklerini eksik etmedi. Tokat Valiliği ile birlikte geçen yıl Ortadoğu’daki fuarlara katıldık.

tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,-dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-008.jpg

Ülkemizde belediyelerin iş adamları için sıkıntılı kapılar olduğu söylenir ama burada tam tersi. Tokat Belediyesi’nin, turizm konusunda son derece yapıcı ve kararlı bir duruşu var. 

tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,-dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya.jpg

DEDEMAN OTEL TOKAT, YAKLAŞIK 20 MİLYON DOLARLIK ÇOK CİDDİ BİR YATIRIMDIR
Ticaretin sürdürülebilir olması lazım. Tabii ki ticarette nihâi amaç mâkul bir kazanç elde etmektir ve ucunda kâr olmayan süreçler ticaret değildir. Dolayısıyla ticaretin sürdürülebilir olabilmesi için mâkul bir kazanç elde edebiliyor olmamız lâzım. Tokat tabii çok bâkir bir yer. Tokat’ın çok önemli değerleri var ve bunların tanınması, tanıtılması lâzım. Bu konuda siz değerli basın mensuplarından da destek bekliyoruz ve her türlü projeye açığız. Çünkü Tokat’ın tanıtımı çok önemli. Öğrencilik zamanımdan itibaren bu sektörün içindeyim şu an ki görevime kademeli bir şekilde geldim. Otelcilik vitrin bir sektördür. Dedeman’ın esas anlayışı, ana işi madenciliktir. Ülkemizin ilk kurumsal maden şirketlerinden bir tanesi Dedeman’dır. 

tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,-dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-002.jpgATATÜRK’ÜN 10. YIL MARŞI’NI OKUDUĞU PLATFORM DEDEMAN’DAN
Atatürk 10. yıl Marşı’nı okurken bir platforma çıkmış, o platformun inşaatını Dedeman yapmış. Bunu her yerde paylaşıyorum. Şirketin kurucusu Mehmet Kemal Dedeman, madencilikten kazandıklarıyla otelcilik sektörüne girmeye karar veriyor ve 1966 yılında ilk otelimizi Ankara’da açıyoruz. Akabinde İstanbul, Kapadokya, Antalya derken ülkemizin muhtelif yerlerinde otellerimiz var. Halihazırda 17 tane otelimiz var. Bunlardan iki tanesi Kazakistan ve Irak’ta. Suriye savaşından önce bu ülkede üç tane otelimiz vardı, savaş nedeniyle ilişkilerimiz bozulunca oradan çıkmak durumunda kaldık. 2015 yılı Nisan ayında Moskova’da bir otel açtık. Uçak krizinden sonra oradan da çıkmak zorunda kaldık. Böyle bedelleri maalesef ülke olarak da ödedik, bizim de payımıza böyle bir bedel düştü” dedi.
 
tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,-dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-003.jpgÜÇ TANE OTEL MARKAMIZ VAR
Full servis, 5 yıldızlı otel dediğimiz Dedeman’lar, 4 yıldızlı Park Dedeman’lar, ilkini 2019 yılının ilk çeyreğinde açacağımız Smart by Dedeman. Smart by Dedeman konseptinin denemesini otoparkımızın bir bölümünde yaptık. Smart otelleri yeni nesil otel müşterilerinin beklentilerine hitap eden bir otel olarak görüyoruz. İnşatta bir gecikme olmazsa yılın ilk çeyreğinde açmayı planlıyoruz.

tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,-dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-004.jpg

SMART BY DEDEMAN YENİ NESİL OTEL MÜŞTERİLERİNİN BEKLENTİLERİNE HİTAP EDECEK

Türkiye’de otelcilik yavaş yavaş kabuk değiştiriyor. Ülkemizde 5 yıldızlı fazla arz var. Tokat’a günün koşullarında ikinci bir 5 yıldızlı otel ihtiyacı yok. 3 yıldızlı oteller gelebilir. Özellikle Antalya Bölgesi’nde nitelikli 5 yıldızlı otel fazlalığı var. Ülkemizin nitelikli 3 ve 4 yıldıza kayması gerektiğini düşünüyorum.

dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-001.jpg

ANADOLU’NUN BİRÇOK BÖLGESİNDE SEKTÖRE ÖNDERLİK YAPMIŞ BİR GRUBUZ

Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi olarak biliniyorsa buna biz önderiz. Oradaki teleferikleri Dedeman Grupları yaptırdı. Rize’de bir otelimiz vardı, kira süremiz dolduğu için çıktık. Ama Karadeniz’in tek marka oteliydi. 90’lı yıllarda, Diyarbakır’da terörün kol gezdiği dönemde Diyarbakır’ın ilk marka otelini açtık, kira süremiz dolunca oradan da ayrıldık. Ülke turizmine bir yol açma çabası içerisindeyiz. Ülkemiz büyük badireler atlattı. 

tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,-dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-005.jpg

TURİZM ENDÜSTRİSİ EN ÇOK ETKİLENEN ENDÜSTRİDİR

Son dört yılda; Eskişehir, Tokat, Trabzon, Elazığ ve İstanbul’da 2 tane olmak üzere bu dönemde 6 tane otel açtık. Ülkemizde olağanüstü bir turizm endüstrisi olduğuna inanıyoruz. Dedeman Hotel Tokat’ı ön plana çıkaracak. Büyük Tokat Oteli’ni yıllar önce Muhsin Yazıcıoğlu buraya yaptırmış. Otelin orta ölçekli seminer alt yapısı var. Tokat’ın şahsına munhasır gurme kültürü var. Türk turizmi rahmetli Özal döneminde başlayan hızlı bir ivme ile büyüyerek geliyor. 2017 toparlanma yılı oldu. Bu sene 40 milyonun üzerinde turist bekleniyor. Kişi başı harcama çok düşük. Turist çok ucuza konaklıyor. 600 dolara kalan turist 900-1000 doları bulması lazım. Akdeniz çanağındaki ülkelerle biz rekabet ediyoruz. Batıdan iki gömlek daha iyiyiz. Bizi farklı kılan öncelikle biz çok misafirperver bir toplumuz ve yemek kültürümüz var. Bu coğrafya herkesin ilgisini çekmiştir. Olağanüstü bir iklim avantajımız var.

dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-002.jpg3T’NİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
 Turizm, Ticaret ve Tarım

Turizm olağanüstü bir hazine. Ülkemiz geçmişte 35 milyon dolarlık turizm yatırımını yakaladı. Yaradanın bize bıraktığı hazineleri bakıp, yaşatıp, tanıyıp, tanıtarak en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-004.jpgSMART OTELLERE İHTİYAÇ VAR
Full servisli 5 yıldızlı otel yapmak ciddi bir maliyet. Artık tüketici trendleri de değişti. İstanbul’dan Adana’ya iş seyahatine geldiniz. İş yeriniz sizi çalışmaya gönderdiği için şehri değil, oteli yaşıyorsunuz. Oda, kahvaltı ve internet kullanıyorsunuz. Dev gibi bir spor merkezimiz, kocaman bir balo salonumuz var. Ama kullanmayacaksınız. Yeni anlam şu müşteri ben kullanmadığım hizmetleri neden ödeyeyim diyor. İnsanlar kullanmadığı kısımların ücretini oda fiyatı içinde ödemek istemiyor. O yüzden yeni nesil otelcilik ihtiyacı doğuyor ve Smart Otel’e ihtiyaç doğuyor.

dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-003.jpgİLK SMART OTEL 2019’DA İSTANBUL’DA AÇILACAK
Lokasyon çok önemli. Yeni konsept otellerimizde ürün nitelikli, çeşit az olacak. İlk Smart otelimiz İstanbul’da açılacak. Bize has bir mimari ve daha keyifli bir konsept olacağını iddia ederek söylüyorum. İstanbul’da Levent’te Park Dedeman Levent otelimiz var. Bir Türk zinciri yöneticisi olarak İstanbul’da bütün dünya markaları orada yer alıyor. Lokasyon çok iyi. En önemli sebeplerden biri kurgumuz. 1,5 gün kalan kişinin valizi 1 çantadır. Otellere 5 kapılı gardrop yapmanın anlamı nedir? Yatırımları buna göre yapmak lazım. Böylelikle hem konaklayan, hem yatırımcı memnun oluyor.

dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-005.jpgPARK ve SMART YENİ NESİL OTELLERİMİZ OLACAK

Smart otellerimiz teknoloji odaklı, her şey bulutta ve wireless olacak. Yani teknoloji çok yoğun kullanılacak. İlerleyen dönemde barkodunuz ile odaya giriş yapacaksınız. Bu oteller şehrin en canlı noktalarında olacak. AVM’lere yakın opsiyonlarda tercih edilebilir olacak.

HEDEFİMİZ ŞEHİR OTELCİLİĞİNDE BÜYÜMEK 
Bizim uzmanlık alanımız şehir otelciliği. Gaziantep, Kayseri, Bursa, İzmir, Sinop ile yeni projeler bazında ilgileniyoruz. Marka çok önemli. Otel markaları da Anadolu’nun en ücra köşelerine girdiğini zaman içinde göreceğiz. Arsa aşamasında iş birliğimiz başlıyor. Biz tasarlanması konusunda knowhow aktarıyoruz. Yatırımcı yatırımını yapıyor biz işletiyoruz. Ülke olarak hepimizin morale ihtiyacı var. İstanbul istatistiklerine göre 2012’de şehirde %72 doluluk varmış, oda başı 148 Euro imiş. 2018’de şu anda bu sene %71,3 yani bu oranı geçecek. Biz doluluk ve hacimde sayıyı geçeriz ama gelelim oda fiyatlarına. Bu sene 83 Euro. Bu ülke krediyi yurtdışından borç alıyor. Bu yatırımlar döviz bazlı finansman ile yapılan yatırımlar. Odalar 243 TL idi, bugün 478 TL. Son 2 yılda Ortadoğu’dan çok ciddi turist geliyor. Sağlık Turizmi çok ciddi turist getiriyor. Ortadoğu İstanbul için önemli bir parametre. Develüasyon Türklerinde yurtdışına gidişini azaltacaktır. Bu sebeple iç turizm artacaktır. Döviz artışıyla uçak fiyatları da ciddi oranda arttı. Türklerin gidişini azaltacak yabancının gelişini arttıracak. 2018 yılından sonra turizm uçacak.

HERŞEY DAHİL KAPSAMINDAN YAVAŞ YAVAŞ ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
Her şey dahil çok tartışılıyor. Tabi çok dezavantajı var ama biz bu sürümü her şey dahil ile yakaladık. Yavaş yavaş bu kapsamdan çıkıyor olmamız lazım.

TEKNOLOJİ GELİŞTİ, ONLİNE REZERVASYON ARTINCA ACENTADAN GELEN TALEP AZALDI
Konveksiyonel acentacılık bitti. Teknoloji gelişti ve herkes online rezervasyon yapıyor ve online opsiyonlar yayılıyor. Online gelen oda talebinin yanında acentadan gelen talep çok az kalıyor.

TEKNOLOJİ ENGEL TANIMIYOR. OTELLERİMİZE EN ÇOK BOOKİNG.COM’DAN REZERVASYON GELİYOR

Ağırlıklı olarak iş seyahati yapan müşterilerimiz olacak. Elbette turist de gelecek ama ağırlıklı olarak iş seyahatleri olacak. Ortadoğu hedefimiz içinde. Burayı bir Japon rutuna soktuğumuz zaman çok farklı olacaktır. Kongre, düğün, nişan vb. organizasyonlara yer vereceğiz. Zamanla da bu organizasyonlar artacaktır.

tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,-dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-001.jpg

Dedeman Otel Tokat Genel Müdürü Serdar Küçükyıldız;
Osmanlı’dan miras geniş Anadolu mutfağının en seçkin lezzetlerini barındıran, tarih kokan sokaklarıyla ziyaretçilerine geçmişle bugünü bir arada tutan Tokat; yükselen turizm değerleriyle ön plana çıkıyor. Yeşilırmak’ın bereketli toprakları üzerine kurulu bu güzel Anadolu kentine yatırım yapan Dedeman Otel Tokat Genel Müdürü Serdar Küçükyıldız, şehrin turizmde yeni bir cazibe merkezi olacağını dile getirdi.

tokat-tas-kopru.jpg

7.500 yıllık geçmişinde; Hititlerden Frigyalılara, Roma’dan Osmanlı’ya pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Tokat’a yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Serdar Küçükyıldız, “Anadolu’nun bu güzide kentine gerek turistik gerekse iş için gelen ziyaretçilere geleneksel Dedeman misafirperverliğini yaşatmak için çalışıyoruz” dedi. Tokat Dedeman Hotel Genel Müdürü Serdar Küçükyıldız; Kısaca Tokat şehrinin tarihini aktarmak istiyorum. 6 bin yıla yakın bir tarih ve toprak üzerine kurulmuş. 2 tane çok önemli tarihi kenti var. Tokat, çok büyük bir nüfusa sahip değil. Tarıma dayalı bir ekonomi oluşmuş. Turizm de yavaş yavaş gelişim gösterecek. 5 yıldızlı Dedeman Hoteli Tokat’ta açılınca şehre dönüşler başladı. Gelecek adına ümit veren rakamlar var.

 tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,-dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-006.jpg

AÇILIŞTAN BU YANA 52.000 MİSAFİR AĞIRLADIK

Kazanırken tek taraflı bir kazanç söz konusu değil. Şehre bir katma değer katmaya çalışacağız. Tokat için sayılar daha yukarılara tırmanacak diye düşünüyorum. Tokat tanıtılmaya çalışıldı. Tokat Dedeman Hoteli’nin 17-18 satış müdürü var gibi düşünebiliriz. Diğer otellerimizden de tanıtımını yapıyoruz. Bu da ivme ve hız kazandırıyor.

geldim,-gordum,-yendim”-sozu-zile-kalesi-icin-soylenmis-bir-sozdur,tokat-muzesi,tokat,dedeman-otel.jpg

“GELDİM, GÖRDÜM, YENDİM” SÖZÜ ZİLE KALESİ İÇİN SÖYLENMİŞ BİR SÖZDÜR
 Bu şehrin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yöreye gelince insanlar bunu öğreniyorlar. Evliya Çelebi’nin Alimler ve şairler olarak bahsettiği şehirdir. İnanılmaz bir potansiyel var. 900 adımda 900 yıllık mimari eserlerimiz var.

ballica-magarasi.jpg

Ballıca Mağarası’nın 4 milyon yıllık bir tarihi olduğu biliniyor. Ballıca Mağarası astım hastalığı için çok önemli bir şifa noktası. Bakırcılık, ahşap oymacılık, yazmacılık gibi bu topraklara has değerlerimiz var. Gastronomi turizmi anlamında da ciddi bir potansiyele sahip.

tokat-kebabi.jpg

En ön plana çıkan lezzet Tokat kebabıdır. Yılın 7-8 ayı tadabileceğiniz bir yemektir. Bolu Mengenli olan, Gürcan Tunçer şefimiz uzun yıllar Dedeman bünyesinde çalışan bir şeftir.

tokat-kaz-golu.jpg

Yaz aylarında da bu toprakları görmek lazım çünkü bu coğrafya da yazın meyve ve sebzenin en güzel mahsulünü yiyebilirsiniz. Dönem dönem diğer otellerimizde yöresel lezzetleri tanıtıyoruz. Anadolu ve Karadeniz harmanını içinde bulunduran bir şehir.

tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,-dedeman-turizm-yonetimi-a.s.-genel-muduru-emrullah-akcakaya-007.jpgDağ ve ırmak manzaralı olmak üzere 143 odamız, birbirinden farklı birçok toplantı ihtiyacına cevap verebilecek kalibrede ve büyüklükte hazırlanmış 7 adet toplantı salonumuz ve 200 kişilik modern restoranımızla misafirlerimizi eksiksiz ağırlıyoruz. Dedeman Tokat Oteli şehrin ilk 5 yıldızlı oteli olmakla birlikte 114 superior oda, 18 deluxe oda, 6 corner süit, 4 deluxe süit ve 1 kral dairesiyle ziyaretçilerini ağırlıyor.Orta ölçekli kongre ve seminerlere verebileceğimiz 3 tane ana salonumuz var. 300-400 kişilik organizasyonlara uygunuz. Spa merkezi üye sayımız 2000’nin üzerinde. Sebebi ise aslında yeniye merak olmasından kaynaklanıyor. Açık havuzumuz ve çok kaliteli çim alanımız var. 3000 m2 bir Spa alanımız var. Tam teşekküllü, her şeye hazırlıklı bir tesis olarak hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

tokat-havalimani.jpg

HAVALİMANI AÇILIRSA VERİMLİLİK ARTAR
Tokat Havalimanı çalışması 2 yıl süreceği söyleniyor. Mümkün olan en kısa sürede Tokat Havalimanı’nın açılması gerekiyor.Bizim için havalimanı çok önemli bir unsur. Tanıtım çok önemli bir unsur. Destek çok önemli. Havalimanı açılınca verimlilik artacak. 10-12 yılda yatırımcıya geri dönecek bir yatırım olacak.

tokat-dedeman-hotel-genel-muduru-serdar-kucukyildiz,.jpg

TOKAT 1 MİLYON TURİST HEDEFİNE KADEMELİ OLARAK ULAŞACAKTIR
Tokat ilinin öncelikli hedefleri arasında yer alan 1 milyon turist sayısına ulaşmada Dedeman Otel olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirten Serdar Küçükyıldız, “Tokat, kültürel dokusu ve gastronomi kültürü ile ülkemizde ayrı bir yere ve öneme sahip. 1 milyon turist hedefine kademeli olarak ulaşılacaktır.

tokat.jpg

Bu kapsamda başta belediyemiz olmak üzere tüm yerel yönetimlerimizin sundukları katkı geleceğe dair umudumuzu artıyor” dedi. Dedeman Tokat Otel olarak sadece açıldığı Mayıs ayından itibaren 52.000 misafiri konuk ettiklerini belirten Küçükyıldız, Tokat’ın turizm alanında yapacağı tüm atılımlarda üzerlerine düşen vazifeyi yerine getireceklerini vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İlgili Haberler
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21