• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

USLAN OTEL ULUDAĞ'DAN PASTALI AÇILIŞ

USLAN OTEL ULUDAĞ'DAN PASTALI AÇILIŞ
Biliyoruz ki acente-otel ilişkileri de et-tırnak gibidir.Acentesiz otelci,otelsiz acentesiz pek olmaz.

TURİZMİN SESİ-SEDAT KARAGÖZ


Burada hazır olan konuklarımızın içeriklerine baktığımız zaman turizmin çok kısa bir tarifini yapmakta fayda görüyorum.

Turizm,insan ilişkisidir.Turizmi meydana getiren unsurların içerisinde en önemlisi insan ilişkisidir ve evrensel boyutları vardır.Dolayısıyla insansız turizm olmaz.Yani ilişkiler ne kadar güzel ve düzenli olursa turizm de o kadar başarılı yapılır.

Biliyoruz ki acente-otel ilişkileri de et-tırnak gibidir.Acentesiz otelci,otelsiz acentesiz pek olmaz.Bu adı konulmamış ortaklıktır ve ortaklıkları yürütmek her zaman zor olmuştur.Ekmeğimizi kazandığımız bu ortaklığa zarar vermemek ve bu ortaklığa ihanet etmemek gereklidir.

Ortaklarımıza verdiğimiz sözleri her zaman tutmalı ve ortaklarımızı hataya sürükleyeceğimiz şeylerden kaçınmalı,onlara zaman kaybettirmemeli ve de umut ve beklenti içerisinde bırakmamalıyız.Ortaklarımız yanımızda olduğu sürece de varlığımızı sürdürebileceğimizi unutmamalıyız.

Seyahat acenteciliği bir nevi otellerin satış ve pazarlama departmanlarıdır.Ancak son yıllarda seyahat acenteciliği değişen dünya koşullarından etkilenmeye başlamış ve kendi yapısını değiştirmeye başlamıştır.Bunun ilk örneğini IATA SEYAHAT ACENTELERİ' nde yaşamaya başlamıştır.

Son günlerdeki gidişata bakınca,bir anlamda IATA' nın artık işlevini kaybettiğini ve dolayısıyla IATA ACENTELERİ' ninde işlevlerini kaybettiklerini görüyoruz.Bu değişim diğer branşlarda da yaşamaya başlamış,Batı Avrupa Pazarları'nda faaliyet gösteren tur operatörlerinin sayısı 1500 lerden 3-4 lere inmiş,olay maas turizme odaklanmış ve bunun arasından kültür turizmi kendisini ayırmış ve göstermeye başlamıştır.

Dolayısıyla turizm çeşitlenmesi de kendi içerisinde yeni branşlarını yaratmıştır ve bunların hepsi bilgi değişim sistemi,yani internet üzerinden kendi satış departmanlarını oluşturmuşlardır.

Buna uyamayan seyahat acenteleri de tıplı IATA ACENTELERİ gibi kapsısına kepenk vurmaya başlamışlar ve vurmaya devam edeceklerdir.Bu gidişata dur diyecek tek kurum,işletme içerisindeki değişim esintileri olacaktır.Otel işletmeciliği ise ortada bir taşınmaz ve bunun işletmeciliği söz konusu olduğundan daha değişik değişimlere maruz kalacaktır.Ancak şu an bulunduğumuz

Uludağ'da sorunlar daha farklı boyutlarda devam etmektedir.Uludağ oteller bölgelerinde altyapı ve çevre sorunlar vardır.Yine kış turizmi içerisinde değerlendirirsek bölgenin yurt dışı tanıtımlarında eksiklikleri vardır.Bunları iyi değerlendirip gözlemleyip ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek çözme zarureti had safhaya ulaşmıştır.


Uludağ yurt içinde hak ettiği noktaya ulaştığı kadar artık yurtdışında tanıtımı ve pazarlanması da yapılmalı,bunun için de özellikle yurt dışı fuar ve kataloglarda yoğun bir şekilde tanıtılmasının zamanı geçmektedir.Uludağ'ın yeni yüzü Uslan Hotel ile konuklarımızı ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Hayırlı bir sezon olması dileklerimle diyerek FerruUlukardeşler ile birlikte kesti

Uslan otelleri sahibi Sehat USLAN pastayı kaserek ferruh Ulukardeşler'e elişyle pasta yedirdi 

Telecty park alanı

Uslan Otel Uludağ Ulu kardeşler Otel  önündeki telestysini kullanarak müşterilerine hizmet verecek 

Tatil.com Bahar Hn ve  Burçin Kesimci  Turizmin sesi.com yayın yönetmeni Bora Özgen ile

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21