• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

ULUSOY HÜKÜMETE SESLENDİ

ULUSOY HÜKÜMETE SESLENDİ
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, hükümete, "Ucuz tatil kredisinin yolunu açın, kriz ortamında en azından iç turizmi canlandırın" çağrısı yaptı
TURİZMİN SESİ
Ulusoy, iç turizmin canlanmasının tatil yörelerindeki esnafa da yarayacağını vurguladı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, kriz ortamında iç turizmin canlandırılması için "ucuz tatil kredisi" çağrısında bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nden Hanife Baş'ın haberine göre; Ulusoy, Hürriyet Medya Towers'ta düzenlenen "acenteler zirvesi"nde önemli açıklamalar yaptı. Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Yayın Koordinatörü Fikret Ercan ve Reklam Grup Başkanı Ayşe Cemal Sözeri'nin ev sahipliğindeki "turizm buluşması"na TÜRSAB'ın önde gelen üyeleri katıldı. Ulusoy, "Ucuz tatil kredisi piyasaları harekete geçirir. Vakıfbank, Ziraat Bankası gibi devlet bankaları bu amaçla devreye sokulabilir. Belki kredi faizinin düşük tutulabilmesi için üzerindeki vergi yükü kaldırılabilir. Şu anda verilenler pahalı krediler, ucuzlarsa esnafın da yüzü güler" dedi.

ABD'den başlayıp başta Avrupa olmak üzere dünyayı saran krizin getirdiği ekonomik daralmanın mutlaka hizmet sektörünü de etkileyeceğini dile getiren Ulusoy, "Her şeye karşın ayakta kalmayı başaracağız. Bunun başarmak zorundayız, çünkü Türkiye'ye moral veren sektörüz. Türkiye'nin bütçe açığını kapatıyoruz" diye konuştu.

Tanıtıma önem verilsin

Ulusoy, acentelerin yurtiçinde tatilin lüks değil, ihtiyaç olduğu bilincini yaygınlaştırdıklarına da değinerek, şunları söyledi: "2009 önemli bir yıl. Bu yıl, bu sınavdan gerek iç turizmde, gerekse yurtdışından gelen misafirleri ağırlamakta başarıyla çıkmalıyız. Bugüne kadar Türkiye'de, devletten destek istemedik. Ama şimdi hem yurtiçi, hem de yurtdışında tanıtıma önem vermelerini istiyoruz."

Kısa destinasyona ilgi

Turizmde 2009 sezonuyla ilgili bilgi de veren Başaran Ulusoy, şöyle konuştu: "2009 yılında, 2008 yılını geçme hedefi var. Türkiye, Avrupa'ya daha yakın bir destinasyon. Bu sezon, uzun destinasyonlara ilgi azalacak, kısa destinasyonlara kayılacak. Türkiye, Avrupa'ya daha yakın olması nedeniyle turist çekecek. Bu yıl yurtiçinde erken rezervasyon sayısında da artış var."

2010'da önemli sınav verilecek

2010'da Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un önemli bir sınav vereceğine değinen Başaran Ulusoy, İstanbul markasının önündeki tozu almaya çalışacaklarını kaydetti. Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada çekilecek sıkıntılar var, tabii ki. Sütlüce'deki kongre merkezi için önemli para harcandı. Santral İstanbul etkinlik mekanı olarak devreye girecek. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yenilenecek. Ayasofya'nın içindeki merdiven kalkacak. Kongre Vadisi'nde yeni eklemeler ve düzenlemeler devreye alınacak. Bunlar İstanbul'un çehresi bozulmadan yapılıyor. Turizm sektörü olarak bu ülkenin yüz akı, yurtdışına açılan penceresiyiz."

Dolarla borçlanmayın Müzekart'a sahip çıkın

Seyahat acentelerine 2009 yılında hesaplarını iyi yapmalarını öneren Başaran Ulusoy, şöyle seslendi: "Banka kredilerinize dikkat edin. Dolarla borçlanmayın. İngiliz Sterlini'nin değer kaybı bize avantaj sağladı. Turizmde KDV'nin düşmesiyle ilgili kararı verenleri tebrik ediyorum. Bu acentelerin pazarlama faaliyetlerinde önünü açacak. Hizmet sektörü de KOBİ kapsamına girmeli. Kültür Bakanlığı'nın Müzekart projesi çok başarılı oldu, bu devam ettirilebilir."

Arkeoloji Müzesi'ni TÜRSAB işletecek

TÜRSAB'ın faaliyetlerini anlatan Başaran Ulusoy, şunları söyledi: "Efes antik şehrinin aydınlatılması için çok değerli bir vinci oraya tahsis ettik. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin sekiz yıllığına bakım, onarım ve işletmesi TÜRSAB'ın oldu. Kafe ve kitap satışına kadar modern bir anlayışla işleteceğiz. Topkapı Sarayı bahçesindeki bu müzeyi dünyanın en önemli müzelerinden biri haline getireceğiz. Tabii ki bilim adamlarıyla, bakanlığımızla birlikte çalışacağız."

Yıldız Porselen gezilecek 'Karakol Restoran' açılacak

İstanbul Yıldız Parkı'nda yer alan Yıldız Porselen fabrikasının işletmesini aldıklarını da aktaran Başaran Ulusoy, "Adile Sultan gibi işletme öngörüyoruz. 1 Nisan'da TÜRSAB işletmesi olarak, İstanbullulara ve turistlere boğazın güzelliklerini sergileyeceğiz. Yıldız Porselen Fabrikası'nın ürünleri de gösterilecek. Buraya turlar düzenleyeceğiz. Topkapı Sarayı'nın girişindeki tarihi 'karakol binası' vardı onu da aldık. Restoran ve kafe olarak işleteceğiz" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21