• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

 TÜRSAB yönetiminin seyahat acentalarıyla yaptığı yurt içi bilgilendirme gezileri devam ediyor

 TÜRSAB yönetiminin seyahat acentalarıyla yaptığı yurt içi bilgilendirme gezileri devam ediyor
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Bodrum ve Marmaris’te Seyahat Acentalarıyla  bir araya geldi

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ile Yönetim Kurulu Üyeleri  Ali Bilir, M. Nezih Hacıalioğlu,  Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Demir ve Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal’dan oluşan TÜRSAB Heyeti ülkemize gelen yabancı turistlerin de tercihi olan Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde faaliyet gösteren seyahat acentası temsilcileriyle bir araya geldi. TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, yüzlerce üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantılarda yönetime geldikten sonra kurumda yapılan her çalışmayla ilgili tek tek bilgi verdi.

tursab-baskani-firuz-baglikaya-008.jpg

TURİZMİN GÖZDE MERKEZİ BODRUM’DA ACENTALARIN DEV BULUŞMASI
TÜRSAB Heyeti’nin ilk durağı Bodrum oldu.  Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya seyahat acantaları büyük ilgi gösterdi. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya sektörün gündemini oluşturan konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yönetimde göreve başladıkları zaman TÜRSAB’ın mali tablosunun çok kötü durumda olduğunu belirten Bağlıkaya, eski yönetimden kalan borçları ödemek ve Birliği, dijital çağa uygun kurumsal bir yapıya kavuşturmak için neler yaptıklarını anlattı. Acentaların daha kazançlı hale gelmesi için yakın zamanda hayata geçirecekleri projelerle ilgili de bilgi verdi.  Bağlıkaya, yeni yasa beklentisi içinde olan acentaların bu konuyla ilgili sorularına da yanıt verdi. TÜRSAB Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte  hazırlanan yasa taslağında, seyahat acentacılığı mesleğinin korunması adına yasada yer almasını istedikleri maddelerle ilgili de bilgilendirme yaptı.

tursab-baskani-firuz-baglikaya-009.jpg

YENİ YASA KAÇAK TURU BİTİRECEK
Bağlıkaya, kaçakla mücadele konusunda önemli adımlar atıldığına dikkat çekti. Yeni yasa çalışmasının hayati önem taşıdığına vurgu yapan Bağlıkaya “Size söz veriyorum, yasa çıkarsa kaçak tur iki haftada bitecek. Kimse 60 gün aracının bağlanması göze alarak kaçak tur düzenlemez” diye konuştu. Görevde oldukları süre zarfında denetimlerin 5 binden 70 bine çıkarıldığını söyledi.

tursab-baskani-firuz-baglikaya-010.jpg

MARMARİS’TE GENİŞ KATILIM
TÜRSAB Heyeti’nin ikinci adresi Marmaris oldu. Marmaris BTK Başkanı Suat Esin’in ev sahipliği yaptığı toplantıya geniş katılım yaşandı.TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın gündeminde turizm sektöründe yaşanan sorunlar ve çözümleri vardı. Bağlıkaya göreve geldikleri günden bu yana geçen kısa sürede TÜRSAB’ın kurumsal bir kimlik kazandığına işaret ederek, atılan köklü adımları anlattı. Meslektaşlarının talep ve önerilerini dinledi. Bölgeler arası tanıtım gezilerinin yurt içinde yeni turizm ürünleri oluşmasına vesile olduğunu söyleyen Bağlıkaya, TÜRSAB’ın hayata geçeceği yeni projelerle iç turizmdeki hareketlenmenin artacağını bunun neticesinde acenta gelirlerinin artacağını söyledi. İngilizlerin Türkiye’de tatil için en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Marmaris’teki toplantıda  Thomas Cook’un iflası neticesinde acentaların yaşadığı sıkıntılar da masaya yatırıldı. TÜRSAB’ın da stantla yer alacağı WTM London Fuarı’nda önümüzdeki sezon için İngiliz pazarına yönelik atılması gereken adımlar konuşuldu.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21