• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

TÜRSAB, Türkiye'de ‘Turizmde Fark Yaratanlar’ı seçiyor

TÜRSAB, Türkiye'de  ‘Turizmde Fark Yaratanlar’ı seçiyor
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), “Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri” organizasyonunu düzenliyor 

TURİZMİN SESİ


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye markasının bilinirliğini global ölçekte artırmak ve turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesine yön vermek amacıyla “Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri” organizasyonunu düzenliyor. Büyük Juri, turizm sektöründe fark yaratan projeleri, 20 Mart 2019 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek ödül töreninde hep beraber alkışlayacak.

“Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri” turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde hizmet veren kişi ve kuruluşların mükemmele ulaşma arzusunu perçinlemeyi, kalite standartlarının yükselmesini sağlamayı, sektör çalışanlarını teşvik ve motive etmeyi, turizm sektörünün tüm oyuncularını ödül gecesi aracılığıyla bir araya getirmeyi ve Türkiye markasının bilinirliğini global ölçekte arttırmayı hedefliyor. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), ülkemizin turizm sektörünün gelişimine katkı sağlamak adına, turizm sektörünü ilk kez düzenlenecek “Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri” organizasyonu ile 20 Mart 2019 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya getirmeye hazırlanıyor. Dev bir turizm zirvesi niteliğinde olması planlanan organizasyonda, turizm sektörünün yanı sıra, iş, kültür-sanat ve akademi dünyasını Türkiye için buluşturacak. 

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında turizm sektörünün tüm aktörlerini, “Turizmde Fark Yaratanlar” ödülleriyle buluşturacak olan organizasyonun, turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, kalite standartlarının yükselmesini sağlamayı, sektör çalışanlarını teşvik ve motive etmeyi hedeflediğini söyledi. Boynueğri, TÜRSAB olarak nihai hedeflerinin Türkiye’nin global turizm markası kimliğine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri’nde, Seyahat Acentaları, Konaklama, Rehberler, Gastronomi; Müzecilik, Kültürel Miras ve Çevre Projeleri; Destinasyon Tanıtımı ve Pazarlama, Kültür ve Sanat, Hava Taşımacılığı, MICE, Seyahat Teknolojileri ve UNDP Türkiye Sürdürülebilir Turizm Özel Ödülü kategorileri yer alacak. İşletmeler jüri tarafından, ayrıcalıklı hizmetler, yenilikçi deneyimler, hizmetlerin dijitalleşmesi, kültürel, tarihsel ve ekolojik anlamda sürdürülebilir turizme katkı gibi önemli kriterler çerçevesinde değerlendirecek. Turizmde Fark Yaratanlar’ın Büyük Jurisi turizm sektörü ve STK temsilcilerinden, iş insanlarından, akademisyenlerden; kültür-sanat ve tarih dünyasının önde gelen isimlerinden oluşuyor. 


Başvurular internetten yapılıyor, son başvuru 04 Şubat 2019 
Sektörde fark yarattığına inanan kişilerin, kurumların aday olabileceği ya da aday gösterebileceği “Turizmde Fark Yaratanlar” için başvurular www.turizmdefarkyaratanlar.com sitesi üzerinden 04 Şubat’a kadar yapılabilir.

Sektörde fark yarattığına inanan kişilerin, kurumların aday olabileceği ya da aday gösterebileceği “Turizmde Fark Yaratanlar” başvurular iki ayrı aşamada değerlendirilecek.  İlk aşamada Danışma Kurulu her kategoride ilk 3’e kalacak finalistleri tespit edecek. İkinci aşamada, ilk 3’e kalan finalistler Büyük Jüri tarafından online olarak değerlendirilecek ve her bir kategoride kazanan 10 proje belli olacak. Jüriler değerlendirmelerini yaparken, kategori kriterlerine uygunluk ve profesyonel kanaatlarını göz önünde bulunduracak. “Turizmde Fark Yaratanlar” için son başvuru 04 Şubat 2019.

UNDP, ilk kez Türkiye’de sürdürülebilir turizmi ödüllendirecek
Adaylar, seyahat acenteleri, konaklama sektörü, rehberler, gastronomi; müzecilik, kültürel miras ve çevre projeleri; destinasyon tanıtımı ve pazarlama, kültür ve sanat,  hava taşımacılığı, MICE, seyahat teknolojileri kategorilerinde  yarışacak. Ayrıca  Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  Türkiye tarafından da Türkiye’de ilk kez Sürdürülebilir Turizm Özel Ödülü verilecek. Ödül kapsamında, Türkiye’de sürdürülebilir turizmin gelişimine katkı sağlayan, mevcut ve gelecek ekonomik, sosyal,  kültürel ve çevresel etkileri dikkate alarak ziyaretçilerin, sektörün, bölgenin ve bölge halkının ihtiyaçlarına cevap veren, turizmin toplum ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirerek yerel ekonomiye, doğal ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayan, turizm faaliyetlerinin gerçekleştiği bölgede yaşayanların yaşam kalitelerinin ve ziyaretçi memnuniyeti ve bağlılığının artmasına önemli derecede etki eden başvuru sahipleri arasından belirlenecektir. 

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri: “Turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön verebilmemiz önemli”

TÜRSAB olarak, Türkiye’nin turizmdeki gelişimine daha da büyük umutlarla bakabilmemiz ve dünya turizminde adımızdan daha da güçlü söz ettirmemiz için fark yaratmaya devam etmemiz gerektiğine yürekten inanıyoruz.” diyen TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri şunları söyledi: “Turizm; barışın, huzurun, birlikte yaşama kültürünün köprüsü… Turizm; kültürleri kaynaştıran, milletler arasında barış ve dostluk köprüleri kuran evrensel bir sektör. Turizmin ekonomik, sosyal ve kültürel katkılarını değerlendirdiğimizde görüyoruz ki; değişen ve gelişen dünya yapılanmasında turizm en hızlı büyüyen sektörlerden biri olmaya, bireylere ve toplumlara nefes aldırmaya devam edecek.“ UNDP ile birlikte Türkiye’de ilk defa vereceğimiz “UNDP Türkiye Sürdürülebilir Turizm Özel Ödülü” ile mevcut ve gelecek ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel etkileri dikkate alan; yerel ekonomiye, doğal ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayan projeleri değerlendireceğiz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21