• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, “ Sorunları ancak aynı masanın etrafında oturarak çözebiliriz.”

TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, “ Sorunları ancak aynı masanın etrafında oturarak çözebiliriz.”
TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, 24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu öncesinde turizm gazetecilerinin sorularını yanıtladı

TURİZMİN SESİ


Başaran Ulusoy’un kendisini hedef alan sert açıklamalarına sırasıyla yanıt veren Firuz Bağlıkaya, Çatı Örgütüne karşı olduğunu söyleyen rakibine şu sözlerle karşılık verdi:  “Üstte başka bir örgüt yapısı olmadığı zaman birbiriyle çelişen bir takım yasal düzenlemeler var. Mesela; rehberlerle ilgili yasal düzenleme var, benim menfaatlerimle çelişiyor, benimle ilgili yasal düzenlemeler var, rehberlerin veya otelcilerin menfaatiyle çelişiyor. Otelcilerle ilgili düzenlemeler var, bizim menfaatlerimizle tamamen çelişiyor.“ Sorunları ancak aynı masanın etrafında oturarak çözebiliriz. Bizler aynı geminin içindeyiz. Bir aynı masanın etrafında oturup, sorunlarımızı tartışamıyorsak eğer hiçbir şeyi çözemeyiz. Alıyor bunu seçim malzemesi yapıyor. Bu seçim malzemesi yapılacak bir şey değil ki kardeşim. İşte senin izlediğin yolla hiçbir şey çözülemedi.” 

“ TÜRSAB’ı koltuktan ibaret görüyor.”
“23 Nisan ‘da gelsin koltuğa oturtalım.” demiş. Çok güzel bir şey söylemiş aslında; orayı o koltukta ibaret görüyor. Ben ikici başkandım. Koltukla ilgili derdim olsa ayrılmazdım. Güzel fikir verdi aslında. 23 Nisan’da çocukları getirip oturtmak lazım oraya. O kişi biz değiliz. Koltuğu korumadaki hırsı, çabası, becerisi ve uyanıklığının yüzde ellisini bizim hak ve menfaatlerimizi korumak için kullansaydı birçok şey yapmıştık biz zaten.”

“Kazanacak taraf gerginlik yapmaz, kaybedecek taraf yapar.”
“Seçimi niye ertelediğini anlatsın önce bize. ‘Yok ederim, asarım, keserim’ diyorsun. Kazanacak taraf gerginlik yapmaz, kaybedecek taraf yapar. Gerginliği sen yapıyorsun. ”

“Aday olmamız konusunda siyasi bir engel yok.”
 “Sayın Bakanımızla bir kaç kez görüştük, seçim süreci ile ilgili duyarlılıklarımızı ve görüşlerimizi aktardım. Bir sıkıntı yaşamadık. ‘Aday olmamamızı istemiyorsanız bilmek isterim’ dedim. Böyle bir şey olmadığını söylediler.”

 “Adaysan çık, değilsen gölge etme!”
“Bir kez daha soruyorum, kongreyi neden üç ay ertelediniz? Bu üç ayda ne yaptınız? Neyi temizlediniz, neyi düzenlediniz? Biz Acentalar olarak bunları bilmek istiyoruz. Aday mısın değil misin? Değilsen ne karışıyorsun, çekilsene! Adam olan aday olsun diyorum. Bence aday olmasında hiçbir sakınca yok. Adaysan çık, değilsen gölge etme! Başka bir şey istemiyoruz biz.”

“Başaran Ulusoy dönemi kapanmıştır.”
 “Başaran Ulusoy’un dönemi kapanmıştır. Bizim seçimi kazanma konusunda herhangi bir endişemiz yok.  Kongre ile ilgili endişelerimiz var.  Şimdi bu kongreyi nasıl erteleyecek diye bakıyoruz. Bunu da ertelemeye çalışacaktır. Ancak ben Değişimin gerçekleşeceğine yüzde yüz inanıyorum.”

“Başaran Ulusoy ile üç seneye yakın çalıştım, sonunda istifa ettim.”
“Ben onu yetiştirdim diyor. Ben iki dönem Genel Sekreterlik bir buçuk dönemde ikinci Başkanlık yaptım. Toplam yedi sene. Bunun dört senesinde zaten Antalya’daydım. Kendisiyle yakın çalışmam üç sene, o da istifa ile sonuçlandı. Anladım ki o göründüğü gibi birisi değil. Kim kimi yetiştirmiş anlamadım. Onun hayalinde dahi olmayacak çapta işler yapıyorum. Yaşına ve tecrübesine saygım var ancak mesleki olarak onun bizden öğreneceği çok şey var.”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21