• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Türkiye ile Afrika arasında ticari ilişkiler büyüyecek

Türkiye ile Afrika arasında ticari ilişkiler büyüyecek
TABA’nın 29-30-31 Ağustos’ta İstanbul’da AFEX’i (Afrika İş Forumu ve Fuarı) düzenleyeceğini belirten Başkan Fatih Akbulut, 40’tan fazla Afrika ülkesinden iş insanları Türk firmaları ile görüşmeye geliyor dedi

TURİZMİN SESİ


AFEX Fuarı öncesinde POİNT Hotel Taksim'de basın mensuplarıyla buluşan, TABA Başkanı M. Fatih Akbulut  ve Özgün Ocar, Celal Toprak'ın moderatörlüğünde etkinliğe başladı. 

taba-baskani-m-fatih-akbulut.jpgTABA Başkanı M. Fatih Akbulut,  AFEX Fuarımız öncesinde sizlerle buluşmaktan büyük bir onur duyuyorum. 2012 yılında, Türkiye ve Afrika arasındaki ticari ve sektörel tur, sosyal, kültürel ve diplomatik ilişkileri güçlendirme hedefiyle kurduğumuz TABA, bugün her iki taraf arasında sürdürülebilir ve karşılıklı çıkarlar doğrultusunda ilişkiler geliştiren bir kurum olarak faaliyetlerine devam etmektedir. 

taba-baskani-m-fatih-akbulut-afex-fuaritabaozgun-ocarcelal-toprak.jpgTABA Başkanı M. Fatih Akbulut, Türk iş adamlarına ve yatırımcılara Afrika'daki pazarlara erişim sağlamak amacıyla 200'den fazla yatırım ziyareti, ticari, konferans, seminer, B2B ve B2G toplantısı gibi etkinlikler düzenlemiştir. Kısa zamanda Afrika’da saygın ve güvenilir bir kurum olarak tanınmaya başlamıştır. Öyle ki, Endonezya’dan ABD’ye, Brezilya’dan Hollanda’ya kadar pek çok farklı ülkede üçlü forumlar düzenlemiştir. Bu faaliyetler TABA’nın, Afrika ve dünya diplomasisinde daha aktif bir rol almasına da katkıda bulunmuştur. Güney Sudan ve Brezilya arasındaki vize protokolünün tanımlanma ve uygulanması sürecindeki rolümüz buna örnek olarak verilebilir. Afrika'nın 21. yüzyılda küresel sahnede hızla büyüyen bir aktör olarak kabul edilmesi artık kaçınılmaz bir gerçektir. 30 milyon kilometrekarelik geniş topraklara, zengin doğal kaynaklara ve büyük bir işgücü potansiyeline sahip Afrika'nın uluslararası sistemde daha etkin bir rol oynaması bekleniyor. Son beş yılda petrol gelirlerine dayalı olmayan %5,4 büyüme oranı ve Dünyanın son on yılda en hızlı büyüyen on ekonomisinden altısının Afrika'da bulunması, bu anlamda iyi birer örnek teşkil etmektedir. 

taba-baskani-m-fatih-akbulut-afex-fuaritabaozgun-ocarcelal-toprak-001.jpgAfrika, coğrafi, tarihsel ve kültürel açıdan ülkemiz için “doğal pazar” niteliğindedir. TABA olarak amacımız, Türkiye ve Afrika arasında hakka ve hukuka dayalı, dostane ve sürdürülebilir bir gelişim ortamının oluşturulmasına katkı sağlamak ve böylece ülkemizin bu pazardaki potansiyel ihracat hacmine ulaşmasını hızlandırmaktır. Bu yıl bu amaçla düzenlediğimiz ve Afrika pazarında etkin rol oynamak isteyen tüm Türk iş adamlarını davet ettiğimiz AFEX Fuarımız, bu vizyonun somut bir ifadesidir.TABA olarak, AFEX Fuarımızın Türkiye-Afrika ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracağına ve karşılıklı fayda sağlayacak yeni iş fırsatları yaratacağına inanıyoruz. Bu önemli organizasyona katılmak isteyen tüm iş adamlarımızı, Afrika'nın büyüyen potansiyelini yakından tanımak ve değerlendirmek için fuarımıza davet ediyoruz. Afrika, coğrafi, tarihsel ve kültürel açıdan ülkemiz için “doğal pazar” niteliğindedir. TABA olarak amacımız, Türkiye ve Afrika arasında hakka ve hukuka dayalı, dostane ve sürdürülebilir bir gelişim ortamının oluşturulmasına katkı sağlamak ve böylece ülkemizin bu pazardaki potansiyel ihracat hacmine ulaşmasını hızlandırmaktır. Bu yıl bu amaçla düzenlediğimiz ve Afrika pazarında etkin rol almak isteyen Türk ve global şirketler için önemli bir fırsat sunan AFEX'i (Afrika İş Forumu ve Fuarı) sizlere duyurmaktan gurur duyuyoruz.Afrika kıtası genç nüfus yoğunluğu en fazla olan kıtadır. Afrika kıtasının nüfus olarak bakıldığında en büyük ülkesi Nijerya iken yüz ölçümü olarak en büyük olan ülke Cezayir'dir. Afrika kültürel açıdan da büyük bir yoğunluğa sahiptir ve dünya üzerinde iki iklim kuşağında da bulunan tek kıtadır. Afrika üzerinde üç adet sınırlı tanınmış devlet ve 54 diplomatik sahada tanınmış devlet bulunmaktadır.

taba-baskani-m-fatih-akbulut-afex-fuaritabaozgun-ocarcelal-toprak-002.jpgTürk-Afrika İş Adamları Derneği-TABA Başkanı M. Fatih Akbulut; 29-30-31 Ağustos’ta gerçekleşecek olan AFEX’e, Afrika’nın 40’tan fazla ülkesinden titizlikle seçilmiş yüzlerce iş adamı geliyor. Bu etkinlik, diyalogu kolaylaştırmayı; bağlantılar yaratmayı; Türkiye ve Afrika arasındaki iş ortamını daha da geliştirecek ilişkileri teşvik etmeyi amaçlıyor. Türkiye dışında, Endonezya, Malezya, Filipinler, Brezilya ve birçok Avrupa ülkesinden iş insanları da yine Afrika ile iş yapmak için etkinliğimize katılım gösterecekler. Bu etkinlikte, Türkiye ile Afrika arasındaki ticari potansiyel, yatırım fırsatları ve işbirliği olanakları tartışılacak. Bu etkinlik sayesinde, Türk iş adamları ve yatırımcılar, 64 farklı uçuşla Afrika kıtasına kolayca erişebilen İstanbul'da, Afrika'dan gelen önemli iş insanları ile buluşma ve müstakbel iş ortaklarıyla tanışma fırsatı bulacaklar.

taba-baskani-m-fatih-akbulut-afex-fuaritabaozgun-ocarcelal-toprak-003.jpgAfrika, ekonomik büyüme ve kalkınma için önemli bir kıta. Bu nedenle, Demir Holding'in Afrika'da yeni bir proje kazanması beni çok sevindirdi. Demir Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Demir, bugün yaptığı açıklamada, Afrika'da ihale aldıklarını bildirdi. Demir, bu projeyle birlikte Afrika'daki varlıklarını artıracaklarını ve binlerce kişiye iş imkanı sunacaklarını söyledi. Demir Holding, sektörlerindeki deneyimi ve kalitesiyle Afrika'da fark yaratacak.Türk-Afrika İş Adamları Derneği-TABA Başkanı M. Fatih Akbulut; AFEX'in, güçlü ağlar ve başarılı ortaklıklar yaratarak ekonomik büyümeyi teşvik etme, ikili ticareti arttırma, Türkiye ve Afrika arasındaki yatırımları geliştirecek bir platform olması umudunu taşıyoruz. Sizleri AFEX'e katılmaya ve bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmaya davet ediyorum dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21