• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TÜRK TURİZMİNE GURBETTEN GELEN BAŞARILI BİR YÖNETİCİ

TÜRK TURİZMİNE GURBETTEN GELEN BAŞARILI BİR YÖNETİCİ
Akdeniz basın vakfı (AKBAV) aracılığı ile düzenlenen “Bodrum merkezinde sakinliği, yöre mimarisine uygun yapısı ve verdiği nezih hizmeti nedeniyle “Butik Otel Dalında “Turizm Stars” ödülü Marina Vista oteline verildi.

Derya Duysak-Turizmin Sesi / Ege Bölge Koordinatörü


Akdeniz basın vakfı (AKBAV) yayın organı olan Antalya Times 3.yılında önemli bir etkinliğe imza atarak Türkiye deki tüm turizm sektörünü yakın takibe almasıyla KKBAV aracılığı ile düzenlenen E-mail, anket, posta be bire bir görüşmeleri değerlendiren jüri, toplam 41 sektör temsilcisini yılın turizm yıldızı seçtiği Marina Vista Hotel “Bodrum merkezinde sakinliği ve yöre mimarisine uygun yapısı ile verdiği nezih hizmeti nedeniyle “Butik Otel Dalında Turizm Stars” ödülüne layık görüldü.



Haşim İşçan Kültür Merkezi'nde geçen yıl yapılan ödül töreninde, Adalet Bakanı ve Antalya Milletvekili Sayın Mehmet Ali Şahin, Turizm Bakanı sayın Ertuğrul Günay ile Antalya Milletvekilleri katıldılar. Türkiye'deki turizm sektöründeki oteller, Acenteler, Tur operatörlerinin tamamı ile Avrupa ve Rusya'daki büyük tur operatörlerinin davet edildiği törende üst düzey katılım sağlandı.



“Butik Otel Dalında Turizm Stars” ödülüne layık görülen Bodrum Marina Vista Genel Müdürü Serdar Koç gruplarındaki tek 4 yıldızlı şehir butik oteli olduklarını gerek kalite gerek konum olarak çok kaliteli bir müşteri profili yakalayıp çok yüksek dolulukla çalıştıklarını söyledi.

Serdar Koç,85 odalı,170 yataklı Marina Vista"nın bölgede en zengin kahvaltı servisi ile ün yaptığını belirterek şöyle devam etti: “ Bütün yıl büyük talep gören 200 kişilik bir banket salonu ve Spa bölümünde uzman masörlerimiz ile Bodrum"un seminerler için en gözde mekanı haline geldik.

Yat limanın yakında olmasının avantajını iyi kullanıyoruz. Kaliteli hizmetle doluluk ve karlılıkta önemli bir yerimiz var. Tesis bu yıl Antalya Basın Vakfı tarafından en iyi butik otel seçildi.”

Marina Vista Hotel konum itibariyle yat limanı marinanın karşısında,4 yıldızlı işletme belgeli 12 ay devamlı açık ve geçen yıl tamamen yenilenen çok şık bir butik/şehir otel haline gelmiştir.


Marina Vista otel düzenlediği özel günleri ile de dikkat çekiyor. geçtiğimiz kış döneminde Bodrum'un kalbinde yat limanı karşısında yer alan Marina Vista Hotel ve Kavaklıdere Şaraplarının işbirliği ile ''Kavekol Şarap Eğitimi''; yapıldı. Marina Vista Otel personeli ve sektör çalışanlarına üç gün boyunca, şarabın tarihinden, dünya şaraplarına, şarap yapımından, yemek şarap uyumuna kadar bir çok bilgi verildi.

Eski dünya ve yeni dünya şaraplarından 38 farklı şarabın tadımının yapıldığı eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara şarap sertifikası verildi.

Tourism Stars tarafından Türkiye'nin en iyi butik oteli ödülüne layık görülen Marina Vista Hotel Genel Müdürü Serdar Koç bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ve bu yönde çalışmalarının devam edeceklerini bildirirken; şarap eğitimin 2.si ilkbaharda yapılacağını.Ayrıca denetim firması olan National Britannia tarafından gıda ve hijyen yönünden "ALTIN "sertifika aldık 

Onun dışında konuklara daha iyi hizmet vermek için, Kasım ayından personel yönelik yabancı dil kursunun devam edeceğini ve konuyla ilgili Marmara Kolejin saygın hocalarına teşekkürlerini sunarak konuya açıklık getirdi.


Bu kadar başarılı çalışmaların ardından merak ettiğimiz bugünlere nasıl gelindiği sorusunu Serdar Koç'a sormadan geçemedik. Öğrendiğimize göre;
“1963 yılında Kastamonu'dan hemşire olarak Almanya' ya giden anne Yüksel Koç'un orada tanıştığı ve Müslümanlığı kabul ettirdiği Eckert Steenbock'la evlenmesiyle başlıyor her şey.

Yüksel hemşire“ Bir araba bir daire sahibi olma” hedefi için çalışmaya başlıyor. Bir akşam doktor arkadaşlarıyla birlikte restaurantta giden Yüksel hemşirenin yanına adının sonradan Eckert Steenbock olduğunu öğrendiği genç gelip, dansa kaldırıyor. Bir firmanın işletme müdürlüğünü yürüten Steenbock, “ sizi uzun zamandır tanıyorum.

Evlenmek istiyorum” deyince Yüksel hemşire şaşırıyor. “Ben asla bir Alman ile evlenmem” diye cevap veren Yüksel hemşire daha sonra Alman gencin, Müslümanlığı kabul etmesi ve sünnet olması şartıyla teklifi kabul ediyor. Yüksel ve Erkan çifti aileleriinin karşı koymasına rağmen direnip evleniyorlar. Müslüman olan Eckert Steenbock “Erkan” adını alıyor ve Kastamonu da sünnet oluyor.


Mutlulukları Serdar (Christian Steenbock) ve Serkan (Sven Steenbock) isimli çocuklarının dünya ya gelmesiyle daha da pekişiyor Yüksel ve Erkan çiftinin. Daha sonra Türkiye ye kesin dönüş yapmaya karar veriyorlar ve yerleşmek için turizm beldesi Didim i seçiyorlar. 3 yıldızlı bir otel açarak turistlere hizmet vermeye başlıyorlar.



Ailece Müslüman olan Koç ailesi. İngilizce, Almanca ve Fransızca biliyorlar ve her ülkenin insanıyla konuşup anlaşabiliyorlar. Oğulları Serkan ve Serdar ile babaları Eckert Steenbock (Erkan Koç) ise Yüksel hemşirenin en büyük yardımcıları oluyor.

Serdar Koç ailece el ele hizmet vermenin mutluluğunu bugünlere taşıdıkları için oldukça mutlu olduklarını dile getiriyor. Kardeşi Serkan Koç ise Kempinski Barbaros Bay'de resepsiyonist olarak görevine devam ediyor.

Bugün “Butik Otel Dalında Turizm Stars” ödülüne layık görülen Bodrum Marina Vista Otel 4 yıldızlı standartlara sahip ve şehir merkezinde, Yat Marina karşısında olup Bodrum - Milas hava alanına 40 km mesafede yer almakta.Otel yıl boyunca açık ve genelde repeat guestlerden oluşuyor. Konuklar çoğunlukla münferit.

Türk-Alman-İtalyan-İspanyol ağırlıklı geliyor.Otel konuklarımız konuk defterinde şöyle tamamlıyor; Sanki rehabilitasyon merkezi,gürültü yok,patırtı yok,ister gündüz ister gece;rahat bir uyku uyuyabiliyoruz.Yeşil tonların bu denli farklı ve hakim oluşu,tatil uzatmamızda etken oldu.Onun için sürekli tercih ediyoruz. Muhteşem deniz manzarası karşısında ister kahvaltı,ister akşam yemeğinin tadına varabilirsiniz.

SPA'da ruhunuzu dinlendirip,Viva Bistro'da kahvenizi keyifle yudumlayabilirsiniz.SPA'da Bali'li personel sihirli elleriyle ruhunuzu rahatlatacak-bedeninizi dinlendireceksiniz.En son ne zaman sakin bir şekilde kuş sesleri eşliğinde kitap okudunuz ?

İster Fitness'de spor yapın,ister saunda terinizi atın, Marina Vista Hotel'de kendinize muhakkak birşey bulacaksınız. Ayrıca düzlükte oluşu nedeniyle, alışveriş yerlerine, Restaurant'lara, Kafe'lere yürüyüş mesafesi kadar. Tüm tarihi yerlere; Bodrum Kalesi, Anfi Tiyatro, Mausolum, Tarihi Değirmen'lere yakındır. Şehir merkezine sadece 5 dakikalık mesafededir. Çok zengin açık büfe kahvaltı 07.00 -11.00 arası hizmet vermektedir.

Otel girişinde bulunan Viva Bistro canlı müzik program sunmaktadır. Snack-pool bar'da aperatifler ve snack tarzı yiyecekler bulabilirsiniz. 08.00-19.00.Vital Bar'da serinletici vitamin içecekler SPA ve civarda bulabileceksiniz.08.00-19.00 Herkesin buluşma noktası La Porta della Vista Restaurant & Bar'da muhteşem yat limanı manzarası sizleri büyüleyecek özel ambiyansı ve stili ile italyan mutfağın leziz tadları sizde alışkanlık yaratacak.

19.00-01.00 A la carte Restaurant La Porta Della Vista 200 kişilik kapasite (iç & dış). Muhteşem deniz ve liman manzaralı.


BARLAR :Teras Bar,Snack –Pool Bar,Viva Bistro,Vital Bar.

HAVUZ :Sezlong,şemsiye,havlu kullanımı ücretsiz.Bir adet yetişkin ve çocuk havuzu. Açık büyük havuz.Ücretsiz soğuk havlu servisi, meyve servisi,boyun masajı ve güneş gözlüğü temizleme hizmeti.

SPA : Masaj ve Sauna ücretli.Fitness Center ve masa tenisi kullanımı ücretsiz. Odalar havuz ve çocuk havuzlu manzaralıdır.Odalara ücretsiz gazete servisi yapılmaktadır.Yastık mönüsü her odada bulunmaktadır.Otel'in tam donanımlı 2 adet çok amaçlı salonu her türlü banket organizasyona ev sahibi yapmaktadır.Şirket yemekleri,toplantıları düğün,nişan,yaşgünü gibi etkinlikler sık sık yapılmaktadır.

Serdar Koç, 1997-2002 Büyük Ankara Oteli Sales & Marketing Manager, 2003 Kaya Ramada Otel İstanbul Asistant General Manager, 2003 Capital Plaza Hotel Ankara General Manager, 2005 Hotel Silvana Antalya General Maneger, 2005-2007 Özkaymak Falez Hotel Antalya Asistant General Manager, ve 2007 Nisan ayından itibaren Marina Vista Otel Bodrum'da General Manager olarak görevini başarıyla sürdürmekte.


MARINA VISTA OTEL
Neyzen Teyfik Cad. Marina Karşısı No: 26
Bodrum / Muğla / Bodrum / Mugla
hotelmarinavista.com
Tel : + 90 252 313 03 56
Fax : + 90 252 316 23 47

Kaynak:Turizmin Sesi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21