• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

TURİZMDE ALTERNATİF TURLARA İLGİ

TURİZMDE ALTERNATİF TURLARA İLGİ
Kruvaziyer turizmiyle Kuşadası'na gelen yolcuların ilçede daha uzun kalmaları için tur acenteleri farklı etkinlikler ve alternatif turlar düzenliyor

TURİZMİN SESİ


Şirketler buzlu havlu servisinden, Efes Antik Kentindeki interaktif şovlara kadar uzanan yelpazedeki etkinliklerle turistleri bölgede tutmaya çalışıyor. Türk misafirperverliğinin ne boyutlarda olduğunu gösterebilmek için, gemiden inen turistlerin yoluna kırmızı halılar seriliyor, folklor ekipleriyle karşılama törenleri düzenleniyor, ören yerlerinde gezen turistlerin sıcak havadan etkilenmemeleri için konuklara buzlu havlu ve şapka servisi yapılıyor.

Efes Antik kentini gezmek isteyen turistlere tarihi daha iyi anlatabilmek ve yaşatabilmek amacıyla interaktif şovlar düzenleniyor, rehberin anlatımını daha iyi duyabilmeleri için telsiz kulaklık, tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için mobil tuvalet sağlanıyor.

Tura Turizm Acentesi Satış Pazarlama Yetkilisi Leyla Öner, ilçeye gelen turistlerin öncelikli amaçlarının Meryem Ana evini ziyaret etmek ve Efes Antik Kentini gezmek olduğunu belirterek, sadece bu iki ören yerinin ziyaret edilmesinin turistlere yetmediğini kaydetti. Gemilerin limanda daha uzun kalabilmesi için alternatif turlar ve etkinlikler düzenlediklerini bildiren Öner, şunları söyledi: ''Turistlerin birçok değişik ihtiyaçları var.

Ayrıca geminin daha uzun kalabilmesi için alternatif turlar da öne çıkıyor. Bunların hepsine cevap vermek gerekiyor. Kruvaziyer turizminde hizmet veren tüm acenteler bunun farkında ve hizmet kalitelerini yükseltmek için seçenekli hizmet vermeye çalışıyor. Elimizden geldiğince yenilik ve ihtiyaçlara yönelik tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz. Acente olarak turistleri kırmızı halılar ve folklor gösterileri eşliğinde karşılıyor, tura çıkacak ve çıkmayacak turistleri görevlilerimiz yardımıyla yönlendiriyoruz.''
Tura çıkan turistlere telsiz kulaklıklar dağıttıklarını ve rehberin anlatımlarını bu sayede daha net duymalarını sağladıklarını bildiren Öner, Efes ve Meryem Ana turuna çıkan turistlerin sıcaktan etkilenmemeleri için soğutulmuş, buzlu havlu şapkalar dağıttıklarını ve sıcaktan mümkün olduğu kadar az etkilenmelerini sağlamaya çalıştıklarını bildirdi. Efes'in altın çağını hatırlatmak amacıyla 45 kişilik İzmir Sanat Tiyatrosu ekibiyle, o dönemi interaktif şov olarak canlandırdıklarını ve bunun turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Öner, şöyle devam etti:
''Rehberin dönemi anlatmasındansa, tiyatral olarak canlandırılması daha etkileyici ve akılda kalıcı oluyor.

Efes girişinde ve çıkışında yetersiz olan tuvalet ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla, yaşlı ve engelliler tarafından da kullanılabilecek asansör sistemli, klimalı ve devamlı dezenfekte edilen mobil tuvalet hizmeti sunuyoruz. Tur bölgesinde tam donanımlı bir ambulans bekletiyoruz. Amacımız turistin memnuniyetini en yüksek düzeyde tutmak. Kruvaziyer turizminde en büyük tehlike, geminin rotasını bir olumsuzluk olduğunda Yunan adaları ve Akdeniz çanağında bulunan başka bir limana çevirebilmesi.

Bu yüzden tur acenteleri olarak çok büyük bir yük taşıyarak, gelen turiste misafirperver Türkiye'yi yansıtıyoruz.'' Öner, kruvaziyer turizminin her yıl yüzde 10 civarında büyüme kaydettiğini belirterek, dünya çapında 13.6 milyon kişinin seyahat ettiği lüks gemilerle yapılan bu turizm türünün, yaklaşık 30 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmış durumda olduğunu kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21