• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

TURİZM EĞLENCE SEKTÖRÜ SAS İLE ARTACAK

TURİZM EĞLENCE SEKTÖRÜ SAS İLE ARTACAK
İş Zekâsı ve Analitik alanında geniş portföyü ve sektörlere yönelik özel çözümleri ile pazar lideri olan SAS, bu satın almayla özellikle seyahat, turizm ve eğlence sektörlerine yönelik olarak tasarlanmış lider gelir yönetimi çözümüne de sahip oluyor

Turizmin Sesi


İş Zekâsı ve Analitik alanında lider SAS, eğlence sektörüne yönelik gelişmiş gelir yönetimi çözümü IDeaS Gelir Optimizasyonu'nu satın aldı. Bu satın alma ile SAS, Dünya çapında global perakende şirketleri tarafından kullanılan Perakende Gelir Optimizasyonu Paketi'ni tamamlayarak bu alandaki liderliğini pekiştiriyor.

IDeaS'ın dahil olmasıyla birlikte SAS çözümlerinin gelir ve fiyat optimizasyonu yetenekleri, kurumların kârlılıklarını artırmak için müşterileri ve operasyonlarını daha iyi anlamalarını sağlayacak şekilde gelişiyor. SAS, IDeaS Fiyat ve Gelir Optimizasyonu Çözümü'nü farklı sektörlere de taşımayı hedefliyor.

200 çalışanı ile bundan böyle faaliyetlerini bir SAS iştiraki olarak sürdürecek olan IDeaS, önceliğini turizm ve eğlence sektörüne vermeye devam edecek. Ancak şirketin çözümleri SAS'ın tahminleme, optimizasyon ve istatistik gibi gelişmiş yetenekleri ile birleşerek seyahat, turizm ve eğlence sektörleri dışında da kullanılacak.

IDeaS, yazılımlarını kurumlara birer hizmet olarak sunuyor. Şirketler uygulamalara internet üzerinden erişiyor, böylelikle yeni donanım ve yazılım yatırımları yapma yükünden kurtuluyorlar. IDeaS değişiklikleri kendi internet “host”u üzerinde yaptığından yazılım güncellemeleri de sıkıntısız gerçekleşiyor.

IDeaS'ın müşterileri arasında Hilton, Kempinsky, Intercontinental Hotels Group, Hyatt International gibi Dünya'nın ve Türkiye'nin önemli otelleri de bulunuyor.

“Kâr Yönetimi” diye de bilinen Gelir Optimizasyonu Çözümleri, kurumların sınırlı kaynaklar aracılığıyla tüketici davranışlarını tahmin ederek fiyatları kârı artıracak şekilde ayarlamalarına olanak tanıyor. Bu çözüm sayesinde örneğin iş otelleri daha az talep edilen hafta sonlarında otelin doluluk oranını artırmak için tatilcilere yönelik çok cazip indirimler verebiliyorlar.

Kâr Optimizasyonu
Kârlılığı en üst seviyeye taşımak için fırsatları belirlemek, SAS müşterilerinin başarısı için kritik önem taşıyor. Bu çabaları desteklemek için SAS yeni “Profit Optimization Global Practice” adlı birimini duyurdu. Bu birim SAS Kurumsal Zekâ Platformu'nu kullanarak kârları artırmak için yeni çözümler yaratacak.

IDeaS hakkında:
IDeaS Gelir Optimizasyonu, şirket gelir optimizasyonu çözüm ve danışmanlığı alanında lider sağlayıcıdır. IDeaS tahminleme, optimizasyon ve fiyatlama çözümleri ile şirketlerin gelirlerinin ve kârlılıklarının çok hızlı bir şekilde artmasına yardımcı olur.

Merkezi Amerika'da Minneapolis'de bulunan IDeaS'ın Kuzey ve Güney Amerika, İngiltere, Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Avustralya ve Asya'da teknoloji, destek, satış ve dağıtım ofisleri bulunmaktadır. Şirketle ilgili ayrıntılı bilgiye www.ideas.com adresinden ulaşılabilir.


SAS Hakkında:
İş Zekâsı ve Analitik yazılımları ve hizmetleri alanında Dünya lideri olan SAS Institute İş Zekâsı pazarındaki en büyük bağımsız tedarikçidir. Bir Kurumsal Zekâ Platformu tarafından desteklenen yenilikçi iş uygulamalarıyla, SAS 44.000 kuruma performanslarını artırmak konusunda yardımcı oluyor ve daha doğru, daha hızlı kararlar almalarını sağlayarak değer katıyor.

SAS 1976 yılından bu yana Dünya'nın her yerinden müşterilerine “Bilmenin Gücü”nü (The Power To Know®) sunuyor.sas.com/turkey.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21