• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Turizm Arenası’nda Turizm Trendleri Tartışıldı

Turizm Arenası’nda Turizm Trendleri Tartışıldı
Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu’nun geleneksel hale getirerek Türk turizmine yeni açılımlar kazandırdığı SKAL Turizm Arenası’nın üçüncüsü, İstanbul Hilton Convention Center’da gerçekleşti

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen “Günümüzün Turizm Trendleri” konulu SKAL Turizm Arenası 2014, sektör duayenlerinden turizm profesyonellerine ve üniversite öğrencilerine pek çok farklı alandaki yaklaşık 400 katılımcıyı bir araya getirdi.Bu seneki teması "Günümüzün Turizm Trendleri" olan Turizm Arenası'nın moderatörlüğünü SKAL Türkiye Federasyonu Başkan Danışmanı ve Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel'in yapacağı ilk bölümünde sektöre ilham vermek ve görüşlerini paylaşmak üzere TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar; Gazeteci, Girişimci, Yapımcı Elif Dağdeviren; LasVegas, Nevada Üniversitesi, Turizm Bölümü Harrah seçkin kürsü Prof. Şeyhmus Baloğlu ve Bilkent Turizm, İnşaat ve Ticaret AŞ, Bilintur AŞ Murahhas Azası Orhan Hallik konuk konuşmacı olarak yer alıyor.

turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,2.jpg

Federasyon Başkanı Deniz Anapa, 17 kulüple 1030 turizm profesyonelini çatısı altında toplayan ve bu yönüyle Dünya SKAL hareketi içinde önemli bir yere sahip olan Türkiye SKAL Federasyonu olarak, sektörün gelişimini desteklemek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ve Turizm Arenası fikrinin de bu noktadan hareketle ortaya çıktığını ifade etti.
 
deniz-anapa,44.jpg
 
Federasyon Başkanı Deniz Anapa, turizm endüstrisinde profesyonelliği kuvvetlendirmek amacıyla hareket eden SKAL Türkiye olarak ülke turizminde aktif olarak rol almak istediklerini belirterek "Bu vizyon ve hedefle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen turizm profesyonellerini ve sektör temsilcilerini 2012'den bu yana SKAL Turizm Arenası'nda bir araya getiriyoruz. Bu toplantılarda ele alınan konular bize bu anlamda bir yol gösterici olacak." dedi.
 
deniz-anapa--33.jpg
 
Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa, Turizm Arena'sında öne çıkan trendleri sıraladı: "Kültür ağırlıklı turizmde duygu aktarmak çok önemlidir, Las Vegas pazarlamanın Mekke'sidir, Life Style turizme önem verilmelidir ve ülkelerin gücü uluslararası sinemada yatmaktadır."
Turizm Arenasını bundan iki yıl önce, farklı ve yeni bir zeminde, turizmcilerin "düşünce üretmeleri", "akıllarını çarpıştırmaları", "akıl vermeleri" ve "akıl almaları" fikriyle kurgulandığını söyleyen Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa, Turizm Arenası 2014'de öne çıkan trendler hakkında şunları söyledi "Bugün 'Günümüzün Turizm Trendleri' konusunda gerçekleştirdiğimiz üçüncü SKAL Turizm Arena'sında da yine sektörümüzü yakından ilgilendiren konular hakkında birikimlerimizi paylaşmanın, üreticiden tüketiciye hep birlikte turizmi tartışmanın ve turizmin geleceğine ışık tutmanın mutluluğunu yaşadık.
 
Bilkent Turizm, İnşaat ve Ticaret AŞ, Bilintur AŞ Murahhas Azası Orhan Hallik, 
Kültür ağırlıklı turizmde duygu aktarımının çok önemli olduğuna inandıklarını ifade etti. Hazırladıkları konseptte önce ürünlerin hikayesini anlattıklarını belirtti. Türk kahvesi mağazasında kahve çekirdeğinin nereden geldiğini, nasıl geldiğini anlattıklarından örnek vererek, hikayesinin deneyime dönüşmesinin önemli olduğunu ve duygu ile deneyimi bir araya getirerek bir yapı oluşturmak istediklerini söyledi.
 
Prof. Dr. Şeyhmus Baloğlu,
Las Vegas'ın pazarlamanın Mekke'si olduğunu söyleyerek 40 milyon turistin ziyaret ettiği Las Vegas'ta en önemli trendlerin planlamalardan itibaren sürdürülebilir turizme yönelik mega projelerde olduğunu belirtti. Ve müşterilerin seçim tercihlerini otellerin sahip olduğu sertifikalara bakarak şekillendirdiğini ifade etti.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar,
Kamu yönetimi olarak tanıtma konusunda izlediğimiz trendlerle ilgili paylaşımda bulunan TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, 2013 itibarıyla 35 milyon turist ağırladığımızı; ancak bu sayının 21 milyon 600 bininin sadece İstanbul ve Antalya'ya geldiğini söyledi.Deniz, kum ve güneşe olan ihtiyacın yok olmayacağını; ama Dünya Turizm örgütüne göre 2020'ye kadar dünyadaki turist sayısının 1.6 milyar olacağı göz önüne alındığında dünyadaki yeni eğilim ve beklentilerin yakından takip edilmesi ve bu eğilimlere uygun ürünler sunma becerisinin gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. "Bakanlık olarak Life Style turizme önem veriyoruz" dedi.
 
Gazeteci, Girişimci, Yapımcı Elif Dağdeviren ,
Ülkelerin gücünün uluslararası sinemada yattığına inandığını ve sinemanın çok önemli bir tanıtım aracı olduğunu ifade eden sevgili Elif Dağdeviren ise dünyanın online kullanım hedeflerinde en önemlilerinden birinin birtakım içeriğe, bilgiye ulaşmak olduğunu; ama ulaşılmak istenen en önemli içeriğin turizmle ilgili olduğunu söyledi. Dağdeviren, online üzerindeki turizm faaliyetlerinin çok ciddi şekilde talep gördüğünü, o nedenle turizm için onlinedan uzak kalmanın mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca organik turizmin yükselen bir trend olarak öne çıktığını belirtti. 
 
ceylan-pirinccioglu.jpg
 
ikinci bölümümüzde Günümüzün Turizm Trendleri konusunda vizyonlarına ilişkin sunum yapacak olan konuşmacılar Ceylan Pirinçcioğlu (VİP Turizm Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su, Uğursal Uğur (IDA Consulting Web Design & Online Systems, İcra Kurulu Yöneticisi), Gürsel Tonbul (Turizmci, OleAtrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Sergi Alanı Kurucusu), Hasan Eker (Burkon Turizm YK Başkanı, BTSO Meclis Üyesi, TUGİAD Üyesi), Halit Beyazkürk (1957 Design&Event´in sahibi) ve Mert Can (Boğaziçi Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü, 2. sınıf öğrencisi, Öğrenci Temsil Kurulu Üyesi) Turizm Trendleri konusunda bilgiler verdiler.
 
ceylan-pirinccioglu,2.jpg
 
Ceylan Pirinçcioğlu: Her misafirimiz bizim için  VIP ‘tir
Turizmde trendlerin önemine işaret eden VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, 46 yıllık turizm şirketi olarak yeniliklere odaklandıklarını söyledi. Pirinçcioğlu, Türk misafirperverliğini uluslararası alanda yapmaya çalıştıklarını ve her misafire VIP hizmet sunduklarını söyledi. Skal Turizm Arenası 2014'te bir konuşma yapan ve son dönem trend olarak hayata geçirdikleri turizm eğilimlerinden söz eden VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu,"Seyahatte yaşanılan tecrübenin önemine inanıyoruz. Artık bu tecrübeleri sosyal medyada paylaşılıp başka insanların da bunları yaşamasını sağlamak bir trend. Her firmanın 360 derece iletişim kurması gerekiyor.
 
ceylan-pirinccioglu,222.jpg
 
Etkinlik iletişimi ayrı bir çalışma. Biz de bu yönde yarattığımız atmosfer ve dekorlar ile kişilerin saklayacakları anılar yaşamalarını istiyoruz. Türk misafirperverliğini uluslararası alanda yapmaya çalıştık ve her misafiri VIP olarak gördük. Antalya'da 12. yüzyıldan kalma eski bir kervansarayı kiraladık. Burada yaşanan tecrübe çok farklı oldu. Bu deneyimde 5 yıldızlı otelden daha çok para harcanıyor.Mice tarafında birçok firma ve devletle çalışıyorsunuz. Future of Travel ile uzay yolculuğunu planlıyoruz. Seyahatler başladı. Şimdi artık daha makul seviyelerde ücretler. 100 kilometreye kadar gidip astronot oluyorsunuz. Daha sonra 500 kilometreye gidilip otellerde konaklamalar yapılacak.
 
ceylan-pirinccioglu,21.jpg
 
Konukların arasından Pirinççioğlu'na kürsüde dik durusunuz ve sektörde duruşunuz kendinizden emin olduğunuzu gösteriyor  hiç mi hayal kırıklığına uğramadınız? sorusuna VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, güldü ve cevap verdi. Bazı konularda birçok girişimlerimiz oldu. Daha turizmin T'si yoktu. Turizm küçümsenirdi. Antalya'da turizm hareketi yeni başlamıştı. Otellerin yemek ihtiyaçları olacak diye düşünüp büyük fırın açmıştık. Ancak kriz oldu. Standart ekmeği bile zor satar olduk ve kapadık. Eskiden 9 aydan fazla kalan bir turizm bakanı yoktu. Turizmle ilgili 28 tane kriz yaşadık. 46 yıl kaliteyi sürdürmeye çeşitlilik ortaya koymaya çalıştık."
 
deniz-anapa,443.jpg
 
Deniz Anapa SKAL TURİZM ARENASI 2014'te Gerek ilk bölümümüzde söz alan değerli konuklarımız, gerekse 'Söz Sizde' adlı ikinci bölümümüzde bizlerle Günümüzün Turizm Trendleri konusunda vizyonlarına ilişkin sunum yapan değerli katılımcılarımıza, sevgili Sunay Akın'a, değerli moderatörlerimize, siz değerli konuklarımıza, geleceğin turizmcileri olan gençlerimize, değerli basın mensuplarımıza bizlerle olduğunuz için, sponsorlarımıza ise bu toplantının gerçekleşmesinde gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum." Anapa ayrıca SKAL TURİZM ARENASI 2014'te yerel seçimler sonrasında yönetimlerin üzerlerine düşen çok büyük görevleri olduğunu ve bu çalışmaları ortak paydalarda bir araya gelerek yürütmenin Türkiye turizmi için önemli ölçüde katkı sağlayacağı vurguladı.
 
deniz-anapa--335.jpg
 
Skal Turizm Arenası Akşam yemeğine geçildi. Burada yemek sonrası bir balkon konuşması yapan Deniz Anapa, İstanbul Hilton Convention Center’da gerçekleştirdiğimiz “Günümüzün Turizm Trendleri” konulu SKAL Turizm Arenası 2014, sektör duayenlerinden turizm profesyonellerine ve üniversite öğrencileri pek çok farklı alandaki yaklaşık 400 katılımcıyı bir araya getirdi. Bugün burada akşam yemeği ile yorgunluğumuzu atacağız sohbet edip eğleneceğiz. 
 
deniz-anapa,442.jpg
 
Sizlere bir müjdem var benim, Türkiye’nin 17. Skal Derneği olan Troia Skal, Çanakkale’de turizmi canlandırmak üzere faaliyetlerine başladı.Dünyada 22 bin üyeye sahip, merkezi İspanya’da bulunan Uluslararası Skal International’a bağlı derneğin Türkiye’deki 17. Şubesi olan Troia Skal, Çanakkale’nin tanınan iş kadınlarından ve aynı zamanda benim sınıf arkadaşım Dilek Mildon’un öncülüğünde Çanakkale’de kuruldu. 
 
deniz-anapa,dilek-mildon-001.jpg
 
17 kulüple 1030 turizm profesyonelini çatısı altında toplayan ve bu yönüyle Dünya SKAL hareketi içinde önemli bir yere sahip olan Türkiye SKAL Federasyonu giderek büyüyor.  Ben Skal ailemi çok seviyorum diyerek  Troia Skal Derneği başkanı Dilek Mİldon’a mikrofonu verdi,
 
canakkale-troia-skal-dernegi-baskani-dilek-mildon.jpg
 
Dilek Mİldon, Skal’ın, turizm profesyonellerinin üye olduğu bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Mİldon, “Bizim de öncelikli hedefimiz Çanakkale’nin turizm dinamiklerini harekete geçirmek olacaktır. Troia Skal Derneği olarak tüm turizm değerlerinin uluslararası alanda tanınmasını ve Çanakkale’nin daha fazla görünür olmasını hedefliyoruz. Bugün buraya bir çanta ile geldim.Bu çantayı Skal Türkiye Federasyon Başkanı Deniz Anapa’ya teslim edeceğim ve bu çantadaki evraklar İspanya’da imzalandıktan sonra yasal olarak göreve başlayacağız. Çok heyecanlıyız Çanakkale’de çok yapacak işimiz var heyecanla ispanya’dan gelecek dosyaları bekliyoruz dedi.
 
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,ferzan-kirhan.jpg
 
Konuşmanın ardından Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa’nın gerçekleştirdiği  Skal tostu ile başlayan geceye herkes eşilk etti.
 
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,233.jpg
 
Skal tostu  bittikten sonra orta alanda bulununan Turgay Kıran’ın  başını çektiği grubun yerinde duramadığını farketti.
 
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,5334.jpg
 
 Deniz Anapa ,okullarda yaramazlık yapan çocuklar vardır bizim de yaramazlık yapan hazlaz çocuklarımız burada yerlerinde duramıyorlar Turizm Arenası burası oldu dedi.
 
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,123.jpg
 
 Skal Arenası turizmcileri biraraya getirdi 
 
 
cem-aslantas.jpg
 
Cem Aslantaş'ı hiç böyle görmedik sıcak atmosfer Aslantaşı'da yerinden kaldırdı
 
turgay-kiran-2.jpg
 
Turgay Kıran selfie moda oldu kervanına katılanlar yoğunlaştı
 
vedat-bayrak,-sena-bayrak.jpg
 
Delano turizm Vedat Bayrak  ve eşi Sena Bayrak 
 
ayse-onen,afet-anapa.jpg
 
Ayşe Önen ve Anapa kardeşler
 
ceylan-pirinccioglu-,deniz-anapa.jpg
 
Deniz Anapa ve Pirinçioğlu çifti
 
deniz-anapa,afet-anapa.jpg
 
 Anapa Kardeşler
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,54.jpg
 
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,55.jpg
 
deniz-anapa,ferzan-kirhan,dilaver-dogru.jpg
 
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,222.jpg
 
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,33.jpg
 
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,-bahattin-yucel,-tc.-kultur-ve-turizm-bakanligi,-tanitma-genel-mudur-yardimcisi-ibrahim-yazar;-elif-dagdeviren;-prof.-seyhmus-baloglu,-orhan-hallik,-deniz-anapa,551.jpg
 
turizm-arenasi,--istanbul-hilton-convention-center,haluk-aksoy.jpg
 
OMAN AİR GSA Manager Haluk Aksoy'a yeni görevinde başarılar dileriz.
 
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21