• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

THY BAĞDAT SEFERLERİNE BAŞLADI

THY BAĞDAT SEFERLERİNE BAŞLADI
25 Ekim 2008 Cumartesi- Okyanus ötesindeki New York`a ortalama 2000 YTL`ye yolcu taşıyan THY, Türkiye ile sınırı bulunan Irak`ın başkenti Bağdat`a ise 1850 YTL`ye uçacak.

TURİZMİN SESİ


Bağdat seferlerindeki dudak uçuklatan bilet fiyatlarının arkasında bölgedeki yüksek güvenlik riski yatıyor. THY, Bağdat`a uçacak yolcuların can güvenliğini çok yüksek bir prim üzerinden sigortaladığından dolayı, İstanbul`dan Bağdat`a gitmek isteyen bir kişi New York`a gitmiş kadar para ödeyecek.


Pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri karşılıklı 3 sefer düzenlenecek olan Bağdat`a, 26 Ekim Pazar günü özel bir tanıtım uçuşu yapılacak.


Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, THY`nin 17 yıl aradan sonra yeniden Bağdat`a sefer koymasını sevinçle karşıladıklarını söyledi. THY`nin Bağdat`taki güvenliğinin maliyeti yüksek bir durum olduğunu vurgulayan Aksoy, `THY belki bu seferlerden zarar edecek. Ama burada asıl amaç milli bir politikayı hayata geçirmektir.

THY`de milli havacılık şirketimiz olarak taşın altına elini soktu` dedi. Aksoy, yüksek bilet fiyatlarının Türk işadamlarını çok etkilemeyeceğini, ancak Türkiye`ye gelmek isteyen Iraklı vatandaşları zora sokabileceğini anlattı. Aksoy, önümüzdeki dönemde güvenlik zaafiyetinin azalması ile bilet fiyatlarının düşmesini umduklarını ifade etti.

Sigorta primleri çok yüksek

Başbakan Erdoğan`ın Bağdat ziyareti sonrasında yeniden başlatılmasına karar verilen uçuşlar, haftada üç gün gerçekleştirilecek. İstanbul-Bağdat arasında pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri karşılıklı 3 sefer düzenlenecek.

Ancak yaklaşık 2.5 saat süren İstanbul-Bağdat seferi, 12 saat süren İstanbul-New York seferi ile aynı paraya gelecek. Bağdat`a ekonomi sınıfında gidiş 1850 YTL, gidiş-dönüş 1964 YTL`ye mal olacak. Bağdat`a business class uçmak isteyen yolcular ise yalnız gidiş için 2 bin 272 YTL, gidiş-dönüş için de 4 bin 68 YTL bilet ücreti ödeyecek.


THY`nin İstanbul-Bağdat hattında faaliyete geçmesi ile hala aynı hatta haftanın 3 günü sefer yapan Fly Air uçuşları kaldırılacak. Fly Air halen gidiş 500 dolar, gidiş-dönüş 720 dolarlık tarifeyle Bağdat`a yolcu taşıyor. İstanbul`dan Erbil`e uçan Kresta Havayolları da Fly Air ile aynı ücret tarifesini uyguluyor.


THY`nin İstanbul-Bağdat ve Bağdat-İstanbul seferleri için belirlediği fahiş bilet fiyatlarının nedeni, bölgedeki çatışma ortamı. Bağdat`a büro kuran ve çalışanlarının güvenliği için tüm tedbirleri alan THY yönetimi, Bağdat`a gidecek yolcularının güvenliği için de bilet ücretlerine dahil edilen hayat sigortası primlerini yükseltti.


Türkiye`den daha çok işadamı Irak`a gelmeli


Irak İslami Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Ammar El Hekim, Türk firmalarının cesur olduğunu ve dünyanın birçok yerinde iş aldığını belirterek, `Irak`taki geniş alanda nerede Türk firmaları `Gelin Irak`ta iş yapın` dedi. El Hekim, cuma günü, Türk-Irak İş Konseyi`nin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Irak`ta önceliğin hizmet ve altyapı sektörlerinde olduğuna işaret etti.


Irak`a Uzak Doğu`dan ve Batı ülkelerinden birçok şirket gelirken, komşu ülkelerden çok az yatırımcı çekebildiklerini anlatan El Hekim, daha çok Türk işadamının Irak`taki iş fırsatlarını değerlendirmesini istedi. Irak`ta illerin ihtiyaçlarının tespiti için Türk firmalarının katılımıyla Irak`ta bir fuar düzenlenebileceğini ifade eden El Hekim, Irak`ta güvenlik sorununun yüzde 90 oranında çözüldüğünü savundu. El Hekim, THY`nin Bağdat`a başlatacağı direkt uçuşlardan dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayarak, bu adımın iki ülke arasındaki fırsatları daha ileriye götüreceğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21