TURİZMİN SESİ
Edinilen bilgiye göre, İl Genel Meclisi ve bazı kurumların Balçova Termal Otel A.Ş milyonlarca YTL borcu olduğu, borcun tahsil edilmesi için yapılacak ikazdan sonra icra yoluna gidileceği iddia edildi.

Halkın parasıyla 1994 yılında yapılan otele yine halkın oylarıyla seçilen bazı il genel meclis üyeleri tarafından milyonlarca YTL borç yapıldığı iddia edilirken, borçlarını sürekli erteleme yoluna giden borçlulara yeterince baskı yapılamadığı ileri sürüldü.
İsmini vermek istemeyen Termal Otel Denetleme Kurulu'nun bazı üyeleri sadece il genel meclis üyelerinin yanı sıra siyasi bazı parti ve belediyelerin de borcu olduğu iddia edildi.
ŞİRKET SIRRI
Termal Otel Denetleme Kurulu bazı üyeleri, yaklaşık 3 yıldan beri borcu bulanan şahıslar ve kurumlara borçlarını ödemeleri konusunda 15 Eylül'e kadar süre tanındığı ve bu zaman zarfında ödenmemesi durumunda icra yoluna gidileceği bildirildi.
İddiaya göre siyasi partilerin yanı sıra bazı belediyelerin de borcu bulunması dikkat çekti.Balçova Termal Otel A.Ş Genel Müdürü Turabi Çelebi kurumlarına borçluların olduğunu ancak isim ve miktar konusunda herhangi bir bilgi veremeyeceğini dile getirirken bunun şirket sırrı olduğunu illeri sürdü. Çelebi Kurumumuza borcu olan bazı il genel meclis üyelerinin borcu var ancak isim ve miktar veremem şirket sırrıdır bunlar dedi
MİKTARINI BİLMİYORUM
Borcu olduğu iddia edilen İl Genel Meclis Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Hakkı Berksü borcunun olması gerektiğini ancak miktarını hatırlamadığını ifade etti. Berksü Borcum olmalı. Meclis başkanı olduğum dönem kaldığım yer ile ilgili bir fatura kesmişlerdi bana ancak ödemedim. Bu fatura ile ilgili bir ödemem yapmam gerektiğini biliyorum ancak ne kadar ödemem gerektiği konusunda borcumu tam olarak hatırlamıyorum dedi.
ABARTILACAK BORÇ YOK
İl Genel Meclisi Başkanı ve Balçova Termal Otel A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz şahsi olarak bir borcunun olmadığını söylerken öte yandan bazı il genel meclis üyelerinin de borcu olmadığını olsa bile günlük borçlar olabileceğini dile getirdi. Yılmaz Benim şahsi herhangi bir borcum yok.
Üyelerin de birikmiş bir borcu olduğunu sanmıyorum. Olsa bile günlük borçlardır. Örneğin müşterinin cebinde yeterli para olmamıştır bir gün veya bir hafta sonra ödemiştir. Abartılacak bir borç yok şeklinde konuştu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.