• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Tatilde Amerika Kıtasını Yeniden Keşfedin!

Tatilde Amerika Kıtasını Yeniden Keşfedin!
Türkiye sıcaklarla boğuşurken nüfusun büyük bir bölümü tatil fırsatlarını değerlendiriyor
TURİZMİN SESİ

Yurtiçi ve yurtdışında bilindik tatil rotalarının dışına çıkmak ve yepyeni coğrafyalara adım atmak isteyenler için Latin Amerika; Bogota, Panama ve Cancun gibi turistik şehirleriyle muhteşem bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Air France – KLM bu üç rüya şehre uçuşlarıyla tatili kolay ulaşılır, konforlu ve daha da zevkli hale getiriyor. Orta ve Güney Amerika’nın lider havayolu şirketi Air France – KLM bu bölgelerde tam 26 farklı lokasyona uçuş imkanı sağlıyor. 

air-france-–-klm-bogota-ucuslari,latin-amerika;-bogota,-panama-,-cancun,2.jpg
 
YÜKSELEN METROPOL BOGOTA
San Francisco, Mexico City, Dubai ve Berlin’le yarışan bir dünya metropolü olan Kolombiya’nın başkenti Bogota birçok kültürün buluşma noktası olarak dikkat çekiyor. Yemyeşil parklar, muhteşem manzaraya sahip dağlar ve zengin bir tarihsel arşiv şehri mükemmel bir tatil rotası olarak cazip hale getiriyor. Bogota’da Simon Bolivar’ın heykelinin bulunduğu Bolivar Meydanı şehrin gezilecek önemli noktalarından biri olarak öne çıkıyor. İspanyol kolonyal dönem mimarisinden izler taşıyan La Candelaria Bölgesi, Botero, Picasso ve Dali gibi birçok ünlü sanatçının eserlerini görebileceğiniz Botero Müzesi ve altın koleksiyonlarıyla ünlü Altın Müzesi (Museo del Oro) şehrin turistik mıknatısları olarak gezilecekler arasında üst sıralara yerleşiyor. Bogota’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ise 3152 metre yükseklikteki Monserrata Tepesi, şehir merkezinin yaklaşık 50 kilometre dışında yer alan Tuz katedrali, şehrin en önemli yapılarından biri olan Başkanlık Sarayı ve önemli eserler ve tasarımlar görebileceğiniz Mambo modern sanat müzesi yer alıyor. Air France – KLM Bogota uçuşları yaklaşık 17 saatte gerçekleştiriliyor. Paris veya Amsterdam aktarmalı Bogota uçuşları 899$’dan başlayan fiyatlarla sunuluyor. 
 
ORTA AMERİKA’NIN KALBİ PANAMA
Mükemmel doğasıyla tanınan, bunun yanı sıra Panama Kanalı’yla da ismini fazlasıyla duyuran ülke Orta Amerika’nın tam kalbinde yer alıyor. Yerli dilinde adı ‘sayısız kelebek’ anlamına gelen Panama City, insana kendini bir tropikal cennette gibi hissettiriyor. Gökdelenlerin teraslarında bile görebileceğiniz özel bitkiler kente bir kez daha hayran bırakıyor. 1519 yılında kurulan şehir kolonyal taş binaları, Arnavut taşlı dar sokakları, güzel plajları ve müzeleriyle adeta büyülüyor.Panama turistler için birçok gezi alternatifi sunuyor. Ancak kuşkusuz insan yapımı en uzun kanal unvanını taşıyan Panama Kanalı ve muhteşem mimarisiyle turistlerin akına uğrattığı Amerika Köprüsü gezi listesinin en üst sıralarında yer alıyor. Deniz ve doğa tutkunlarının mutlaka gitmesi gereken yer ise Bocas Dell Toro takımadaları olarak öne çıkıyor. Buradaki ulusal deniz parkı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. San Jose Kilisesi, Bahai Temple, Old Panama Katedrali, The Old City, Casco Viejo, Metropolitan Katedrali, Gatun Gölü ve Bağımsızlık Meydanı şehrin diğer can alıcı köşeleri olarak ön plana çıkıyor.Air France – KLM Panama uçuşları yaklaşık 19 saatte gerçekleştiriliyor. Paris veya Amsterdam aktarmalı Panama uçuşları 899$’dan başlayan fiyatlarla sunuluyor. 
 
TROPİK TATİL KÖYÜ CANCUN
Meksika’nın güneydoğusunda, Orta Amerika’nın Karayip denizine uzandığı burunda yer alan Cancun muhteşem plajları ve beş yıldızlı otelleri ile modern bir tatil köyü görüntüsü veriyor. Tropik iklime sahip bu cennette değişik gastronomik kültür ve mutfağın en güzel örneklerine rastlanıyor. Özellikle alışveriş meraklıları ve gece hayatını sevenler için dizayn edilmiş modern şehir Cancun, deniz ile iç içe tatil yapmak isteyenler için ideal bir varış noktası olarak öne çıkıyor. Turkuaz renkli denizi, bembeyaz kumsalları ve üst düzey kalite sunan tesisleri bulunan Cancun, aynı zamanda Mayaların mistik dünyasına açılan bir kapı olarak biliniyor. El Mundo Maya adı verilen tapınak ve ritüel alanlarından oluşan ve Meksika bölgesini kaplayan ağ, Cancun’u da kapsayan geniş bir alana yayılıyor. 
Air France Cancun uçuşları yaklaşık 18 saatte gerçekleştiriliyor. Paris aktarmalı Cancun uçuşları 830$’dan başlayan fiyatlarla sunuluyor. 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21