• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Ankara 16 °C
  • GlobeMeets Beşinci Buluşmasının Tarihlerini Açıkladı
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • GlobeMeets Beşinci Buluşmasının Tarihlerini Açıkladı
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı

TATİL ALIŞVERİŞİNDE %55 ARTIŞ VAR

TATİL ALIŞVERİŞİNDE %55 ARTIŞ VAR
Tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği erken rezervasyon dönemi yoğunluğu bu sene tatil alışverişlerine de yansıdı

TURİZMİN SESİ


sahibinden.com üzerinden elde edilen verilere göre farklı tatil seçeneklerine uygun ürünlerin görüntülenme sayısında ortalama %55 oranında artış olduğu gözlendi. Turizm sektörünün iş potansiyelini büyütmeyi amaçlayan erken rezervasyon dönemi 31 Mayıs itibarıyla sona ererken, tüketicilerin yaz mevsimine yönelik tatil alışverişlerini de beraberinde şekillendirdi.

Son 10 yıldır Türkiye'deki e-ticaret sektörünün öncülerinden olan sahibinden.com'un tatil alışverişindeki hareketlenmeler üzerine yapmış olduğu değerlendirmelerde, bu sene erken rezervasyon dönemiyle birlikte tatil alışverişinin de daha erken başladığı sonucu ortaya çıktı. Tatil denince ilk akla gelen ve alışveriş listesinin başında yer alan mayolar, bikiniler, pareolar, güneş gözlükleri, kamp ve dalış malzemeleri ve vücut bakım ürünleri bu yıl sahibinden.com üzerindeki görüntülenme sayısı bakımından en çok öne çıkan ürünler arasında yer aldı.

Turizm sektörü geride bıraktığımız erken rezervasyon döneminin sonuçlarını ölçümlemeye hazırlanırken, e-ticaret sektörünün nabzını tutan sahibinden.com aynı döneme ait önemli verileri kamuoyu ile paylaştı. 101 farklı kategoride sunulan 1,6 milyondan fazla aktif ilan sayesinde internet üzerinden kullanıcılarına hızlı, kolay ve güvenilir bir alışveriş imkanı sunan sahibinden.com, erken rezervasyon dönemindeki hareketliliğin, tatil alışverişini de erkene çektiğini ve sitede yer alan tatil ile ilintili ürünlere gösterilen ilgide geçen aya oranla ortalama %55'lik bir artış olduğunu duyurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21