• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

SERHAN SÜZER FAHRİ KONSOLOS OLDU

SERHAN SÜZER FAHRİ KONSOLOS OLDU
Süzer, yeni görevini Ritz-Carlton Hotel'de düzenlediği, Kosta Rika müziğinden örneklerin de sunulduğu gecede seçkin davetlilerle kutladı

TURİZMİN SESİ


Bünyesinde Ritz-Carlton İstanbul otelinin mülkü de bulunan Süzer Grubu Uluslararası İlişkiler Bölümü Yöneticisi Serhan Süzer, Kosta Rika Türkiye Fahri Konsolosu oldu. Süzer'in fahri konsolosluğunu yürüteceği Kosta Rika Orta Amerika'da yer alan 4 milyonluk bir nüfusa sahip. .

Ülke son yıllarda “sorumlu turizm” yaklaşımıyla adından söz ettiriyor. Yağmur ormanları ve doğal yapısıyla dikkat çeken Kosta Rika'yı Türkiye'den ve dünyadan her yıl toplam 2 milyonun üzerinde turist ziyaret ediyor.

Kosta Rika Cumhuriyeti'nin başkenti San José. Ülke, 51.060 kilometrekarelik yüzölçümüne ve 4 milyonun biraz üzerinde nüfusa sahip. Hem Pasifik hem de Atlantik Okyanusunda kıyısı olan Kosta Rika'nın resmi dili İspanyolca olmasına karşın İngilizce de yoğun olarak konuşuluyor. Kosta Rika, yüzde 97 civarındaki okuryazarlık oranıyla, bu alanda dünya ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Doğaya saygılı turistik tesislerin giderek yaygınlaştığı ülkede, aynı zamanda sektör çalışanları da çevre korumaya yönelik gönüllü faaliyetlerde yer alıyorlar. Tüm dünyada giderek yaygınlaşan sorumlu turizm anlayışına en yoğun destek veren ülkelerin başında Kosta Rika geliyor.

Orta Amerika'da benzersiz doğası, yaşamdan keyif alan insanları ve kendine özgü kültürel birikimiyle benzersiz bir ülke Kosta Rika. Ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri de turizm. İşgücünün yüzde 63'ü hizmetler ve turizm sektöründe çalışıyor. Turizm Kosta Rika için vazgeçilmez bir değer. Ama ülkedeki turistik tesisler çoğalırken, bir yandan da doğayı en yüksek oranda korumayı başarıyorlar. Kosta Rika, dünyada son yıllarda büyük ilgi gören “sorumlu turizm” (responsible tourism) yaklaşımını en yoğun uygulayan ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.

Sorumlu turizm yaklaşımı, doğayı koruma altına alırken, aynı zamanda bölgenin kültürel ve sosyal yapısına da katkıda bulunulması anlayışına dayanıyor. Dünyanın en zengin doğal güzelliklere sahip ender ülkeleri arasında yer alan Kosta Rika'daki pek çok turistik tesis de bu yaklaşım çerçevesinde yapılanıyor ve faaliyetlerini devam ettiriyor. Tesislerin inşasında doğal yaşam mutlaka gözetiliyor ve turizm sektöründe görev yapanlara sorumlu turizm bilinci kazandırılıyor.

Kosta Rika Cumhuriyeti'nin Türkiye Fahri Konsolosluğu'nu yürüten Serhan Süzer, Kosta Rika'nın dünyanın dört bir yanından turist çektiğini vurgulayarak, “Yılın 12 ayı farklı ülkelerden gelen turistleri ağırlıyor. Turizm en önemli gelir kaynaklarından biri. Sorumlu turizm yaklaşımı sayesinde yeni ve benzersiz tesisleri hayata geçirirken, bir yandan da tabiatı en doğal haliyle korumayı başarıyorlar. Bu da ülkeyi dünyanın en zengin ve doğal turistik bölgeleri arasında ilk sıralara yerleştiriyor” diyor.

Süzer, Kosta Rika'nın yağmur ormanlarıyla Orta Amerika turizminin en popüler bölgelerinden birini oluşturduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Ülkedeki yağmur ormanları her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. 2007 yılında toplamda 2 milyonu aşkın turisti ağırlayan Kosta Rika, turizmden de yılda 2 milyar doların üzerinde gelir elde ediyor. Bir diğer ifadeyle turizm, ülkenin en önemli tarımsal kaynakları arasında yer alan kahve ve muz ticaretinden daha yüksek geliri sağlıyor.”


Serhan Süzer Kimdir?

1977 yılında İstanbul'da doğan Hasan Serhan Süzer, ortaöğrenimini İSTEK Vakfı Tarabya Kemal Atatürk Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1993'te ABD'de UCLA'in, 1994'te ise Harvard'ın yaz programlarına katıldı. 1995-1999 yılları arasında yükseköğrenimini Kanada'nın Montreal kentindeki McGill Üniversitesi'nde finans ve muhasebe alanlarında tamamladı. Ritz-Carlton Istanbul otelinin açılışından itibaren otelin mülk yönetimini üstlendi. Ayrıca, 2003'ten bu yana Süzer Grubu Uluslararası İlişkiler Bölümü Yöneticisi olarak görev yapıyor. Süzer, 2007 yılı itibariyle üstlendiği KFC Türkiye ve Pizza Hut Türkiye Yönetim Kurulu Üyeliği ile Kanadalı SNC Lavalin şirketi ortaklı mülk ve tesis yönetimi firması ProFac-EKO'daki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine de halen devam ediyor. Aynı zamanda Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürmekte olan Süzer, 2008 yılı içerisinde Kosta Rika Cumhuriyeti'nin Türkiye Fahri Konsolosluğunu da yürütmeye başladı.
2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi'nin çalışmalarına katılan ve 2002 – 2004 arasında ICVB (Istanbul Convention and Visitors Bureau - İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu) yürütme kurulu üyesi olan Serhan Süzer, Devlet Planlama Teşkilatı İhtisas (Turizm) Komisyonu Üyeliğini üstlenerek 9. Kalkınma Planının yazılmasına (2007 – 2013) katkılarda bulundu.


Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21