• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

SANATSEVERLER CONTEMPORARY İSTANBUL'DA BULUŞTU

SANATSEVERLER CONTEMPORARY İSTANBUL'DA BULUŞTU
Contemporary Istanbul'un geniş kapsamlı etkinlikleriyle,İstanbul artık tüm Dünya'da 'Çağdaş Sanatın Yeni Çekim Merkezi'Sanatseverler, Contemporary Istanbul'un açılışında buluştular

TURİZMİN SESİ


Uluslararası çağdaş sanat camiası ve Türk sanatseverlerin merakla beklediği Contemporary Istanbul, Akbank Private Banking sponsorluğunda, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları'nda açıldı. Adını dünya çapındaki çalışmalarıyla duyuran sanatçı Nezaket Ekici, Contemporary Istanbul'un açılışında canlı bir performans sergiledi.

Contemporary Istanbul, Akbank Private Banking sponsorluğunda Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sanatseverlerle buluştu. Adını dünya çapındaki çalışmalarıyla duyuran sanatçı Nezaket Ekici, Contemporary Istanbul'un açılışında canlı bir performans sergiledi. Sanatçı, “Wirbelrausch / Şiddetle Dönmek Kendinden Geçmek” adını taşıyan, 60 bin gül yaprağı eşliğinde gerçekleştirdiği performansta beden ile doğanın birleşimini gözler önüne serdi.

Contemporary Istanbul'un açılışında, Bodrum ve çevresinde sanata verdiği destekle öne çıkan “Bodrum sanatla kendini bulacaktır” diyen Bodrum Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da hazır bulundu.

Her yıl büyüyen ve tüm seneye yayılan bir etkinlik haline gelen Contemporary Istanbul, Türkiye'de bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı “çağdaş sanat etkinliği”nden biri olarak, İstanbul'un kültürel ve sanatsal yaşamını dünyaya açmaya devam ediyor. Akbank Private Banking sponsorluğunda gerçekleştirilen Contemporary Istanbul'un Akbank ile uzun süreli işbirliği devam edecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin desteği ile yürütülen ve 2008'de, 90'ı yabancı, 148'i yerli 238 sanatçının eserlerine yer verilen Contemporary Istanbul, genç sanatçılardan oluşan inisiyatiflerle ülkemizdeki çağdaş sanatın en çarpıcı örneklerini sunuyor.

Andy Warhol, Tom Wesselmann ve Sam Francis de Contemporary Istanbul'da

Kervansaray, 5533, URA, Hafriyat gibi sanatçı inisiyatiflerinin yanı sıra dünya çapında isimleri de Contemporary Istanbul kapsamında görmek mümkün olacak. 2007 yılındaki 410 milyon USD tutarındaki satışları ile dünyada 1. sıraya oturan Andy Warhol'un yanı sıra, Ansen, Semiha Berksoy, İnci Eviner, Kezban Arca Batıbeki, Ahmet Ertuğ, İrfan Önürmen gibi adı çağdaş sanatla özdeşleşmiş sanatçılar etkinlikte yer alacak isimlerden bir kaçı…

Amerikan Pop-Art'ının en önemli isimlerinden (1931-2004) Tom Wesselmann'ın “Number Nine” adlı, 550.000 Euro değerindeki eseri sanatseverlerle Contemporary Istanbul çatısı altında buluşacak. Wesselmann'ın son eserleri arasında yer alan “Number Nine”, 1950'li yıllarda başladığı kolay çalışmalarının son noktası niteliğinde. Sanatçının 2003 yılında yaptığı eser, 267 x 300 x 53 cm boyutlarıyla, canlı renkleriyle, alüminyum kolaj tekniğiyle, bir heykeli anımsatıyor.

Artscape Magazine (New York), Next Level Magazine (Londra), ArtChronika ( Moskova), Asian Art News (Hong Kong), Flash Art International (Milano), Brownbook Magazine( Dubai) gibi dünyanın önde gelen sanat yayınlarına da Contemporary Istanbul süresince ulaşma imkanı olacak.

Contemporary Istanbul, sosyal etkinlikleri ile de göz doldurmaya, farklı kültürleri kaynaştıran tüm sanat etkinliklerini sahiplenmeye devam edecek. Contemporary Istanbul'un ilk sosyal etkinliği olan, Bulgaristan etnik müziğini yeniden yorumlayan Chalga Band Konseri, Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi'nde 11 Ekim Cumartesi günü 18:30-20:00 saatleri arasında gerçekleşti.

Bu yıl 50 bini aşkın kişinin ziyaret edeceği öngörülen Contemporary Istanbul, çarpıcı sanat eserleri, sosyal etkinlikleri, yıl boyu sürecek sanat projelerinin yanı sıra etkinlik süresince de farklılığını ortaya koyacak. Küçük ziyaretçilerin, Pinokyo Işıl ve TEİS anaokullarının katkılarıyla “ArtKids” projesi kapsamında, ailelerinden bağımsız olarak etkinliklere katılmaları, çağdaş sanatla buluşmaları sağlanacak.


Contemporary Istanbul, sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor

16 Eylül'de Contemporary Istanbul Dialogues adı altında, Akademie der Kunste Berlin'in sanat direktörü Johannes Odenthal, Tagesspiel Gazetesi Sanat Editörü Nicola Kuhn ve İstanbul Modern Müzesi Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen çağdaş sanatın her yönüyle ele alındığı konferans, Can Elgiz'in de bulunduğu panel ile son buldu. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Contemporary Istanbul süresince (16-19 Ekim) elde edilecek giriş gelirlerinin belirli bir bölümü, Darüşşafaka Eğitim Vakfı'na bağışlanacak. Eğitime ve çağdaş sanatın gençlerle olan ilişkisinin öneminin bilincinde olan Contemporary Istanbul, Darüşşafaka Eğitim Kurumu öğrencilerinin etkinliği ziyaret etmelerini, çağdaş sanatı yakından tanımalarına imkan yaratacak.

İstanbul'un portresi tüm dünyayla buluşacak!

Sanat etkinliklerini yıl boyu sürdürecek olan Contemporary Istanbul'un Ocak ayında gerçekleşmesi planlanan OneShot sergisi de yıl boyunca sürecek olan önemli etkinliklerden bir diğeri. Alexander Berg'in daha önce New York ve Pekin'de de gerçekleştirdiği bu proje, sokaktan geçen insanların tek anda, tek karede yakaladığı portre fotoğraflarının çekilmesi ve sergilenmesinden oluşacak. Berg'ün kullandığı fotoğraf filmlerinin üretiminin durdurulmuş olması ise bu projeyi özel kılan bir diğer yanı.. Bu özel etkinlikle İstanbul'un portesi, Contemporary Istanbul aracılığıyla tüm dünyayla buluşacak.

Akbank Sanat, Borusan Art Center, Doğançay Müzesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Ekavart.tv, İstanbul Modern, Proje 4L, Sabancı Müzesi, santralistanbul, Devlet Resim ve Heykel Müzeleri Derneği, bu yıl Contemporary Istanbul bünyesinde yer alarak, Türkiye'de çağdaş sanatın gelişmesi ve desteklenmesinde kendilerinin de pay sahibi olduklarını göstermenin yanı sıra projeleriyle de etkinliği zenginleştirecekler.


Çağdaş sanatın çekim merkezi, Contemporary Istanbul…

Contemporary Istanbul'da bu yıl, 90'ı yabancı, 148'i yerli 238 sanatçının eserlerine yer verilecek. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin desteği ile yürütülen projede, genç sanatçılardan oluşan inisiyatiflerle ülkemizdeki çağdaş sanatın çarpıcı örnekleri Contemporary Istanbul'da, izleyiciler tarafından görülebilecek.


Contemporary Istanbul'da sergilenen eserler kapsamında sıkça karşımıza çıkan isim ise 2004 yılında Türkiye'de ilk defa tek bir sanatçıya odaklanarak kurulmuş müzesi olan ünlü sanatçı Burhan Doğançay. Doğançay'ın, son dönemde bitirmiş olduğu en büyük ebattaki eseri (2.7 x 5.0 m) olan “Stonewall” ise bugüne kadar Türkiye'de görülmüş en yüksek değerdeki çağdaş sanat yapıtı olarak izleyicilere 1 milyon USD bedelle sunulacak. 2008 yılının ilk gününde kaybettiğimiz, 52. Venedik Bienali'nde Türkiye'yi temsil eden, UNESCO'dan çağdaş sanatın özendirilmesi alanında ödül alan sanatçımız Hüseyin Alptekin anısına, Bente Chirstensen-Ernst tarafından yapılmış tuval üzerine yağlı boya “Sanatçıbaşı” adlı Alptekin portresi, Contemporary Istanbul etkinlik alanında sergileniyor.

Etkinlik kapsamında yapılacak sanat ekleri, 60.000 adrese yollanacak Contempo Newsletter'ı, ilan ve haberlerinin çıkacağı yayın organları ile yaklaşık 3.5 milyon sanatsevere ulaşılması hedefleniyor. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ise şehirde tanıtımlara geniş yer vererek Contemporary Istanbul'u, milyonlarca İstanbulluya duyuruyor. 16-19 Ekim tarihlerinde LK Rumeli Salonlarında sergilenecek eserleri ve katılımcı galerileri, düzenlenen etkinlikleri, sosyal sorumluluk projeleri, kentin sanatsal üretim gücü ile Contemporary Istanbul sanatın yeni çekim merkezi olacak…

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21