• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

RAMAZAN ETKİNLİĞİNDE HATA YAPMAYIN

RAMAZAN ETKİNLİĞİNDE HATA YAPMAYIN
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'un, Mayıs ayı geleneksel öğle yemeği, 26 Mayıs tarihinde Point Hotel Barbaros'ta gerçekleşti

TURİZMİN SESİ-BORA ÖZGEN


TUROB'un, Mayıs ayı geleneksel öğle yemeğiyemeğine, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İstanbul Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz,TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Özsavaş ve çok sayıda turizmci katıldı

Kürsüye ilk olarak Kemal Özyiğit gelerek açılış konuşmasını gerçekleştirdi ve  misafirlere  protokol masasına ve  turizmcidostlarına hoşgeldiniz dedi.


TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Ramazan etkinliğini, Sultanahmet Meydanı'na geri getirmek gibi bir hata asla yapılmamalıdır”

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, “Ramazan etkinliğini, Sultanahmet Meydanı'na geri getirmek gibi bir hata asla yapılmamalıdır” dedi. TUROB Başkanı Timur Bayındır, konuya ilişkin şunları söyledi: “Aldığımız bazı duyumlara göre, Ramazan Etkinliğinin, bu yıl yeniden Sultanahmet Meydanı'nda yapılacağını, büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Halbuki Beyazıt Meydanı, gerek bu iş için, gerek Sultanahmet ile Beyazıt arasında kalan esnaf için en uygun ve doğru mekandır. Fatih Belediyesi'nin iyi organizasyonu ile, tezgah açan esnaf, Beyazıt Meydanı'nda çok iyi bir şekilde koordine edilebilir. Ramazan etkinliğini, Sultanahmet Meydanı'na geri getirmek gibi bir hata, asla yapılmamalıdır”

'İstanbul'da Ramazan' projesini başlatıyoruz
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)'un, Mayıs ayı geleneksel öğle yemeği, 26 Mayıs tarihinde Point Hotel Barbaros'ta gerçekleşti. Kamu ve özel sektör temsilcileri ile TUROB üyeleri katıldı. Bir konuşma gerçekleştiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, şunları söyledi:
“İlk 5 ayı, geride bırakmaya birkaç gün kaldı. Bu yıla, iyi başladık ve öyle devam ediyor.

Özellikle, 15 Mart'tan itibaren ciddi doluluklar yaşayarak, bugünlere geldik. Haziran ve Temmuz ayları da, gelen rezervasyonlara göre yoğun gözüküyor. Sadece, Ağustos'ta, Ramazan ayı nedeniyle biraz durgunluk yaşanabilir. Bu durgunluğu aşmak için, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TUROB, THY, TÜRSAB işbirliği ile 'İstanbul'da Ramazan' projesini başlatmayı planlıyoruz. Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, hedef pazarlarımızda, tanıtım ve pazarlama çalışması yapacağız.

 Burada, gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, gerekse mahalli belediyelere, büyük işler düşmektedir. Mesela, otobüslerin gece 02.00'ye kadar çalışması, Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ramazan şenlik ve eğlencelerinin kaliteli şekilde tertip ve organize edilmesi, bazı alışveriş merkezlerinin sahur vaktine kadar açık kalması gibi çalışmalar yapılabilir” diye konuştu.

2012 yılı da başarılı bir yıl olacak
2012 yılının da, uluslararası kongreler, zirveler, spor etkinlikleriyle başarılı bir yıl olacağını ifade eden TUROB Başkanı Timur Bayındır, konuşmasına şöyle devam etti: “9 ile 11 Mart tarihleri arasında 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ile 4 ile 6 Mayıs tarihleri arasında 2012 Euroleague Basketbol Şampiyonası İstanbul'da yapılacak. Bildiğiniz üzere, 2012 yılı Türkiye'de Çin yılıdır. 2013 yılı da, Çin'de Türk yılı olacaktır. Önce, bizim ülkemizde, Çinlileri en iyi şekilde ağırlayıp, onlara ülkemizin görülmeye ve yaşanmaya değer olduğunu anlatacağız. 2013 yılında, bizler Çin'e giderek, orada da kendimizi tanıtarak, ülkemize gelmeleri için, çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Yine, 2012 yılında, Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 400. yılı kutlamaları, her iki ülkede çeşitli etkinlikler ile gerçekleşecektir” şeklinde konuştu.

Sektör ile ilgili bir karar alınırken, sektör temsilcilerine görüşleri sorulmalıdır

Sektör ile ilgili bir karar alınırken, sektör temsilcilerine görüşlerinin sorulması gerektiğini anlatan Başkan Timur Bayındır, şunları söyledi: “Biz sektör temsilcileri, işimizin yanı sıra, bir yandan her an önümüze yenisi gelmekte olan sorunların çözümü için mücadele verirken, diğer yandan sektörün önünün açılmasına yönelik ciddi çabalar sarf etmeye devam ediyoruz. Çünkü, sektörün dışında olan bazı kurumlar, turizmi doğrudan ilgilendireceği çok net olan bazı konularda bir karar alırken veya düzenleme yaparken, çoğu zaman turizmdeki sivil toplum kuruluşlarından görüş almıyor. Burada, beklentimiz ve uygulanması gereken, sektörümüze ilişkin bir karar alınmadan veya mevzuat düzenlemesi yapılmadan önce, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, sektör temsilcilerine ve STK'lara görüşlerinin sorulmasıdır. Nitekim, TAPDK yönetmeliğine ilişkin, yürütmeyi durdurmak için Danıştay'a açtığımız davada haklı bulunmayı memnuniyetle karşıladık” dedi.

TUROB üyelerini, dünyadaki iPhone ve iPod touch kullanıcılarına ulaşacağız
 

TUROB üyesi otelleri, mobil mecrada etkili bir şekilde tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, TUROB ve adinteractive işbirliğiyle, 'mobil iletişim kanalı oluşturulması' projesini hayata geçirdiklerini belirtti.  TUROB üyesi otellerin, yurtdışında hedeflediği kitlelere, smartphone tabir edilen cihazlardan (iPhone, iPod, Blackberry gibi işletim sistemi kullanan) ulaşabileceğini ifade eden Müberra Eresin, “Uygulama ile iPhone, iPod vs kullanıcıları; üye otellere ait, resim, içerik, fiyat, lokasyon, rezervasyon kanalları bilgilerine ulaşırken, aynı zamanda İstanbul ile ilgili güncel içeriklere de erişebilecektir. İlk etapta Türkçe ve İngilizce lisanlarında uygulanacak projede, çoklu dil seçeneği bulunuyor. Özetle, hayata geçireceğimiz projemiz kapsamında, TUROB üyesi otelleri, iPhone uygulamasının App Store vasıtasıyla tüm dünyadaki iPhone ve iPod touch sahiplerine ücretsiz ulaştıracağız. Böylece işletmelerimiz, mobil pazarlama ile yeni bir dağıtım ve tanıtım kanalına daha sahip olacak” diye konuştu.

TUBOB YENİ ÜYELERİNE PLAKET VERDİ

TUROB'a yena üye olan, Ottoman Hotel Park'ın Plaketini TUROB Başkanı Timur Bayındır, Ottoman Hotel Park'ın Genel Müdürü Serdar Balta'ya takdim etti 

Titanic Port Hotel Genel Müdürü Cem Lale

Point Hotel Barbaros Genel Müdürü Cihan Yılmaz'a teşekkür plaketini verildi

 TUROB Başkanı Timur Bayındırİstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcanİstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Özsavaş

TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, Malatya Pazarı Hıdır Özdemir

İstanbul Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Ottoman Park Genel Müdürü Serdar Balta

İstanbul Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz Turob'un melekleri ile birlikte

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21