• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Qatar Airways, aşı doğrulamasını deneyen ilk şirket oldu

Qatar Airways, aşı doğrulamasını deneyen ilk şirket oldu
Qatar Airways, IATA Travel Pass’in Deneme Sürümü ile Aşı Kimliklerini 'Dijital Pasaport' Mobil Uygulamasına Entegre Eden İlk Havayolu Oldu

TURİZMİN SESİ


IATA Travel Pass’in geliştirilmiş deneme sürümü, Doha'ya seyahat eden yolcuların Katar tarafından verilen aşı kimliğini mobil olarak havayoluyla ve yetkililerle daha sorunsuz, güvenli ve temassız şekilde paylaşmalarını sağlayacak.

Deneme sürümü, Kuveyt, Londra, Los Angeles, New York, Paris ve Sidney'den seyahat eden kabin ekipleriyle  başlayarak aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

Qatar Airways, IATA Travel Pass "Dijital Pasaport" Mobil Uygulaması aracılığıyla COVID-19 aşısı doğrulamasını deneyen ilk havayolu olarak yenilik, güvenlik ve müşteri hizmetleri için yeni standartlar belirlemeye devam ediyor. Havayolu, seyahatleri için uçağı tercih eden yolcular arttıkça, evrak işlerini azaltmak ve yolcuları için daha temassız, güvenli ve sorunsuz bir seyahat deneyimi sağlamak için kararlılıkla yoluna devam ediyor. 

Deneme sürümü, ilk olarak Kuveyt, Londra, Los Angeles, New York, Paris ve Sidney'den Doha’ya dönen kabin ekipleriyle temmuz ayından itibaren kademeli olarak başlayarak uygulanacak. Kabin ekibi, Katar tarafından verilen COVID-19 aşı bilgilerini ve COVID-19 test sonuçlarını IATA Travel Pass Mobil Uygulamasına yükleyebilecek ve seyahat etmeye uygun olduklarını doğrulayabilecekler. Ekip, Doha'ya vardığında aşı sertifikalarını daha güvenli bir şekilde paylaşabilecek ve havalimanında göçmenlik yoluyla ilerleyebilecekler.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker şöyle konuştu: “Pandeminin uluslararası havacılığı düşürdüğü zorluklara rağmen sektörümüz, yolcularımız için güvenli, emniyetli ve sorunsuz bir seyahat deneyimi sağlamak için yeni teknolojileri ve yenilikleri benimsemede lider olmaya devam etti. Qatar Airways, IATA Travel Pass 'Dijital Pasaport' Mobil Uygulaması aracılığıyla COVID-19 aşısı doğrulamasını deneyen ilk havayolu olarak böyle bir uygulamaya öncülük etmekten gurur duyuyor. Özellikle Katar Halk Sağlığı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Temel Bakım Sağlık Hizmetleri ve Hamad Medikal Şirketi’nin devamlı destekleri olmadan bu uygulamanın mümkün olamayacağına dikkat çekerek teşekkür etmek istiyorum. Biliyoruz ki, insanlar en sevdikleri tatil beldelerine kavuşmak için planlar yapmaya başladıkça, doğru evraklara sahip olma zorunluğuyla karşı karşıya kalacaklar. Yeni teknolojilerin geliştirilmesini deneyerek ve destekleyerek, seyahat edenlere sınırlar arasında daha güvenle seyahat etmelerini sağlayacak bir araç daha sunmayı amaçlıyoruz.”

IATA Genel Müdürü Willie Walsh ise şöyle konuştu: “Qatar Airways ve Katar Hükümeti, IATA Travel Pass aracılığıyla yolcuların aşı kimliklerinin doğrulanması uygulamasını deneyen ilk firma olarak sektöre öncülük etmiştir. COVID-19 aşısı veya test durumu sertifikaları, insanların seyahat özgürlüğünü geri kazanmanın anahtarı olacaktır. Qatar Airways ve yaklaşık 70 diğer havayolu tarafından yapılan denemeler, IATA Travel Pass'in test sonuçlarını verimli bir şekilde yönetebildiğini göstermiştir. Aşılama bilgilerine odaklı bu önemli yeni deneme; yolcular, hükümetler ve havayolları için eksiksiz bir çözüm olarak IATA Travel Pass'a daha da fazla güven kazandıracak."

Yolcular, Qatar Airways ile gökyüzünde eşsiz bir deneyim yaşarken aynı zamanda Skytrax tarafından belirlenen COVID-19 Havayolu Güvenlik Derecelendirmesinde 5 yıldız alan dünyadaki ilk küresel havayolu, 5 Yıldızlı Havalimanı, 5 Yıldızlı COVID-19 Havayolu Güvenliği ve 5 Yıldızlı COVID-19 Havalimanı Güvenlik Derecelendirmesine sahip dünyadaki tek havayolu ile seyahat ettiklerini bilmenin rahatlığını yaşayabilirler. Bu başarılar, Qatar Airways'in, yolcularının hem yerde hem de havada sağlığını koruyan, mümkün olan en yüksek sağlık ve güvenlik standartları da dahil olmak üzere, yolculuklarının her noktasında üst düzey bir deneyim sağlama taahhüdünün altını çizmektedir.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21