• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

PESTGO TAKLİTÇİLERDEN KURTULAMADI

PESTGO TAKLİTÇİLERDEN KURTULAMADI
Plazma TV şeklinde ürettiği Ardo markalı yeni nesil ısıtma teknolojisi ile Türkiye ısıtıcı pazarına yeni giren PestGO, ürünün tanıtımına başlar başlamaz HAUSTEK ve AC TEKNİK firmalarının kendi ürünlerini taklit ettiğini öne sürerek dava açtı

TURİZMİN SESİ


23 Ocak 2009 Cuma günü İstanbul Nippon Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen PestGO yetkilileri 19 Ocak tarihinde dava açtıklarını kamuoyuna duyurdular.Plazma TV şeklindeki ısıtıcının camı, teknolojisi, ısıtma şekli ve tasarımı için 2007 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne müracaat ettiklerini belirten PestGO Kurucusu Niyazi Davran; Dünya üzerinde de bu ürün için patent alma başvurumuz var. Başvurumuz inceleniyor. Hiç kimse bu bizim buluşumuzdur diye ortaya çıkamaz. Taklitçilerin enselerinde olacağız” dedi.

BİZ INFRAREDLERDEN BİLE YÜZDE 50'Lİ DAHA UCUZA IS ITIYORUZ

Ülkemiz şartlarında bilinen ısıtma sistemleriyle binalarda ısı ihtiyacının metrekarede
300- 450 Watt arası olduğunu Ardo ile bu ihtiyacın 10 ile 70 Watt aralığına kadar düştüğünü belirten Niyazi Davran konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Bu da 10 metrekare bir odada, -10 derece soğukta, 100Watt ila 700Watt arası ısı ihtiyacıdır. Elektriğin KWatt'ını 24 Krş. dan hesaplarsak, en yalıtımsız binada, 10 metre kare odada, eksi 10 derece soğukta, saatte en fazla 17 Kuruşa ısınmak demektir. Bu Avrupa standartlarının da üzerinde ucuza, kaliteli ve konforlu ısınmak anlamına gelir. Ardo doğalgazdan bile ucuza ısıttığını iddia eden infrared ısıtıcılardan yüzde 50 daha ucuza ısıtmaktadır. Ardo aşırı enerji tüketimini engellerken hem de tüketicinin bütçesine önemli katkı sağlamaktadır.”

ARDO İÇİN 5 YIL UĞRAŞTIK 1 MİLYON LİRA YATIRDIK

Ardo'ya 1 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Niyazi Davran “Ardo 4 kişilik bir ekibin 5 yıllık Ar-Ge emeğinin ürünüdür. Bu emeğe kimsenin saygısızlık etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Ardo hakkında bilgi veren PestGO Genel Müdürü Ömer Emre ise Ardo'nun, bugüne kadar bilinen bütün ısıtma sistemlerini geride bırakan, ısıtmada devrim oluşturan, nano teknoloji sistemi kullanılarak en temiz enerji olan elektriğin % 99 .9 unu ısıya çeviren yeni nesil ısıtma teknolojisi olduğunu söyledi.
Elektrikle çalışan gerçek kızılötesi ısıtıcı Ardo'nun, çalıştığı ortamda mikro organizmaların üremesini engelleyerek sağlıklı bir ortamda ısınmayı sağladığının altını çizen Emre ürünün özelliklerini şöyle sıraladı.


“5 dakika gibi bir sürede ısıtmaya başladığı için enerjiye harcanan paranın boşa gitmesini engellemiş olur. Işık üretmediği için çok daha az elektrik harcar. Aynı zamanda termostatı ile tasarrufu iki katına çıkartır. Isıtmaya başladıktan sonra hamen fişten çekseniz bile ısıtıcınız 15-20 dk daha hiç elektrik harcamadan sizi ısıtma özelliğindedir. Bu da onun diğer ısıtıcılardan daha ekonomik olmasını sağlayan en önemli etkendir. Nano teknoloji kullanılarak üretilen cam paneli sayesinde ısıyı odanın her tarafına eşit olarak dağıtır. 180°lik açıyla 6 kenarı ve 8 köşeyi eşit olarak ısıtır.”

BUNDAN SONRASI HUKUKA KALDI

PestGO Hukuk Müşaviri Avukat Vacide Tekin, “ARDO” markalı ısıtıcının gerek Türkiye'de gerekse dünyada PESTGO adına 03 TEMMUZ 2007 tarih ve 2007/04620 numarayla ve “SAĞLIKLI EKONOMİK İNFRARED RADYANT IŞIMA JENERATÖRܔ ismiyle patentli bir buluş olduğunun altını çizerek şöyle konuştu; “ARDO” markalı buluşun enerji tasarrufu açısından maddi getirisinin yüksek olması birçok firmanın dikkatini çekse de, hiçbiri HAUSTEK ve AC TEKNOLOJİ şirketleri gibi patent konusu olan bir buluşu taklit etmeye teşebbüs etmemişlerdir.

HAUSTEK ve AC TEKNOLOJİ “NANO” markası ile PESTGO'nun buluşunu taklit etmektedirler. İş bu şirketler, basiretli olmadıkları gibi hüsnüniyet kaidelerine uygun davranmamakta, “NANO” markası ile ürettikleri ürünlerin PESTGO'nun patentli buluşu olduğunu bilmelerine karşın patentten doğan hakka tecavüz etmekte bir sakınca görmemişlerdir. İş bu şirketlerin cahil cesaretiyle yaptıkları hukuka aykırı eylemlerin son bulması/cezalandırılması için 19 Ocak 2009 itibarıyla BAKIRKÖY FİKRİ VE SINAİ HAKLAR HUKUK MAHKEMESİ'nin 2009/9 E. Sayılı dosyasında dava açmış bulunmaktayız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21