• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Pandemi Boyunca İstanbul’da Açık Olan Yurtları Eyurtlar.com Açıkladı

Pandemi Boyunca İstanbul’da Açık Olan Yurtları Eyurtlar.com Açıkladı
2021 yılında eğitimin online alana taşındığı pandemi döneminde, bakanlıktan onay alarak yurtta belirli kişi kapasitesiyle hizmet vermeye devam eden yurtlar, herkes için merak konusu

TURİZMİN SESİ


Özellikle yurtdışından gelen öğrenciler ve yarı zamanlı yüz yüze eğitim gören uygulamalı üniversiteler için İstanbul yurtlar üzerinden yeni düzenlemeler yapılacak.

İstanbul’da 2021 Yılında Yurtlar Açık Mı?

İstanbul yurtları komisyonu, pandemi sürecinde yönetmeliğe uygun yeni yurt düzenlemeleri yapmaya başladı. Özellikle yaz döneminden sonra öğrencilerin konforlu ve dezenfekte edilmiş, geniş odalarda tek başına kalabilecekleri sağlığa yönelik çalışmalar ön planda tutuluyor. Bu süreçte yurt kapasitesi 400 kişiden 100 kişiye kadar düşerken, fiyatlar konusunda neler olacağı da öğrencileri ve ailelerini düşündürüyor olabilir.

İstanbul’da merkezi konuma bulunan yurtların 2021 yılında özel düzenlemelerle açılması bekleniyor. Henüz sağlık bakanlığından ve yurt komisyonundan karar çıkmasa da, öğrencilerin sosyal mesafe kurallarına uyabilecekleri, tek kişilik odaların olması beklenirken ortak alanların da kullanıma kapanarak yurdun açılma olasılığından Ekim dönemi için çalışmalara başlanacağı düşünülüyor. İstanbul özel yurtlar için düzenlemeler başladı.

İstanbul’da Pandemi Döneminde Kapalı Olan Yurtlar

İstanbul kız yurtları ve erkek yurtları pandemide, öğrencilerin online eğitime yönlendirilmesiyle tamamen kapatıldı. Ancak yeni dönemde aşıların tamamlanmasıyla birlikte açılmanın nasıl olacağı üzerine toplantılar başladı. Bu süreçte İstanbul yurt fiyatları üzerinden de düzenlemeler yapılarak, tek kişilik odaların fiyatları daha standart olacak şekilde düzenlenmeye başladı. Düzenlenen yurt ücretlerinden bazıları Eyurtlar.com üzerinden yayınlanırken, diğer yurt ücretlerinin de yakın zamanda güncellemesi bekleniyor.

2021 Ekim ayında yurtların açılması beklenirken, İstanbul Fatih yurtları ve Kadıköy yurtları üzerinden yeni yönetmelikler düzenlenerek, özellikle öğrencilerin konforlu ve sağlıklı bir eğitim alanı oluşturması hedefleniyor. Tek kişilik odalarda kimlerin kalacağı ve sağlık kontrollerinin nasıl düzenleneceği de herkes için merak konusu.

Fatih yurtlarını incelemek için: (https://www.eyurtlar.com/ilce/fatih-ozel-yurtlari/464)

İstanbul’da Yurtlarda Sağlık Kontrolü Yapılacak Mı?

2021 – 2022 yılında Fatih öğrenci yurdu ve İstanbul’un en büyük yurtlarının bulunduğu merkezi konumlarda, pandemi sürecinde açılacak olan yurt düzenlemeleri yeniden ele alınıyor. Özellikle öğrencilerin yurtta kalması ve yakın mesafe içinde olmaları salgının yayılmasına neden olabilir. Bunun için tek kişilik odalarda kalacak olan öğrencilere, ortak alanların da yasaklanması planlanıyor.

Tıpkı bir apartman düzenlemesi gibi herkesin odasının dışında görüşmesi ve dışarı çıkması sağlık bakanlığı tarafından açıklanan saatler içerisinde olabilecek. Aynı zamanda öğrencilere yurt kaydı oluşturulmadan önce sağlık kontrolleri yapılarak, korona testi yapıldıktan sonra yurda kabul edilmesi sağlanacaktır. Fatih erkek yurtları ve kız yurtları üzerinden yeni düzenlemeler yapılması hedefleniyor.

Karantinada Yurt Ücretleri Değişecek Mi?

Karantinada yapılan düzenlemelerle, yurt ücretlerinin de artacağı konuşuluyor. Özellikle odaların tek kişiliğe dönmesi ve 400 kişilik kapasiteye sahip yurtların 100 kişilik öğrenci kaydı oluşturması üzerine düzenlemeler yapılıyor. Standart ücretleri çok aşmadan, yeni ücret çizelgeleri de düzenleniyor. Fatih kız yurtları ve erkek yurtları üzerinden yapılan düzenlemeler, uçuk fiyatlar olmadan belirlenmeye özen gösterilerek düzenleniyor.

İstanbul yurt ücretleri yeni düzenlemeye göre tek kişilik odalarda uygulanacak. Üç ve dört kişilik odalar tamamen kapalı kalırken, kardeş olan aynı aile üyesi kişilerin de aynı odada kalabileceği şekilde düzenlemeler yapılacağı açıklanıyor. Fakat henüz yurtların 2021* 2022 eğitim öğretim döneminde açık olacağı bilinmiyor.

İstanbul’da Ulaşımı En Kolay Olan Yurtlar Hangileri?

Öğrenciler için ulaşım oldukça önemli. Bu süreçte İstanbul’un birçok yerine kolay erişim sağlayabilecek öğrencilerin kısa zamanda üniversiteye gidebilecekler, metro, otobüs, metrobüs ve vapur kullanımlarını kolaylaştıracak seçenekler sunan yurtlar bulunuyor. Fatih yurtları kolay ulaşım ve güvenilir semt özellikleri sunarak, öğrencilerin kısa zamanda fakültelerine ulaşabilecekleri merkezi konumda bulunuyor.

İstanbul merkezi konumda bulunan yurtlar, kolay lokasyon ve ulaşım seçenekleri sunarak, kısa zamanda fakülteye gidebileceğiniz seçenekler sunacaktır. Fatih, Kadıköy, Taksim, Avcılar, Levent gibi birçok semtte kolay ulaşabileceğiniz yurt konforundan yararlanabilirsiniz. Özel yurtlar uygun fiyatlarla yeni dönemlerine hazırlanıyor.

İstanbul’da Beş Yıldızlı Yurtlar Hangileri?

Beş yıldızlı yurtlar içinde spor salonu bulunan, AVM, kuaför ve kapalı havuza kadar tıpkı bir otel gibi düzenlenmiş seçenekler sunmaktadır. Özellikle İstanbul’un merkezi konumunda konforlu bir yurt hayatı yaşamak isteyenler için ferah odalar ve geniş sosyalleşme alanlarına yer verilmiş.

Beş yıldızlı yurtlar için en uygun seçenekler sunulurken, fiyat aralıkları da 2021 ve 2022 yılında öğrencilere yeni düzenlemelerle sunuluyor. Türkiye’nin en geniş yurt odalarına sahip İstanbul özel yurt seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

İstanbul’da Yurt Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Merkezi konumda olmasına herkes dikkat edecektir. Ancak yurdun odalarının ferahlığına ve sosyalleşme alanlarının nasıl olduğuna bakılması öğrencinin bütün zamanını geçirirken sıkılmadan keyifli bir eğitim süreci oluşturulmasına dikkat edilmelidir. Tek kişilik, iki kişilik ve üç kişilik odalara göre de odanın ferahlığına bakılması önemlidir.

İnternet donanımları, etüt odaları ve ulaşım imkanlarıyla birlikte sabah akşam yemek standartları da dikkate alınarak, öğrencilerin keyifli zaman geçirirken, eğitimlerine de adapte olabilecekleri imkanlarından yararlanmalarını sağlayacak seçenekler değerlendirmelidir. Konforlu, uygun fiyatlı ve merkezi konumlu İstanbul yurt seçeneklerini incelemeniz tavsiye edilir. Kadıköy yurtları fiyatlarıyla beraber link üzerinden inceleyebilirsiz.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21