• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Otelcilerden Güney Afrika çıkarması

Otelcilerden Güney Afrika çıkarması
Otelciler, yılda 40 ile 45 bin arasında turistin geldiği Güney Afrika pazarının canlandırılması için harekete geçti
TURİZMİN SESİ

Türk turizmine katkı sağlayabilecek tüm uluslararası fuarlara iştirak eden TUROB, bu kez 15-17 Nisan tarihlerinde Güney Afrika’ya çıkarma yapacak. Yurtdışı tanıtımlarını hızlandıran otelcilerin hedefinde bu kez iddialı bir rota var. Türkiye turizmine katkı sağlayabilecek tüm uluslar arası fuarlara iştirak eden Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), bu kez Güney Afrika’ya çıkarma yapacak. Son beş yıldır yıllık bazda bu ülkeden 40 ile 45 bin arasında turist ağırlanırken, otelciler yerinde sayan bu rakamları artırmak için harekete geçti. TUROB,15-17 Nisan 2015 tarihleri arasında Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde düzenlenecek olan WTM Afrika Turizm Fuarı’na katılacak. Afrika kıtasında düzenlenen en önemli turizm faaliyetleri arasında gösterilen fuara,  özellikle bölgede yer alan ülkelerden yoğun katılım bekleniyor.
 
timur-bayindir-002.jpg
 
BAYINDIR: POTANSİYEL VAADEDİYOR
Söz konusu fuarla ilgili bir değerlendirme yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, bölgedeki bir takım tıbbi, ekonomik ve siyasi gelişmelerin orta vadede çözüme kavuşmasıyla Afrika’nın dünya turizminin önemli bir halkası olarak yerini alacağını kaydetti. Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) raporları ve TUROB olarak yaptıkları araştırmalar sonucunda Afrika’nın turizm potansiyelinin son yıllarda önemli oranda arttığını belirten Bayındır, ülkemiz turizminin istikrarı için pazar çeşitliliğinin önemini vurguladı. Bayındır, şunları söyledi: “Yeni gelişen pazarlarda etkin olmak için gayret gösteriyoruz. Bununla birlikte, Afrika’ya olan havayolu bağlantılarının güçlendirilmesi politikaları, kıtanın turizm potansiyelinin kullanabilmesi açısından oldukça önemli görülmektedir. Türk Hava Yolları’nın (THY) bölgede yaptığı atılımların ülkemiz turizmine de olan katkısını artırmak üzere Afrika’da tanıtım çalışmalarımızı artırdık. Fuarlara katılımın yanında çok sayıda turizm profesyonellerini ve medya mensubunu da ülkemizde ağırlayıp kendilerinin ülkemizi yakından tanımaların sağlıyoruz.” 
 
muberra-eresin.jpg
 
ERESİN: İVME KAZANDIRACAK
TUROB Başkan Yardımcısı ve Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin ise fuarın Afrika pazarına yönelik global bir fuar olarak hızla gelişen pazara büyük ivme kazandıracağı öngördüklerini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde gerçekleştirecekleri tanıtımların son derece olumlu neticelerin yansımasını bekledikleri dile getiren Eresin, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ülkemizin izlediği çok boyutlu dış politika çerçevesinde, 1998 yılında Afrika ülkeleriyle siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerimize bir ivme kazandırmak amacıyla ‘Afrika'ya Açılım Eylem Planı’ oluşturuldu. Eylem planı sonrasında karşılıklı üst düzey ziyaretlerin gerçekleştirilmesi, yeni ekonomik ve ticari anlaşmaların hayata geçirilmesi neticesinde Kıta ile ilişkilerimiz gelişmiştir. THY’nin 2006 yılından itibaren kıtaya yönelik başlattığı 30'un üzerinde sefer ve yeni ilave edeceği seferler ile ulaşım sıkıntısı çok büyük bir oranda giderilmiştir. E-vize siteminin hayata geçirilmesi neticesinde sadece birkaç dakika içerisinde ülkemize vize alınması sağlanmıştır. Bütün bu gelişmeler dikkate alındığında, turizm sektörü olarak bölgede etkin tanıtım yapılması neticesinde ülkemize gelecek turist sayısının istikrarlı olarak artacağını öngörmekteyiz.”
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21