• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Orhan Gencebay’dan UNESCO Photo Safari Projesine Destek

Orhan Gencebay’dan UNESCO Photo Safari Projesine Destek
UNESCO PHOTO SAFARI, 6-9 Ekim tarihleri arasında Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu etaplarıyla devam edecek

TURİZMİN SESİ


Kültür Turizmine destek amacıyla düzenlenen UNESCO PHOTO SAFARI projesine Orhan Gencebay’dan destek geldi. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları üyesi, Türkiye Tanıtma Platformu Kültür ve Sanat Danışma Kurulu Başkanı, Sanatçı Orhan Gencebay, Kültürel Miras Turizmine hareketlendirmek amacı taşıyan sosyal sorumluluk projesine destek için İstanbul Tarihi Yarımadası’nı fotoğrafladı. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, Orhan Gencebay foto safari için deklanşörüne bastı.

unesco-photo-safari.jpg

Etkinliğin ev sahibi Fatih belediye Başkanı Turan ise toplantıda “Türkiye’nin somut kültürel mirasının %10’unu oluşturuyor. Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye Camilerimiz, Osmanlı sokak yapılarını göreceğiniz sokaklarımız, Zeyrek Camimiz ve İstanbul Kara Surları ve çevresi UNESCO ana unsurlarıdır. Ayrıca UNESCO geçici listeye Nuru Osmaniye Camimiz de eklenmiştir. Öte yandan Fatih’in her yeri somut olmayan kültürel miras unsuruna haiz birçok değerle doludur. Bu eserlerimiz gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Foto safari Etkinliğinin Türkiye’ye ve dünyaya kültürel mirasımızı daha çok ta olan ilgiyi artıracaktır, Foto safari projesinin bir bölümünde de olmaktan mutluluk duyuyoruz dedi.

orhan-gencebay.jpg

Orhan Gencebay etkinlikte şunları söyledi; “İstanbul Dünyanın başkentidir, tarih ve kültür zenginliği açısından en zengin şehridir. Türkiye’yi ve İstanbul’u daha fazla tanımalıyız ve tanıtmalıyız. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Ama kendimiz yeterince tanımamaktayız. Kültür Turizmi Türkiye’nin geleceğidir. Bu ülke binlerce yıllık kültüre ev sahipliği yapmış değerli topraklardır. Birçok medeniyet yaşamış ve bizlere çok değerli kültürel miras bırakmıştır. Onlara sahip çıkmak bizlerin görevidir. Bu bilinçten yola çıkarak gerek kültürel miras eserlerimizi korumak adına gerekse de kültür turizmiyle ilgili farkındalık yaratarak ülke ekonomimize katkısı nedeniyle bu sosyal sorumluluk projesini desteklemek için buradayım. Dünya mirası kültürel eserlerimizi koruyalım, ziyaret edelim ve tanıtalım” dedi. Ayrıca sanatçı, “Atamız, Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi çalışmalara ilk destek veren büyüğümüz olduğunu ve vatandaşlarımızın ülkemizi daha iyi tanımalı gerektiğini ifade etti. Sanatçı, daha sonra Fatih Belediyesi tarafından tarihi semt Balat’ta dokusuna uygun şekilde boyanıp restore edilen 250 tarihi evin sokağını basın mensuplarıyla gezdi.

Turizmle ilgili sivil toplum kuruluşlarının desteklediği Foto Safari, UNESCO’NUN 17 Kültürel Mirasını kapsayacak

Türkiye’de bulunan 17 UNESCO Kültürel mirasında düzenlenen safari, Eylül 2021 ve Mayıs 22 tarihleri arasında gerçekleşecek.  Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) desteği, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde düzenlenen etkinlik aynı zamanda para ödüllü bir foto safari. Etkinliğe katılan Türkiye Tanıtma Platformu Başkanı Fikret Yıldız toplantıda, “Pandemi sürecinde turizm tanıtımı adına birçok proje hazırladık. Bunların en önemlisi bu yıl hayata geçirdiğimiz UNESCO Photo Safari projesi oldu. Bu projede çekilen fotoğraflar Kültür Bakanlığı tanıtım arşivinde kullanılacak. Amacımız Kültür Turizmiyle ilgili farkındalık yaratmaktır” dedi.

TOURISTICA UNESCO PHOTO SAFARI, 6-9 Ekim tarihleri arasında Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu Karabük turuyla devam edecek

Fotoğraf severler ve kültür turizmine ilgi duyan herkesin katılabileceği foto safarinin ikinci etabında UNESCO unsuru olan Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu fotoğraflanacak. 18 yaşını doldurmuş herkesin katılabileceği safarinin her etabında birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL para ödülü verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21