• BIST 13471.7
  • Altın 6210.86
  • Dolar 47.5509
  • Euro 54.8106
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Antalya 36 °C
  • Ankara 28 °C
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu
  • Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği 10. Yaşında!
  • TÜRSAB 26. Dönem Yönetimi Mazbatalarını Aldı
  • İki Kültür Tek Gün: “India Day” İstanbul’da Buluştu

Etkinlik sektörünün Çatı Kuruluşlardan İstanbul Zirvesi 

Etkinlik sektörünün Çatı Kuruluşlardan İstanbul Zirvesi 
Etkinlik sektörünün çatı kuruluşları İstanbul Ticaret Odası’nda buluştu 

TURİZMİN SESİ


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) Başkan Yardımcısı Bahadır Yaşık’ın başkanlığında, etkinlik sektöründe faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle “Sektör Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.Etkinlik Sektörünün Çatı Kuruluşları İTO’da Buluştu

istanbul-ticaret-odasi-ito-yonetim-kurulu-uyesi-ve-turizm-gelistirme-ve-egitim-vakfi-tugev-baskan-yardimcisi-bahadir-yasik.jpg

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) Başkan Yardımcısı Bahadır Yaşık başkanlığında, etkinlik sektöründe faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ile “Sektör Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.Toplantıda sektörün güncel gündemi, karşılaşılan yapısal sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılırken, kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunuldu.İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in başkanlığını yaptığı Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) da toplantının koordinasyonunda yer aldı.Katılım sağlayan kuruluşlar; fuarcılıktan MICE turizmine, etkinlik teknolojilerinden sinema ve görsel efekt yapımcılığına, konferans tercümanlığından otel yöneticiliğine kadar geniş bir yelpazeyi temsil etti.

  • Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV)
  • Yaratıcı Etkinlikler Planlama ve Uygulama Derneği (YEPUD)
  • Pazarlama İletişimcileri Derneği (PİD)
  • Fuar Stand Tedarikçileri Derneği (FSTD)
  • Uluslararası Mice Endüstrisi Derneği (I-MICE)
  • Motivasyon Etkinlikleri Turizmi Yöneticileri Derneği – SITE Türkiye
  • Motivasyon Etkinlikleri Turizmi Yöneticileri Derneği – SITE Global
  • Sergileme ve Stand Tasarımcıları Derneği (SSTD)
  • Tüm Etkinlik ve Organizatörleri Derneği (TEODER)
  • Tüm Etkinlik Teknolojileri Sektörü Derneği (TETSED)
  • Türkiye Uluslararası Etkinlikler Derneği (TUED)
  • Uluslararası Fuar Yapımcıları Derneği (UFYD)
  • Türkiye Konferans Tercümanları Derneği (TKTD)
  • Film ve Görsel Efekt Yapımcıları Derneği (FİLMYAP)
  • Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği (YEKON)
  • Sinema Oyuncuları Meslek Birliği (BİROY)
  • Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD)
  • Tüm Fuarcılık ve Etkinlik Sektörleri Derneği (TUFED)

Sektörün farklı alanlarını temsil eden bu denli geniş bir katılımcı yelpazesinin tek bir masa etrafında buluşması, etkinlik ekosisteminin bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması açısından dikkat çekti.

Sektör temsilcileri işbirliğinin önemine dikkat çekti
Toplantıda söz alan dernek başkanları, sektörün karşılaştığı ortak zorlukları paylaşırken, alt sektörler arasındaki işbirliği potansiyeline dikkat çekti. Fuarcılıktan etkinlik teknolojilerine, turizmden yaratıcı endüstrilere uzanan geniş değer zincirinin ancak koordineli bir yaklaşımla güçlendirilebileceği vurgulandı. Görüşmelerde, kurumlar arası bilgi paylaşımının artırılması, ortak projeler geliştirilmesi ve sektörün İstanbul özelinde uluslararası rekabet gücünün yükseltilmesi konularında fikir birliğine varıldı.

Sektörün katma değeri prestijden gelire uzanıyor
Etkinlik sektörü; düzenlediği uluslararası fuar, kongre ve organizasyonlarla İstanbul’un küresel ölçekte prestijini ve bilinirliğini doğrudan artırmaktadır. Şehre gelen yerli ve yabancı katılımcı sayısının yüksekliği, İstanbul’un destinasyon markalaşması sürecine de önemli katkı sağlamaktadır. Ayrıca sektörün konaklama, ulaşım, gastronomi ve perakende gibi birçok alt sektörü tetikleyen çarpan etkisi, şehir ekonomisine ciddi bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Bu yönleriyle etkinlik sektörü, yalnızca kendi alanında değil, İstanbul’un bütüncül rekabet gücü açısından da stratejik bir öneme sahiptir.

“Küresel Pazarda İstanbul Markasını Güçlendireceğiz”
Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan İTO Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in liderliğinde güçlü iletişim ve sürdürülebilir işbirliği anlayışıyla İstanbul markasının küresel etkinlik sektörü pazarında güçlendirilmesi yönündeki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Yaşık, sektörün ortak sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi ve kurumlar arası işbirliğinin kurumsallaşmasının öneminin altını çizerek toplantıya katılım sağlayan tüm sektör temsilcilerine ve dernek başkanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21