• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

 Master of cake İstanbul  2018’de, Azerbaycanlı Sanan Pashayev 5 dalda birinci oldu 

 Master of cake İstanbul  2018’de, Azerbaycanlı Sanan Pashayev 5 dalda birinci oldu 
Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen uluslararası pastacılık ve çikolatacılık festivali 2018 kapsamında gerçekleştirilen ” master of cake İstanbul ” pasta yarışması sonuçları belli oldu

TURİZMİN SESİ


Festival kapsamında 16 kategoride yapılan yarışmada Azerbaycan’dan katılan Sanan Pashayev tüm kategorilerde verilen ödülleri neredeyse tek başına kazanarak bir rekora imza attı. Türkiye ve yurtdışından katılımcıların birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı yarışmanın yanı sıra yapılan showlar ve ücretsiz eğitimlerin olduğu festival, profesyonellerin yanı sıra pasta ve çikolata severler tarafından yoğun ilgi gördü. Samsunlu Yöneticiler, Sanayiciler ve İş adamları Derneği SAYSİAD’ın ev sahipliğindegerçekleştirilen Uluslar arası pastacılık ve çikolatacılıkfestivali 2018 - Master Of Cake İstanbul kapsamında yapılan pasta yarışması sonuçlandı. Bu yıl 200 eserin katıldığı yarışmadaki eserlerin 50’si yabancı katılımcılara ait. Rita Dascenzo(İtalya), Jeton Taravari(Makedonya), Tuba Geçkil (Türkiye), Bayram Özrek(Türkiye) , Özlem Suryürekli (Türkiye) , Zihni Türksel(KKTC) ve başkan Daniel Dieguez’in (İspanya) oluşturduğu büyük jüri, Master Of Cake İstanbul Yarışmasında neredeyse tüm ödüllere Azerbaycanlı yarışmacı Sanan Pashayev’i layık gördü.

Bunagöre; Yarışmanın ödül rekortmeni olan Sanan Pashayev 7 bin tl.nakit ödülü ,Lüksemburg’da gerçekleşecek dünya kupasının verildiği uluslararası GASTRONOMİ yarışmasına katılım hakkı ve 5 kategoride birinci geldiği için “ Best in Show ödülünü almaya hak kazandı. Bunun dışında Elif doğan- Çiçek aranjmanı kategorisinde, Yunuscan Çubukçu-kutlama pastaları kategorisinde, Nasır Kaya- Pasta tasarım kategorisinde ve Yasemin Benli-yöresel lezzetler kategorilerinde Altın madalyayı almaya hak kazandılar. Bunun dışında her kategorinin birincilerine ise ödül olarak çeyrek altın verildi.

Daha önce Samsun ve Ankara’da düzenlenen organizasyonda, uluslararası şeflerin gösterilerinin yanı sıra ilk kez bir festivalde canlı yarışmalar, İtalyan pasta şefi Rita Dascenzo tarafından “doğru çiçek aranjmanı nasıl yapılır? Başlıklı seminer ve ayrıca ücretsiz büst eğitim atölye çalışmalarına yer verildi.

Güzel ve çirkin temalı devasa çikolata
Festivalde Dünyaca ünlü cake artist Daniel Dieguez ile Türkiye’nin ünlü şeflerinden Tuba Geçkil birlikte 2 gün süren güzel ve çirkin temasıyla çok özel bir pasta show performansını gerçekleştirdiler. Festivalin bitiminde her iki sanatçı bitirdikleri konsept eserlerini ziyaretçilere dilim dilim tattırdılar. Milli takım şeflerinden Ebru Savas¸, Nurcan Özkara ve Rita Dascenzo ise 3 büyük pasta yapımını gösteri halinde gerçekleştirdi.

Galada bir sürpriz ve bir ilk!
Festivalin gala gecesinde yine Türkiye’de bir ilke imza atıldı.Pasta şefleri Ebru Savaş ve Nilay Bektaş Mağaralı hazırladıkları “Atatürk’ün Samsun’a çıkışının” canlandırıldığı Atatürk pastası, açık artırmada satılarak geliri şehit ailelerine bağışlandı.Master Of Cake İstanbul 2018 Festivalinin kurucu koordinatörü Zümra Uludoğan festivale gösterlen yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek “Bundan sonraki festivallerimiz 2018 mayıs ayında Samsun’da, Eylül ayında Ankara’da, Aralık ayında İzmir’de ve 2019 yılı mayıs ayında ise yine Samsun’da uluslar arası olarak gerçekleştirilecek. Tüm pasta ve çikolataseverler ile profesyonelleri bekliyoruz” dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21