• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Gelibolu Maratonu'na katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Gelibolu Maratonu'na katıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Gelibolu Maratonu'na katıldı

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı organizasyonunda, Troya Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında "Pes Etmeyenlerin İzinde" sloganıyla düzenlenen Gelibolu Maratonu, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin Kilitbahir köyündeki Namazgah Tabyaları önünden başladı.

10 ÜLKEDEN 3 BİNDEN FAZLA SPORCU
10 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katıldığı Uluslararası Gelibolu Maratonu'na Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Lucas Robson ile protokol üyeleri katıldı.Yarışa 10K koşucusu olarak katılan Bakan Ersoy, maraton öncesinde yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin marka değerine büyük katkı sağlayan Kültür Yolu Festivalleri etkinliğinde Çanakkale etabının son aşamasına geldik. 16 Eylül'de başlayan Troya Kültür Yolu etkinliklerinde 42 ayrı noktada 112 etkinlik gerçekleştirildi. Binden fazla sanatçı etkinliklerde sahne aldı. Katılımın çok büyük olduğu bir organizasyon oldu. Çanakkaleliler, festivale beklentilerimizin çok üzerinde ilgi gösterdi. Bugün de son etkinliğimiz olan Gelibolu Maratonu’nu koşacağız. 42 kilometre, 21 kilometre ve 10 kilometre etaplarımız var. Dileyenler 1915 Anı Maratonu’nda yürüyebilirler, koşabilirler. Hem kültür hem sanat hem de spordan 7’den 70’e herkesin katıldığı birçok etkinliğin gerçekleştirildiği bu tarz festivallerin hem ülkemize hem festivallerin gerçekleştirildiği illerimize hayırlı olmasını diliyorum. Büyük koşunun Çanakkale'mizin Türkiye dışında da dünyada markalaşmasına fayda olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

Yarış sonunda da açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, kendisinin de her sabah 10 kilometre yürüdüğünü belirterek, “Rutin yürüyüşümü yaptım, diyebilirim. Ancak buradaki atmosfer çok daha keyifli. Bu atmosferi ve yarışçıların azmini görmek çok güzel oldu. Sadece etkinlik sırasında değil, etkinlik dışında da bu yürüyüşlerin yapılması gerekiyor” dedi.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın bölgede çok güzel bir parkur oluşturduğunu ve buranın bisiklet parkuru olarak da geliştirildiğini anlatan Bakan Ersoy, “Burası EuroVelo’nun da rotaları içine dahil edilecek. Avrupa’da da en çok bilinen en çok tercih edilen rotalardan biri olacak diye düşünüyoruz. Şehitliklerin arasından geçmek, o ruhu yaşamak ve hissetmenin ayrı bir önemi var bence” diye konuştu. 
“ÇOK FAZLA ULUSLARARASI KATILIM OLDU”     

Gelibolu Maratonu’nun Çanakkale Kültür Yolu Festivali’nin içerisine dahil ettiklerini kaydeden Bakan Ersoy, şöyle devam etti:“Bundan sonra hep aynı dönemde olması için biz de bütün desteği vereceğiz. Kültür yolu festivallerinin asli amacı şehirlerimizi uluslararası marka şehirler haline getirmek. Bu seneki etkinliklere ilk olmasına rağmen çok fazla uluslararası katılım oldu. Yerli katılım da çok fazlaydı. Özellikle Çanakkaleliler yoğun katılım gösterdi. Her etkinliğe 20-30 bin arasında katılım oldu, bu da bizi çok mutlu etti. Beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. Amacımıza uygun bir şekilde bu rotaları Türkiye’nin her yerine yayacağız.”
 
“DİYARBAKIR SUR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NE BÜYÜK KATILIM BEKLİYORUZ” 

Bakan Ersoy, 2 gün önce Konya’da Mistik Müzik Festivali başladığını ifade ederek, “1 Ekim'den itibaren de Beyoğlu Kültür Yolu ve Başkent Kültür Yolu Festivalleri başlıyor. Ama beni en çok heyecanlandıran 8 Ekim itibarıyla başlayacak olan Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali. Orada daha büyük bir katılım bekliyoruz. İnşallah çok keyifli bir festival de orada yaşayacağız” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21