• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy; 2024 İlk Çeyrek Raporu Açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy; 2024 İlk Çeyrek Raporu Açıklandı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy; Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) turizm istatistiklerinde yapılan revizyonlar ve elde edilen verileri paylaştı

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un açıkladığı 2024 yılının ilk çeyrek turizm rakamları, Türkiye'nin bu alandaki başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bakan Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) turizm istatistiklerinde yapılan revizyonlar ve elde edilen verileri paylaştı.2022 yılında başlatılan revizyon süreci, Banka Kartları Merkezi ve sağlık turizmi araştırma sonuçlarının turizm istatistiklerine entegrasyonuyla başlamıştı.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy-001.jpg

Bu yılki revizyon ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan günübirlik ziyaretçi verilerinin kullanımıyla devam etti. Bakan Ersoy, sınır kapılarından yapılan giriş çıkışların tümü, daha kesin veriler elde etmek amacıyla sisteme dahil edildi. Bu sayede, turizm gelirleri ve geceleme sayıları gibi önemli istatistikler, 2012-2023 dönemini kapsayacak şekilde güncellendi.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 2022'nin ilk üç ayında 6 milyon 311 bin ziyaretçi ağırlayan Türkiye, 2024'ün aynı döneminde 9 milyon 68 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaparak %16.7'lik bir artış kaydetti. Bu artış, yıl sonu hedeflerine ulaşmada önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor. 2022 yılında 51.4 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan Türkiye, 2023'te bu sayıyı 56.7 milyona çıkarmayı başardı ve 2024 yılı için belirlenen 60 milyon ziyaretçi hedefine emin adımlarla ilerliyor. Turizm pazarında ilk sırada İran'ın yer aldığı bu dönemde, Almanya ve Rusya Federasyonu da önemli ziyaretçi kaynakları arasında gösteriliyor. Ortalama kalış sürelerinde de yeni sisteme göre değişiklikler yaşandığı ve pandemi öncesi rakamlara yaklaşıldığı belirtiliyor. Bakan Ersoy, ilk çeyrekte ortalama kalış süresi 11.1 gün olarak gerçekleşti ve bu durum, yıl sonu için belirlenen 9.7 günlük ortalama kalış süresi hedefinin üzerinde bir performans anlamına geliyor. Bu veriler, Türkiye'nin turizm sektöründe sağlam bir büyüme gösterdiğini ve global turizm pazarında rekabetçi konumunu güçlendirdiğini kanıtlıyor. Kültürel ve tarihi mirası, doğal güzellikleri ve misafirperverliği ile Türkiye, dünya çapında seyahat severler için cazip bir destinasyon olmaya devam ediyor. Bakan Ersoy, turizmdeki bu başarı hikayesi, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunuyor ve ülkenin dünya çapında tanıtımına önemli bir katkı sağlıyor.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy-003.jpg

Türkiye'nin Hız Tutkusu: 2026 Formula 1 Yarışlarına Doğru

Türkiye, motor sporları dünyasında heyecan verici bir döneme giriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2026 yılı itibarıyla Formula 1 yarışlarının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili süreç başlayacak. Bu gelişme, ülkenin spor ve turizm alanında uluslararası alanda daha da ön plana çıkmasını sağlayacak bir adım olarak görülüyor. Formula 1, dünya çapında milyonlarca izleyiciyi ekran başına kilitleyen, teknoloji ve hızın sınırlarını zorlayan bir spor dalı. Türkiye'nin bu prestijli etkinliği ağırlaması, hem yerel ekonomiye katkı sağlayacak hem de ülkenin kültürel ve turistik değerlerini dünya çapında tanıtma fırsatı sunacak. Bakan Ersoy, İstanbul F1 Sahası'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğu ve nisan ayı içerisinde gerçekleşen ihale sürecinin başarıyla tamamlandığı bilgisi, organizasyonun altyapı hazırlıklarının ne kadar ciddiye alındığını gösteriyor. Yarışların Türkiye'ye getirilmesi süreci, mevcut kiracının yeri boşaltması ve yeni kiracıya devir teslim işlemleriyle mayıs ayının ilk haftasında başlayacak. Bu, organizasyon için gerekli olan tesis ve altyapı çalışmalarının hız kazanacağı anlamına geliyor. Türkiye'nin, Formula 1 gibi global bir etkinliği ev sahipliği yapacak olması, ülkenin spor turizmi açısından da büyük bir kazanım olacak.

kultur-ve-turizm-bakani-mehmet-ersoy-002.jpg

Milliyet Farkına 54 bin 694 lira idari ceza kesildi

Antalya'da yaşanan ve sosyal medyada geniş yankı bulan bir olayda, Limak Lara Deluxe Hotel'in "milliyet farkı" adı altında haksız ücret talep ettiği ve bu durumun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda otelin 54 bin 694 lira idari ceza ile cezalandırıldığı ve haksız yere alınan ücret farkının misafirlere iade edildiği belirtildi. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21