• BIST 10567.44
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Antalya 27 °C
  • Ankara 13 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 

KÜÇÜK BİR KATKI BÜYÜK BİR FARK

KÜÇÜK BİR KATKI BÜYÜK BİR FARK
Hilton Worldwide'ın Istanbul'da işlettiği Hilton İstanbul, Hilton ParkSA İstanbul ve Conrad İstanbul Otelleri misafirlerini küçük katkılar ile büyük bir fark yaratmaya davet ediyor
TURİZMİN SESİ
İşbirliği protokolu imzalayan Türk Kızılayı ile Hilton İstanbul, Hilton ParkSA İstanbul ve Conrad İstanbul Otelleri 2011 yazından itibaren uygulamaya koyacağı “Küçük bir Katkı, Büyük bir Fark” kampanyası ile “Sevgi Bohçası” projesine destek olmayı amaçlıyor.

“Küçük bir Katkı, Büyük bir Fark'', Hilton'un Avrupa'da faaliyet gösteren İngiltere Merkezli vakfı Hilton in the Community Foundation'un 2004 yılından beri İngiltere'de yürüttüğü ve 2008 yılından itibaren de Avrupa otellerinde uyguladığı bir yardım kampanyası. Bugüne kadar Avrupa çapında 1 milyon Euro bağışın toplandığı kampanya, Avrupa'da her yıl Ekim-Kasım-Aralık aylarında uygulanmaktadır.

Kampanyanın Türkiye uygulaması öncelikle Hilton İstanbul, Hilton ParkSA İstanbul ve Conrad İstanbul Otelleri'nde Türk Kızılayı ile işbirliği halinde yapılacak. Otellerde konaklayacak misafirlerden konaklamaları sonunda faturalarına isteğe bağlı olarak 2 TL eklenmesi ile toplanacak bağışların net tutarı Türk Kızılayı'nın “Sevgi Bohçası” projesine aktarılacak. 15 Haziran 2011'de başlanması öngörülen kampanyanın sene içinde toplam 6 ay uygulanması planlanıyor.

“Sevgi Bohçası” kapsamında hastanelerde bebek sahibi olan ve maddi imkânsızlık içerisindeki ailelerin sosyal yardım, bebek ve anne bakımına yönelik temel ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Hilton Worldwide'ın Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Türkiye Bölge Müdürü
Armin Zerunyan ise konu hakkında şunları söyledi :

“Bu kampanyayı büyük bir heyecan ve ümitle başlatıyoruz. Otellerimizde konaklayacak misafirlerimizin, bizlere destek olacaklarına inanıyoruz. Otel faturalarına eklenecek isteğe bağlı 2 TL ile toplanacak bağışlarla ihtiyacı olan anne ve bebeklerin hayatlarında bir fark yaratmayı amaçlıyoruz.”

Gerçekleştirilen işbirliğinin önemine değinen Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ise; “Amacımız her zaman olduğu gibi insan onurunu zedelemeden ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerini karşılamak. Bebek sahibi olup da herhangi bir sosyal güvencelerinin olmadığı tespit edilen, maddi imkansızlık içerisindeki ailelerin bebek ve anne bakımına yönelik ihtiyaçlarının karşılanması, Sevgi Bohçası projesinin asıl amacını oluşturuyor. Bu projeye destek olmak isteyen çok önemli ve dev bir kuruluş olan Hilton'la da Türk Kızılayı olarak birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz'' şeklinde konuştu.


Hilton Worldwide Hakkında :
Hilton Worldwide dünyanın önde gelen konaklama şirketlerinden biri olarak lüks otellerden, tatil otelleri, uzun süreli konaklama suitleri ve makul fiyat otellere kadar sektörün her alanında faaliyet göstermektedir. Hilton Worldwide 92 yıldır iş ve tatil amaçlı seyahat eden müşterilerine, konaklama, servis, konfor ve uygun fiyat açısından en yüksek kaliteyi sunmaktadır. Çeşitli küresel markalarıyla müşterilerine istisnai bir deneyim yaşatma geleneğini sürdürme kararlılığındaki şirketin Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, Doubletree by Hilton, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton ve Hilton Grand Vacations markaları kapsamında 3.600'den fazla otel, 600.000 oda ve 82 ülke bulunmaktadır. Hilton Worldwide aynı zamanda dünya çapında bir konuk ödüllendirme sistemi olan Hilton HHonors® programını yönetmektedir. Şirket hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen www.hiltonworldwide.com adresini ziyaret edin.

Türk Kızılayı Hakkında :
Türk Kızılayı, Türk halkından aldığı güç ve destekle insan acısını dindirmek için 143 yıldır ülkemizde olduğu gibi dünyanın dört bir yanında faaliyet göstermektedir. Türk Kızılayı'nın misyonu; toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, her koşulda, yerde ve zamanda, hiçbir ayrım yapmaksızın korunmasız insanlara yardım ederek her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insan ıstırabını dindirmek ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, barışı ve işbirliğini geliştirerek, insan onurunu korumaktır.

1876 Osmanlı-Rus Savaşı'ndan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na kadar geçen sürede, Kızılay, Türkiye'nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan on binlerce Mehmetçik'in yardımına koşmuştur. Ayrıca I. Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul'da görülen büyük kolera salgınından bu yana, yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde felaketzedelerin bakımını, barınma ve beslenmelerini sağlamıştır.

Türkiye'nin taraf olmadığı savaşlardan kaynaklı acıları dindirmek için de tüm varlığıyla çalışan Türk Kızılayı, Birinci Körfez Savaşı'ndan etkilenen ve ülkemize geçmek zorunda kalan on binlerce mülteciye hizmet vermiş; Afganistan, Bosna-Hersek, Somali, Irak, Lübnan, Gürcistan ve Filistin'de savaştan etkilenen insanlara yardım eli uzatmıştır. Kızılay, çatışmalarda zarar gören sivil halka Türk Halkının sıcacık dost elini uzatmanın yanı sıra, doğal afetlerden etkilenen çeşitli ülkelere de nakdi yardım yapmıştır.

Kızılay uluslararası yardım kuruluşu niteliği ile, savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun ve gönüllülük anlayışına göre hizmetler üretmekte ve faaliyetler yürütmektedir.

Afetlerde ihtiyaç sahiplerinin “kara gün dostu” olan Kızılay, diğer yandan da kurduğu tıp merkezleri, kan merkezleri, gençlik kampları ile kamu otoritelerine yardımcı bir rol üstlenmiştir. 143 yıllık köklü tarihi ile Kızılay, ülkemizde Cumhuriyet değerlerinin yerleşmesi ve Kızılaycılık felsefesinin yaygınlaştırılmasında da önemli bir rol üstlenmiştir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21