• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

Kucoin Borsası Güvenilir mi?

Kucoin Borsası Güvenilir mi?
Dünyanın en büyük kripto para borsaları içinde yer alan Kucoin, 2017 yılında Hong Kong merkezli olarak kuruldu

TURİZMİN SESİ


Kucoin Borsası Güvenilir mi?
Dünyanın en büyük kripto para borsaları içinde yer alan Kucoin, 2017 yılında Hong Kong merkezli olarak kuruldu. Singapur, Seyşeller gibi ülkelerde de merkezi bulunan borsa, 2022 yılı itibariyle Türkiye’de de legal bir şirket olarak faaliyet göstermeye başladı. 300’den fazla çalışanı ile en büyük küresel borsalar içinde yer alan Kucoin, işlem hacmi bakımından ilk 5’te yer almasıyla, en popüler borsalardan biri. Bununla birlikte, Kucoin’de daha önce hesap açmamış yatırımcılar için merak edilen sorular içinde Kucoin güvenilir mi sorusu yer alıyor. Bunun için, Kucoin nedir sorusunun yanıtına bakmak gerekiyor.

Kucoin nedir?
Güvenilir kripto para borsası Kucoin’in kuruluşu 2017 yılında gerçekleşti ve borsa, 5 yıldan uzun birsüredir milyonlarca yatırımcının tercihi. 600’den fazla coin’i listelemesi ile, en çok kripto paranınlistelendiği borsaların başında gelen Kucoin’de, 1000’den fazla işlem çifti mevcut. Bu durum, özellikleGEM coin’lere, yani piyasaya yeni girmiş ve ciddi yükseliş potansiyeli barındıran projelere yatırım yapmak isteyenler için Kucoin’i ön plana çıkarıyor.

Borsanın en önemli avantajlarından biri, çok düşük işlem ücreti sunması. Komisyon oranının yüzde 0,1 olması, yüksek hacimde işlem yapan yatırımcılar için Kucoin’i ön plana çıkarıyor. Borsanın yerel token’i KCS’ye sahip olan yatırımcılar ise, bu komisyon oranında yüzde 20’ye varan indirim elde edebiliyor. Hem spot hem de vadeli işlem piyasasında, Kucoin’in sunduğu bu avantajlar her segmentte yatırımcı için ideal.

Kredi kartı ile para yatırıp kripto almanın mümkün olduğu borsa, KYC zorunluluğu olmadan işlem yapmanın mümkün olduğu bir platform. KYC yapmayan yatırımcılar, Kucoin’de günlük 1 BTC’lik bir çekim hakkına sahip. Bu da, Kucoin’i özgür bir borsa olarak ön plana çıkarıyor. Tabii ki birçok yatırımcı için, bu avantajlara ek olarak, merak edilen konu güvenilirlik.

Kucoin güvenilir bir borsa mı?
Kripto para borsaları, milyarlarca dolarlık işlem hacmine sahip finans platformları ve yatırımcılar için, güven en önemli konu. En köklü borsalardan biri olan Kucoin, 2017 yılından bu yana milyonlarca yatırımcısı ile yoluna devam eden bir şirket ve herhangi bir kötü olay ile asla anılmadı. Kucoin, birçok borsa gibi geçmiş yıllarda siber saldırganların hedefi oldu ve düşük miktarda bir fon çalındı. Ancak Kucoin’in sigorta güvence fonu, yatırımcıların kripto para varlıklarının korunmasını sağladı. Yüzlerce milyon dolarlık bir sigorta fonuna sahip olan Kucoin, en güvenli borsalardan biri. Kripto para borsası, elde ettiği komisyon geliri ile yatırımcıları korumak adına, sigorta fonunu güçlendirmeye devam ediyor. Teknik altyapısı gelişmiş bir borsa olan Kucoin, veri şifreleme ve diğer güvenlik standartları bakımından sorunsuz bir altyapıya sahip. Hem web hem de mobil uygulama platformlarında, 2FA şifrelemeye ek olarak Kucoin’de Trading şifresi adlı bir önlem de bulunuyor. Bu şifre, yatırımcıların alım satımlarında ya da para çekme işlemlerinde koyabileceği ek bir güvenlik önlemi. Borsa için en önemli konulardan biri de yasal faaliyet gösterme avantajı. 200’den fazla ülkede kullanılan kripto para borsası, 2022 yılının Nisan ayında Türkiye’de şirket açtı ve tamamen yasal bir şekilde faaliyet göstermekte. Türk kripto para yatırımcıları için en popüler seçeneklerden biri haline gelen Kucoin, yüz binlerce Türk yatırımcının da tercihi oldu.

Kucoin hangi avantajları sunuyor?
Gelişmiş güvenlik altyapısı ile milyonlarca yatırımcının spot, vadeli işlem ve stake işlemleri yapmasına olanak tanıyan Kucoin, yatırmıcılarına ciddi fırsatlar sunan bir borsa. Kucoin’de yapılan tüm işlemler, hızlı ve güvenli teknik altyapıya sahip sitede gerçekleşiyor. Bununla birlikte, Kucoin’de hesap açmak ve işlem yapmak, yatırımcılar için birçok fırsat da barındırıyor. KCS token, Kucoin’in en önemli avantajlarından biri. Borsanın yerel token’i olan KCS token’e sahip olmak, Kucoin yatırımcıları için birçok fayda sağlıyor. Bu faydalar arasında ilk sırada, komisyon indirimi almak geliyor. Kucoin’de normal şartlar altında yüzde 0,1 olan alım satım komisyonu KCS coin sahiplerine indirimli bir şekilde sunuluyor. Buna ek olarak, Kucoin borsası elde ettiği komisyon gelirinin bir kısmı ile KCS geri alımı yaparak token’leri yakarken, kârın bir kısmı da token sahiplerine dağıtılıyor. Borsanın token’i KCS, sadece Kucoin borsasında listeleniyor. Borsada hesap açmayı düşünenler için bilinmesi gereken diğer bir konu da, her yeni üyeye 500 USDT’ye varan bonus sunulması. Daha önce Kucoin’de hesap açmamış yatırımcılar için, 500 USDT’lik komisyon son derece ciddi bir fırsat. Spot işlemler, kaldıraçlı alım satımlar ve staking gibi işlemlerde, Kucoin’i tercih etmeyi düşünen Türk yatırımcılar bu fırsattan yararlanabilir.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21