• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

KRİZİ ALIŞVERİŞ TURİZMİYLE AŞACAĞIZ

KRİZİ ALIŞVERİŞ TURİZMİYLE AŞACAĞIZ
Tanıtma Genel Müdürlüğü kriz ortamında turizmi ve ekonomiyi canlandıracak özel bir projeye imza atıyor

TURİZMİN SESİ


TÜRSAB ve TUROB gibi turizm sektörünün önde gelen kurumlarının desteğiyle gerçekleştirilecek olan "Shopping Paradise İstanbul" etkinliğiyle İstanbul Dubai'ye rakip olacak...


Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından bir süredir ön hazırlık çalışmaları yürütülen "İstanbul Shopping Paradise" etkinliği Özel TÜRSAB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde yapılan toplantı ile acentelere tanıtıldı.

ULUSOY: 2009 ZOR BİR YIL OLACAK DAYANIŞMA ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında İTO, TÜRSAB ve DDF işbirliğiyle "Shopping Fest" etkinliği düzenlediklerini hatırlatarak bu tarz organizasyonların uzun bir maraton olarak algılanması gerektiğini ifade etti.

Sözü Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün ön çalışmalarını yaptığı "Shopping Paradise İstanbul"a getiren Ulusoy, 2009 yılında faaliyete geçecek bu organizasyonda seyahat acentalarının sağlayabileceği katkıların anlaşılması için bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.

2009 yılının Türkiye açısından çok önemli ve zor bir süreç olacağını ifade eden Ulusoy, Türkiye'nin 90 körfez krizinden bu yana terör ve kuş gribi dahil birçok sıkıntıyı atlattığına dikkat çekerek
bu dönemde dayanışma içerisinde olunması gerektiğini belirtti.

TAŞBAŞI: 2008'İ İYİ KAPATTIK 2009 İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

TÜRSAB Başkanı Ulusoy'un ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, yaşanan ekonomik durgunluk ve belirsizliğin tüm dünyayı sardığını belirterek Türk turizminin geldiği son noktayı rakamlarla özetledi.

Son istatistiklere göre, Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının 26 milyonu, gelirin de 20 milyar doları aştığını ifade eden Taşbaşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2009 yılı ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

İstanbul'da düzenlenen "ucuzluk festivali" ile ilgili çalışmaları takip ettiğini belirten Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı, bu yöndeki çalışmaları nasıl geliştirebileceklerini turizm sektörünün önde gelen isimleri ile istişare ederek "Shopping Paradise İstanbul" fikrini ortaya çıkardıklarını belirtti. Taşbaşı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TÜRSAB, TUROB, TOBB, İTO, TİM, BMD, AVMPD'den yetkilileriyle yurtdışından insanları Türkiye'ye alışverişe çekecek bir proje oluşturmaya karar verdik. Çünkü Türkiye'nin civarında 1-1.5 saat uçuş mesafesinde 400 milyona yakın insan bulunmakta. Bunları buraya getirmek kolay. Aslında Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı da Türkiye'yi alışveriş için cazişp hale getiriyor."

"HEDEFİMİZ ÖNCELİKLE KOMŞU ÜLKELER"

Havayolu şirketlerinin konuyla ilgili desteğini aldıklarını belirten Taşbaşı, alışveriş merkezleri, konaklama ve yeme-içme tesisleri ile de görüşerek indirim sözü aldıklarını belirten Taşbaşı, böyle bir paketi "Shopping Paradise" adı altında pazarlayabileceklerini söyledi.

Bunun bütün yurtdışı tanıtımını Tanıtma Genel Müdürlüğü olarak kendilerinin üstlendiğini ifade eden Taşbaşı, tanıtım çalışmalarının ağırlıklı olarak Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Suriye, Irak, İran, Gürcistan, Ukrayna ve Rusya gibi komşu ülkelerde müşavirlikler aracılığıyla yapılacağını belirtti. İşin Türkiye organizasyonunu daha önce Türkiye'nin Almanya ve Avuturya dışındaki tanıtım ihalelerini alan dDf Firması ile götüreceklerini söyleyen Taşbaşı, etkinliğin İstanbul'un ardından Antalya ve İzmir'de tekrarlanmasını düşündüklerini aktardı.

Geçtiğimiz yıllarda Dubai'de bu tarz bir organizasyonun hayata geçirildiğini ve çok ses getirdiğini ifade eden Taşbaşı, İstanbul'daki çalışmanın başarıya ulaşması durumunda önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

KAYAR PROJENİN AYRINTILARINI AKTARDI

Tanıtma Genel Müdürü Taşbaşı'nın ardından söz alan dDf Şirketi'nden Arhan Kayar ise hazırlık aşamasındaki proje ile ilgili ayrıntıları aktardı. Hazırlanan logoyu konuklara tanıtan Kayar, projenin hedefi misyonu ve izleyecekleri stratejiyi konuklara anlattı. İstanbul'un farklı noktalarında ve havalimanlarında hazırlayacakları stand ve bilboardlar ile etkinliğe dikkat çekeceklerini belirten Kayar, etkinliğin radyo spotları ve televizyon reklamları ile destekleneceğini açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21