• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

KRİZDE SUÇ ORANLARI ARTIYOR

KRİZDE SUÇ ORANLARI ARTIYOR
Hizmet verdikleri kurum ve kuruluşların kriz tedbiri olarak, kayıt dışı firmalara yöneldiklerini ve bunun da özellikle güvenlik konularında geri dönüşsüz hatalara yol açabileceğini söylüyor
TURİZMİN SESİ
Temizlik ve Güvenlik sektörünün öncü kuruluşlarından Mis Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Turan, Temizlik sektöründe 650 bin, güvenlik sektöründe 300 bin kişinin istihdam edildiğini ve yıllık 12milyar dolar iş hacminin olduğu sektörün, kriz süresince devlet tarafından herhangi bir önlemin alınmadığını dile getiriyor.

.Yıllık yaklaşık 12 Milyar dolar iş hacmi olan sektörde, kriz süresince alınan tedbirlerde kendi sektörlerine ilişkin herhangi bir önlemin alınmadığını, alınan önlemlere dahil edilmediklerini belirten Turan, yasal olarak “alt işveren” olarak görünmelerinin devlet tarafından ödenen “işveren ödentisi” olan %5'lik kısmın kendilerinden değil, hizmet verdikleri kurum ve kuruluşlar tarafından düşüldüğünü bununda sektörü özellikle kriz süresince etkilediğini belirtiyor.

Bu ve benzeri yasal boşlukların sektör olarak örgütlenememelerinden dolayı müdahalede bulunamadıklarını ve kriz süresince sektörün karşı karşıya kaldığı sıkıntıları dile getiremediklerine de değinen Turan, tedbirlerin bir an önce alınmaması durumunda bu sektörde bir işçi kıyımına gidileceğini ve bununda özellikle güvenlik sorununu gündeme getireceğine dikkat çekiyor.

Yaşanan krizden “şimdilik” dolaylı olarak etkilenen sektörün; kriz süresince eğitimsiz ve kayıt dışı çalışan firmalar tarafından fırsata dönüştüğünü belirten Turan, özellikle güvenliğin bu dönemde daha sıkı ve eğitimli kişiler tarafından sağlanmasının gerektiğinin altını çiziyor. Güvenlik ve temizliğin kriz bahane edilerek tedbire dahil edilmesinin istenmeyen sonuçlar doğuracağına dikkat çeken Turan, eleman kısıtlamasına giden AVM ve ya büyük sitelerin bu dönemlerde artan hırsızlık, kapkaç gibi olayları göz ardı etmemeleri gerektiğini belirtiyor.


Yaşanan küresel krizin ülkemizde özellikle reel sektörde 2001 yılında yaşanan kriz kadar etkili olmayacağını belirten Cevat Turan, yaşanan krizin finansal bir kriz olduğunu ve bundan dolayı da özellikle Amerika ve Avrupa'da etkisinin daha sert olacağını belirtti. Krizin reel sektöre doğru hızla ve şiddetle yöneldiğini ve seçim ekonomisi uygulaması yerine reel sektörün krizden etkilenmemesi için biran önce tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Turan, tedbirlerin alınmaması halinde bu sektörde çalışanları zor günlerin beklediğini söyledi.

MİS GRUP 2010'da HEDEFİ 50 MİLYON DOLAR
1988 yılından beri hizmet sektörü içerisinde yer alan bünyesinde; temizlik ve güvenliğin yanı sıra, güvenlik eğitimi, elektronik güvenlik, turizm ve ilaçlama alanlarında hizmet veren Mis Grup, müşteri çeşitliliği sayesinde krizde riski dağıtarak ve bu dönemi kurum içi eğitime ayırarak değerlendirmekte.

Müşteri profilinde AVM'lerden otomotive, eğitimden marinaya kadar bir çok alanda hizmet vermenin, kriz dönemlerinde etkilenen sektörlerin diğer sektörler tarafından süspansiyon edildiğini ve böylelikle işten çıkartmaların önüne geçtiğini belirten Turan, bu krizde sadece üç işçiyi işten çıkardıklarını belirtiyor.

Yüzde 95'i özel sektör olmak üzere hizmet verdikleri kurum ve kuruluşların her türden hizmet ihtiyacını karşılayan, 2008 yılını 30 milyon ciro ve yaklaşık 4000 çalışanı ile kapayan Mis Grup bu yıl için ve 2010 hedefi olarak ise 50 milyon dolarlık bir cironun yanı sıra şube sayısını artırmayı ve uygun gördükleri şirketleri satın alarak büyümeyi hedeflediklerini dile getirdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21