• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

Köpeklerin terk edilmesindeki en büyük neden köpeklerden önce ailelerin eğitimsizliği

Köpeklerin terk edilmesindeki en büyük neden köpeklerden önce ailelerin eğitimsizliği
Cheri Lucas, minik dostlarımıza doğru yaklaşım, liderlik etme ve kurallar çerçevesinde eğitim vermenin inceliklerini anlattı

TURİZMİN SESİ


Yaşamı paylaştığımız hayvan dostlarımızın sağlık ve refahına yönelik birçok proje ve kampanyaya imza atan Migros, son olarak dünyaca ünlü Köpek Davranış Bilimcisi ve Eğitmen Cheri Lucas’ı konuk etti. Aynı zamanda terk edilmiş hayvanların yeniden sahiplendirilmesi için çalışan Second Chance at Love derneğinin başında bulunan Lucas, çoğu sokak köpeğinin bir zamanlar evcil hayvan olduğunu ve ailelerin köpeklerinden vazgeçmesindeki en önemli nedenin yanlış muamele ve eğitimsizlik olduğunu belirtti. Cheri Lucas, Migros çalışanlarına, minik dostlarımıza doğru yaklaşım, liderlik etme ve kurallar çerçevesinde eğitim vermenin inceliklerini anlattı.

Migros, sokağa ve barınaklara terk edilen hayvanların beslenmesine destek olmak amacıyla halen 40 ilde 338 mağazasından hayvan bakımevlerine gıda yardımı yapıyor. Migros bu kapsamında şimdiye kadar 120 ton gıdayı sahipsiz hayvanlara ulaştırdı. Ayrıca herkesin kendi çevresindeki sokak hayvanlarına yardım edebilmesini teşvik amacıyla tek öğünlük Dostluk Maması uygulamasını sürdürüyor.

Toplum ve doğa yararına çözümler sunarak geleceğe yatırım yapan Migros, hayvanların yaşam haklarını korumaya yönelik geliştirdiği proje ve kampanyalarla yılın her günü minik dostlarımıza destek veriyor. Bu kapsamda Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile işbirliği yapan Migros, sokaklara, ormanlara ve hayvan bakımevlerine terk edilen hayvanların sağlıklı beslenebilmesine destek olabilmek için tüketime uygun gıdaları HAYTAP gönüllüleri ile paylaşıyor. 2014 yılında 6 pilot mağaza ile başlayan proje, 2016 yılı itibarıyla 40 ilde 338 Migros mağazasına yayıldı. Bugüne kadar proje kapsamında 120 ton gıda sahipsiz hayvanlara ulaştırıldı. Migros ayrıca, sokak hayvanlarının bir öğünlük ihtiyaçlarını karşılayacak 100 gr’lık paketler halinde satışa sunduğu “Dostluk Maması” ile uygun fiyatlı ve pratik çözümler sunuyor. Bunun yanında Migros, mağazalarının önüne koyduğu özel tasarım mama kapları ve günlük tazelenen mama ile sokak hayvanlarının beslenmesi için hijyenik bir ortam sağlıyor. 

Migros, sokak hayvanlarının besin ihtiyaçlarının karşılanması için yaptığı çalışmalara ek olarak, ev hayvanlarının sokağa terk edilmesini önlemek amacıyla, çalışanlarının dahil olduğu bir toplumsal bilinçlendirme çalışması başlattı. Bu kapsamda, dünyaca ünlü Köpek Davranış Bilimcisi ve Eğitmen Cheri Lucas’ı konuk etti. Lucas, Migros çalışanlarına, minik dostlarımıza doğru yaklaşım, liderlik etme ve kurallar çerçevesinde eğitim vermenin inceliklerini anlattı. 

Lucas: “Köpeklerin terk edilmesindeki en büyük neden köpeklerden önce ailelerin eğitimsizliği”
Uzun yıllar “Köpeklere fısıldayan adam” olarak bilinen Cesar Millan ile çalışan ve aynı zamanda terk edilmiş hayvanların yeniden sahiplendirilmesi için çalışan Second Chance at Love, derneğinin başında bulunan Köpek Davranış Bilimcisi ve Eğitmen Cheri Lucas, Migros çalışanları ile bir araya gelerek köpeklerle doğru iletişim kurmanın yollarını anlattı. Dünya çapında yüzlerce takipçisi bulunan Lucas’ın köpekleri sihirli bir dokunuşla değiştirdiği söyleniyor. Büyük bir hevesle aileye katılan köpeklerden vazgeçilmesindeki en önemli sebebin köpeklerin ihtiyaçlarını doğru karşılayamamak olduğunu belirten Lucas, köpeklere çoğu zaman insanmış gibi davranılma hatasına düşüldüğünü, sürü hayvanı olan köpeklere karşı anne - baba rolünden çıkıp, lider rolünü üstlenmek gerektiğini ifade etti. Köpeğin sahibine güven duyduğunda onu lider olarak kabul edebileceğini ve her canlının en temel ihtiyacının sevgi olduğunu söyledi. Köpek almadan önce aşılacak tüm süreçlerin iyi araştırılması ve emin olunduktan sonra sahiplenmenin önemli olduğunu aktaran Lucas, gerekli görülen noktalarda profesyonel yardımın da fayda sağlayacağının altını çizdi. 

Av. A. Kemal Şenpolat: “Migros ile 120 ton gıdayı sahipsiz hayvanlara ulaştırdık”
Migros ile yürüttükleri proje hakkında görüşlerini sunan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nun Kurucu Üyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, “Sokaklarda yaşam mücadelesi veren,  sahipsiz  hayvanlarımızın hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Migros ile yürüttüğümüz proje kapsamında şimdiye kadar 120 ton gıdayı sahipsiz hayvanlara ulaştırdık. Bu projenin sürdürülebilirliğine inanan Migros ailesinin kapılarını HAYTAP ‘a güvenerek açması ile, ülke çapında sayısız cana ulaştık. Çöp konteynırlarından, sokaklardan mikroplu, deterjanlı, bozulmuş, küflenmiş yemeklerle hayatta kalmaya çalışan patili dostlarımız, bu proje ile taze ve temiz besinlerle beslenebiliyorlar. Bu proje ile ülke çapında önemli bir farkındalık yarattık” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21