• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

İtalya Tarihsel Miras Bakımından En İyi 5 Ülke Arasında Yer Alıyor

İtalya Tarihsel Miras Bakımından En İyi 5 Ülke Arasında Yer Alıyor
İtalya’da neler yapılır? Nereler gezilir? Genel hatlarıyla İtalya gezi rehberi sizin için derlendi

TURİZMİN SESİ


Dünyanın en çok merak edilen ülkelerinden birisi olan ve her zerresinde tarih ve doğanın benzersiz güzelliklerini barındıran İtalya’da bir tatil yapmayı düşünüyorsanız, MNG Turizm'in yurt dışı turları müdürü uzmanı Hamdi Bağbozan’ın tavsiyelerine kulak vermelisiniz.

Sizin için konuyu uzmanından dinledik. Bakın İtalya’da neler yapılır? Nereler gezilir? Genel hatlarıyla İtalya gezi rehberi sizin için derlendi.

İtalya Tarihsel Miras Bakımından En İyi 5 Ülke Arasında Yer Alıyor
Avrupa’nın tarihi ve kültürel bakımdan zengin ülkelerinden biri olan İtalya, orta büyüklüktedir ancak dolu dolu bir seyahat imkânı sunar.Ülke 51 UNESCO Dünya Mirası alanına sahiptir ve bu yönü ile de dünyada rekoru bulunur. Roma İmparatorluğunun uzun yıllar hüküm sürdüğü ülkede bu sebeple oldukça değerli eserler ve yapılar vardır. İtalya’da mutlaka görülmesi gereken yerler gibi bir liste yapılmak istendiğinde bu oldukça uzun bir liste olur. İtalya’da görülmesi gereken yerler, konaklama ve kültürü hakkında biraz bilgi verecek olursak.

İtalya’da Gezilecek Yerler
Tarihi ve kültürel yapısı oldukça zengin olan ülkenin her şehri son derece özel ve içerisinde farklı önemli eserleri barındırır. İtalya başlı başına eşsiz ve farklı bir atmosfere sahip bir ülkedir. Bu ülkeyi ziyaret ettiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler ve eserler ise şöyledir;

Kızıl Şehir: Bologna
İtalya’nın Kuzeyinde yer alan şehir dokusu ve görüntüsü ileKızıl Şehir olarak bilinir. Şehirde özellikle Orta Çağ mimarisini gözler önüne seren birçok yapı vardır. Avrupa’nın en eski üniversitesi olan Bologna Üniversitesi bu şehirde yer alır. Ayrıca Piazza Maggiore, Neptün Çeşmesi,Arkeoloji ve Lamborghini Müzesi, Domenico Bazilikası ve daha birçok bölgede ziyaret edebileceğiniz yer vardır.

Limon Ağaçları ile Meşhur Sorrento
İtalya’nın oldukça popüler bölgelerinden biri olan Sorrento,aynı zamanda meşhur Amalfi Kıyılarının bulunduğu bölgedir. Bölgede yer alanlimon ağaçları şehre girdiğiniz anda sizleri hoş kokular ile karşılar. Bölgede gezmek ve konaklamak hem son derece konforlu hem de keyiflidir. İtalya’yı ziyaret ettiğinizde Sorrento bölgesinde konaklayıp rahatlıkla civar ada vekasabaları gezebilirsiniz. Şehir bu yönü ile merkez niteliğine sahiptir.

Eşsiz Şehir Venedik
Sadece İtalya denildiğinde değil dünyada gezilecek yerler arasında ilk sıralara sahip olan Venedik, herkesin mutlaka görmesi gereken şehirler arasındadır. Kendine has yapılanması ve birbirine bağlanan kanalları ile insanı kendine hayran bırakır. 13. ve 17. yy. ticaretin ve sanatın kalbi olan şehirde o dönemin çok fazla izleri bulunmaktadır. Her yıl başta romantik çiftler olmak üzere milyonlarca turist bölgeyi ziyaret ediyor. Kış aylarında bölgede düzenlenen Venedik Karnavalı büyük ilgi veriyor ve coşkuyla kutlanıyor. Büyük Kanal, San Marco Bazilikası, San Marco Meydanı, Aziz Mark’ın Çan Kulesi, Rialto Köprüsü, SantaMaria Della Salute Bazilikası ve Accademia Galerisi bölgede görülmesi gereken yerler arasındadır.

İtalya’nın Kalbi: Roma
İtalya denildiğinde akla ilk elen şehirlerden biri doğal olarak Roma’dır. Geçmişte ev sahipliği yaptığı Roma İmparatorluğu döneminde oldukça hareketli günler geçirmiştir. Roma dünyanın en eski kültürüne sahip şehirlerinden biridir. İçerisinde bulunan Vatikan ile ayrıca dini açıdan daönemli bir yere sahiptir. Geçmişte gladyatör dövüşlerinin yapıldığı ünlü Kolezyum şehrin simgeleri arasında yer alır. Trevi Çeşmesi, Roma Forumu, İspanyol Merdivenleri, Pantheon, Santa Maria Maggiore Bazilikası, Castel Sant’angelo veNavona Meydanı bölgede ziyaret edilecek yerler arasında bulunur.

Avrupa’nın Ticaret ve Sanat Merkezi: Floransa
Floransa İtalya’nın en önemli şehirleri arasında yeralmasının yanı sıra tüm Avrupa’da önemli bir yere sahiptir. Tarihte bünyesindeoldukça önemli sanatçılar yetiştiren Floransa’da kendinizi açık hava müzesinde gibi hissedebilirsiniz. Herkesin bildiği bu önemli sanatçılar; Michelangelo veLeonardo da Vinci olmaktadır. Rönesans’ın doğduğu yer olarak bilinen Floransa’da mutlaka gezilmesi gereken yerler vardır. Bunlar; Floransa Katedrali, Duomo Meydanı,Giotto’nun Çan Kulesi, Santa Croce Bazilikası, Aziz Giovanni Vaftizhanesi veSanta Maria Novella Bazilikası olmaktadır.

Como Gölü
İtalya’nın en büyük 3. gölü olan Como Gölü oldukça popülerdir. Milano üzerinden kısa bir tren yolculuğu ile ulaşabileceğiniz göldingin sulara ve yemyeşil bir doğaya sahiptir. Bilinen birçok ünlü ismin göl çevresinde evi vardır. Sylvester Stallone, Madonna ve George Clooney bu isimlerarasında yer alır. Ayrıca gölün çevresinde yer alan Como Kasabası, Menaggio,Tremezzo, Varenna, Lecco ve Nesso eşsiz güzelliklere sahiptir. Como Gölü görüntüsü ve doğası ile İtalya’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunur.

Modanın Başkenti: Milano
Modanın kalbinin attığı ve alışveriş tutkunlarının gözde şehirleri arasında yer alan Milano, yalnızca bu yönü ile öne çıkan bir şehir değil. Birçok kişi daha çok alışveriş için bölgeyi ziyaret etse de aslında bölgede mutlaka görülmesi gereken oldukça önemli tarihi yerlerde vardır. Duomo Katedrali, Piazza del Duomo, Galleria Vittorio Emanuele, Palazzo Reale, Museo Teatrale alla Scala ve Via Montenapoleone buyerler arasında bulunur. İtalya’nın Milano şehrini ziyaret ettiğinizde alışverişin yanı sıra bu önemli yerleri görerek oldukça etkili bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Kulesi ile Meşhur Pisa
Ünlü Pisa Kulesinin bulunduğu ve İtalya’nın Toskana bölgesinde bulunan Pisa şehri yine İtalya’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Her yıl dünyanın dört bir yanında binlerce turist meşhur PisaKulesi için bölgeyi ziyaret ediyor. Floransa’dan kısa bir tren yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Pisa şehrinde meşhur kule dışında gezip görebileceğiniz önemli yerler vardır.Bunlar; Museo Nazionale di San Matte ve Caroveno Sarayı olmaktadır.

İtalya’ya Ne Zaman Gidilir?
İtalya’yı ziyaret etmeyi düşünenlerin dikkat etmesi gereken konulardan biri ülkenin iklim koşullarıdır. İtalya’nın farklı bölgelerinde farklı iklim koşulları hâkim olduğundan kişiler gidecekleri bölgeye göre araştırma yapmalıdır. İtalya’ya ne zaman gidilir konusunda belirtebileceğimiz aslında net bir tarih yoktur. Belki de bu eşsiz ülke ve şehirlerini gezmek için her mevsim ve her an uygundur. Bu eşsiz ülkede güzel zamanlar geçirmek için daha fazla vakit kaybetmemeli ve bir an önce yola koyulmalısınız.

İtalya’da Kültürel Yapı
Geçmişten günümüze farklı ve bölgesel olarak krallıklar ile yönetilen İtalya’da bu durumdan kaynaklı kültürel farklılıklar vardır.İtalya’da bulunan 20 bölgenin tamamında farklı özellikler ve kültürler vardır.Bir bölgeden diğerine geçtiğinizde sanki başka bir ülkeyi ziyaret ettiğinizi düşünebilirsiniz. Özellikle ülkenin kuzey bölümünde bulunan şehirlerde yaşayan İtalyanlar güneyde yaşayan İtalyan halktan daha üstün olduğunu düşünür. Bunun sonucunda güney bölgesinde yaşayan İtalyanların çok daha misafirperver ve daha cana yakın olduğu görülür. Onun dışında İtalya Avrupa’nın önemli ülkelerinden biridir ve her bölgesi kendi içerisinde son derece gelişmiştir.

İtalya Mutfağı
Dünyanın en popüler mutfağına sahip olan İtalya’da yemeklerde kullanılan malzemelerin kalitesi oldukça önemlidir. Farklı teknikler veya ürünleri karıştırmak yerine yemeklerinde kaliteli malzeme kullanmayı tercih ederler. Sade ancak kaliteli ürünler tüketilir. Ayrıca ülkede zengin bir peynir ve şarap kültürü vardır.İtalya’da tadılması gereken eşsiz lezzetler vardır. Espressonun ana vatanı olarak bilinen İtalya’da kafe bulmanız oldukça güçtür. Çünkü bu tarz ürünler daha çok bar isimli yerlerde satılır. Bölgede denemeniz gereken oldukça lezzetli makarnalar, pizzalar ve deniz ürünleri vardır. Ülkeyi ziyaret etmeyi düşünenler için, İtalya’da mutlaka görülmesi gereken yerler ve genel olarak ülkenin öne çıkan yönlerinden bahsetmek istedik. İtalya herkesin hayatında en az bir kerede olsa görmesi gereken yerler arasında bulunur. Hem tarihi hem de kültürel yapısı ile oldukça zengindir.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21