• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

İSTANBUL'UN EN İYİ OTELİ

İSTANBUL'UN EN İYİ OTELİ
Butik otel, beş yıldızlıları geride bıraktı yabancı misafirlerin tercihi Sirkeci Konak Hotel oldu

TURİZMİN SESİ


Dünyanın en büyük internet otel rezervasyon ve oylama sistemi Expedia'nın her yıl seçtiği ve saygın dünya otellerinin yarıştığı “Trip Advisor – Travellers' Choice” ödülünü bu yıl Sirkeci Konak Hotel kazandı. Sirkeci Konak Hotel'de gerçekleştirilen ödül töreninde Sirkeci Group Yönetim Kurulu Başkanı , Ömer Faruk Boyacı ödülü Expedia Pazarlama Müdürü Diego Lofeudo'nun elinden aldı.

Her yıl farklı otel kategorilerinde verilen bu ödül, hedef olarak 25 önemli kenti kapsıyor. Ödüllerde temel ölçütleri, misafir yorumları, sürdürülebilirlik ve servis kalitesi belirliyor. Servis kalitesini analiz etmek anlamında, ödüle aday otellerin misafir yorumları ciddi bir süzgeçten geçiriliyor.

Sirkeci Konak açıldıktan yaklaşık dört ay sonra bu sitede birinciliği yakalamış olup, 1.5 yıldır açık ara ilk sırada yer alıyor. Sirkeci Konak ile ilgili 329 adet yorumun bulunduğu sitede, İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçiler memnuniyetlerini dile getiriyor. Sirkeci Konak, bu yorumlarda 5 üzerinden 4.85 puanla yakaladığı yüksek başarı ortalamasıyla dikkat çekiyor.

Sirkeci Konak Hotel, otantik mimari tasarımı, samimi hizmet anlayışıyla butik otellerin başlıca özelliklerini en iyi şekilde yansıtmakla kalmıyor; demleme çay gibi kültüre özgü ayrıntılarıyla da öne çıkıyor. Otelde, geleneksel Türk hamamının yanı sıra yüzme havuzu, jakuzi gibi modern olanaklar da sunuluyor.

Geçen yıl Four Seasons Sultanahmet tarafından alınan bu ödülü kazanan dünya otellerinin listesine göz atıldığında, bir butik otelin dünyanın sayılı beş yıldızlı otelleriyle aynı ödüle değer görülmesi de ayrı bir önem taşıyor. (Eklerde bu liste yer alıyor.)

'Sirkeci'ye gönül verdik'
Sirkeci Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Boyacı ,Sirkeci Konak Hotel'in dünya genelinde çok tanınan bir yer olduğuna işaret ederek, “Dünyanın her yarinden üst düzeyde yabancı turist ağırlıyoruz” dedi. Boyacı, Tarihi Yarım Ada için yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:
“Bölge, 1900'lerin başında önemli bir otel bölgesi iken 1950'lerden sonra ciddi bir yozlaşma süreci içerisine girmişti. Son dönemde önceki portrenin aksine, bölge yükselen değerlerden biri haline geldi Bu anlamda Sirkeci Grup, Sirkeci'yi doğru ve yaşayan bir bölge olarak dünyaya tanıtmak gibi önemli bir misyonu da üstlenmiş durumda. Sirkeci Yaşatma Derneği ile küçük esnafı bilinçlendirmeye çalıştık. Yerel yönetimlerle iş birliği içinde çeşitli projeler yürüttük. Bir yandan da yeni oteller yaparak etrafa örnek oluşumlar gerçekleştirmeye çalıştık. Bugüne kadar geldiğimiz noktada, Sirkeci'de çok fazla şey değişti. Marmaray Projesi faaliyete geçene kadar Sirkeci'yi buna hazırlamak istiyoruz. Sirkeci bölgesini, kültürel dokuyu bozmadan bir sinerji içinde geliştirmek istiyoruz.”


Sirkeci Konak Hotel Hakkında:
Sirkeci Konak Otel, İstanbul'a ve Sirkeci bölgesine gönül vermiş Sirkeci Group tarafından tasarlandı. Sirkeci Konak yalnızca mimari bir özellik olarak Osmanlı konaklarına benzemiyor, aynı zamanda misafir ağırlamak konusunda da Türk geleneklerini turistik bir deneyime dönüştürüyor.
Konağın bazı öne çıkan özellikleri:
* Mimarisi tamamen Osmanlı Konak anlayışıyla tasarlandı
* Tarihi bölgenin tam merkezinde
* Otelde misafir olmak başlı başına bir Türk geleneği deneyimi
* Otelde geleneksel bir Türk Hamamının yanı sıra, sauna, yüzme havuzu, jakuzi gibi modern konaklama sanatının özellikleri de bulunuyor
* Sirkeci Konak Otel, Gülhane Parkı'nın yemyeşil bahçesine bakıyor, odalarının büyük bir bölümü bahçe manzaralı.


Sirkeci Konak Otel tarihi yarımadada, Gülhane Parkı'nın komşusu olarak konuşlanmış. Pek çok tarihi anıta, ören yerlerine, çarşı ve pazarlara, toplu taşıma istasyon ve iskelelerine yürüme mesafesinde. Tarihe yakın olmasının yanında Gülhane Parkı'na olan komşuluğu oteli farklı bir yere koyuyor. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak isteyen misafirler, parkta sakin doğayla baş başa bir yürüyüş yapma fırsatı buluyor.


Sirkeci Konak Otel'inin 54 odası, duş, telefon, saç kurutma makinesi ve televizyonla donatılmış, Otelin diğer özelliklerinden bazıları; yazları açık olan panoramik boğaz ve park manzaralı teras restaurantı, geleneksel Anadolu mutfağından seçmeler sunan Neyzade Restaurantı, Türkiye balıklarından zengin çeşitlerin servis edildiği Sirkeci Balıkçısı restoranları ve 2 adet toplantı salonu.

Sirkeci Group of Hotels & Restaurants Hakkında:
Sirkeci Group Hotels and Restaurants, bünyesinde bulundurduğu otel ve bunlardan bağımsız bir yapı içerisinde restaurant / bar hizmetleri veren bir işletme ailesi olarak tanımlanmaktadır. Oteller, Hotel Orient Express, Hotel Ilkay, Hotel Erboy ve Sirkeci Konak olmak üzere 4 tanedir.

Restaurant'lar ise Paşazade, İmbat, Sirkeci Balıkçısı, Neyzade, İstanbul Restaurant ve Red River Pub olmak üzere 6 tanedir. Toplam yatak kapasitesi 450'yi bulan bu oteller kendi aralarında teknik anlamda farklılıklar gösterse de, hizmet kalitesi ve müşterilerine yaklaşımı açısından benzer bir kurumsal yapı sergilemektedir. Sirkeci bölgesinde devam etmekte olan toplumsal gelişme ve revizyon hareketleriyle paralel biçimde Sirkeci Groups Hotel de kendi payına düşen görevi üstlenmiş, hem kendi bünyesinde hem de semt içerisinde devam etmekte olan projelerde aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Sirkeci Konak Hotel – 0 212 528 43 44
http://sirkecikonak.com/odultoreni 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21