• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

İstanbul’da turizmin konuşulduğu her yerde işbirliği yapma çabası içerisindeyiz 

İstanbul’da turizmin konuşulduğu her yerde işbirliği yapma çabası içerisindeyiz 
Turizmde oluşan tüm olumsuz etkileri, tüm sektörle, tüm paydaşlarla hareket ederek arındırmaya çalışıyoruz

TURİZMİN SESİ


Şehrin hemen hemen turizminin konuşulduğu her yerde İstanbul Valiliği olarak varlık göstermeye ve sağlamaya işbirliği yapma çabası içerisindeyiz. Turizmi etkileyen tüm etkenlerle, tüm olumsuz etkileri, tüm sektörle, tüm paydaşlarla hareket ederek arındırmaya çalışıyoruz. Şubat ayının sonuna kadar konuşacağımız Nisan ayına kadar sürecek bir sürecin ilk adımını atıyoruz.

İSTANBUL VALİLİĞİ OLARAK NE YAPIYORUZ? 
Turizmi etkileyen tüm etkenlerle, tüm olumsuz etkileri, tüm sektörle, tüm paydaşlarla hareket ederek arındırmaya çalışıyoruz. İstanbul Valiliği olarak varlık göstermeye ve işbirliği yapma çabası içerisindeyiz.Bir ekibimiz Beyoğlu’nda denetim yaparken diğer bir başka ekibimiz de Fatih bölgesinde, bir başka denetimden olumsuzlukları olumlu etkenlerden ayrıştırmaya çalışıyor. Başka bir ekimiz Mahmutpaşa’da çalışma yürütürken bir başka ekibimiz Sultanahmet bölgesinde çalışma yürütüyor. Şehrin hemen hemen turizminin konuşulduğu her yerde İstanbul Valiliği olarak varlık göstermeye ve sağlamaya işbirliği yapma çabası içerisindeyiz.

İSTANBUL VALİLİĞİ OLARAK HER YERDE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
Kongre turizmi ile ilgili tüm çalışmalarda bir paydaş olarak yer alırken cruise turizmi ile ilgili de tüm sektör paydaşlarıyla da Lizbon’daki fuardan buradaki liman yapımına kadar tüm aşamalarında Valilik olarak yer almaya çalışıyoruz. Kitle turizmi şehrimizin 13 milyona yakın bir turist alması nedeniyle fuarlardan şehrin genel imajına kadar çok faal olarak yer almaya çalışıyoruz. İstanbul bu yıl 2015’te ulaşmış olduğu turist sayısından daha fazla turist sayısına ulaşmış olacak. Bu bizim için tek başına yeterli değil. Sayı olarak ulaşmamız kadar ekonomik oluşturduğumuz değer olarak ulaşmayı ve onu geçmeyi hedefliyoruz. 13 milyon gibi bir rakamı bizden sonra bu etkinliklerde görev alacak kişiler tarafından çok düşük rakamlar olarak anılacağı da biliyorum. Çünkü potansiyelimiz ve hedefimiz çok daha yüksek rakamlarda. Hükümetimizin ve Bakanlığımızın açıklamış olduğu rakamlar belli. Sadece Çin’den her yıl 140 milyon turistin yurtdışına gittiği bir turizm yılında sadece 400 bin kişinin yeterli olmadığını elbette biliyoruz ve hedefimiz bu olamaz.

 

İSTANBUL'DA  MİCE  ETKİNLİKLERİNİN TANITIMDA ROLÜ BÜYÜK
Şehrin genel imajı güvenlikten tutun da ulaşıma, organizasyon yeteneğine kadar daha iyi yerlere taşınması gerektiğini bu etkinlikler bize gösteriyor. İstanbul’da son derece kaliteli, son derece etkin bir etkinlik dizileri bulunuyor. Bizimde bu etkinliklerde rol almamız gerektiğini bize hatırlatıyor. Şehrin yeni bir havalimanı, yeni bir güvenlik konsepti ve şehrin yeni bir organizasyon bakışı önümüzdeki yıl hepimizin hissedeceği yenilikler olacaktır. Ace of Mice turizmin A plus daha fazla harcama, daha fazla bu şehrin dünya turizminde söz sahibi ve isminin geçmesini istiyor isek Ace of Mice etkinliklerine bu şehrin çok ihtiyacı var.Böyle bir ortamda var olmak ayakta kalmak bu zor süreçte şehrin bir paydaşı olarak yer almak bence birinci olmak için yeterli. Elimizde böyle bir değer, etkinlik, kongre, toplantı gibi bu sektörde yer alan tüm firma ve paydaşların neler yaptıklarını en iyi gösterdikleri bir organizasyon dizisi. Biz jüri üyeleri olarak bunların en iyilerine karar vermeye çalışacağız ve işimiz çok zor. Çünkü hepsi çok iyi, hepsinin çok iyi olduğu bir ortamda karar vermek takdir edersiniz ki çok zor. Ben tüm firmalarımızı canı gönülden kutluyorum. Sektöre emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve herkesi kutluyorum. Klasik olacak ama biliyorum hepsini birinci olarak kabul etmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü böyle bir ortamda var olmak ayakta kalmak bu zor süreçte şehrin bir paydaşı olarak yer almak bence birinci olmak için yeterli.Yeni yılın sektörümüz, şehrimiz ve ülkemiz için daha iyi sonuçları bize getirmesini diliyorum.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21