• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İzmir 36 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Antalya 30 °C
  • Ankara 28 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Haziran 2024 64'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mayıs 2024 sayısı çıktı
  • Turizmin Sesi Dergimizin Nisan 2024 62'nci Sayısı Yayında 

İPEK YOLU’NA COŞKULU VEDA

İPEK YOLU’NA COŞKULU VEDA
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali', görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi
TURİZMİN SESİ
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde kırmızı halı geçişi ile başlayan tören, beyaz perdenin ünlü simalarını bir araya getirdi. Tiyatro ve sinema oyuncuları Güner Özkul ile Korhan Abay'ın sunduğu geceye Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Fikret Hakan, Cihat Tamer, Müjdat Gezen, Cahit Berkay, Derviş Zaim, Atilla Saral, Kürşat Alnıaçık, Hatice Aslan, Nilüfer Açıkalın, Erdal Beşikçioğlu, Murat Han, Ismail Hacıoğlu, Mazlum Çimen, Osman Sınav, Aydın Bulut, Eşyan Özhim ve Açelya Elmas gibi çok sayıda sanatçı ile ünlü yönetmen ve senaristler katıldı .

“Festivalin çıtası yükseliyor”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Hikmet Şahin, törende yaptığı konuşmada, Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin çıtasının her geçen yıl yükseldiğine dikkat çekti. Başarılı bir festivali daha tamamlamış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını anlatan Başkan Şahin, “Bursa'da bir hafta boyunca 500'ün üzerinde konuğumuzu ağırladık. Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda özel filmin izlenebildiği festivalde yaklaşık 50 bin vatandaşımız özel yapımları izleme şansı buldu. Yerli ve yabancı film yapımcıları, oyuncular ve sinemaseverler festivale yoğun ilgi gösterdi” dedi.

“Hatalar bizim, güzellikler sizin olsun”
Sanatın güzelliğin ifadesi olduğunu belirten Başkan Şahin, bu güzelliğin de festivale emeği geçen ve etkinliklere katılan herkesin ortak başarısı olduğunu bildirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü hatırlatarak muasır medeniyet seviyesine ulaşmak isteyen ülkelerin sanata kayıtsız kalmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Şahin, “Kentimiz, yenilikçi duruşuyla Türkiye'nin ilgisini çekiyor. Bu hafta hayal de olsa gerçek de olsa hayatın ta kendisi beyaz perdeye yansıdı. Festivalimizin hatalar bizim, güzellikleri ise sizlerin olsun” diye konuştu. Şahin, uluslararası alanda ciddi bir başarıya imza atan Bursa İpek Yolu Film Festivali'nin perde arkasındaki emektarlarına, katılımcılara ve konuklara teşekkür etti.


'Altın Karagöz' Ödülleri sahiplerini buldu
Görkemli gecede, festival kapsamında ilk kez gerçekleştirilen 'Uluslararası Altın Karagöz Film Yarışması'nda uzun ve kısa metraj kategorilerinde ve 'Ulusal Altın Karagöz Film Yarışması' uzun ve kısa metraj kategorilerinde başarılı yapımlara ödülleri verildi.

Kısa filmlerin büyük başarısı
'Uluslararası Altın Karagöz Kısa Metraj Film Yarışması'nda 'Sekans 01 Plan 02' adlı film 'En Iyi Film' seçilerek 'Altın Karagöz' ödülünün ve 8 bin dolar değerindeki para ödülünün sahibi oldu. Bu dalda yarışmaya katılan 'Acımasızlık' filmine 'Jüri Özel Ödülü' verildi.

'Ulusal Altın Karagöz Kısa Metraj Film Yarışması'nda 'Altın Karagöz' ile 8 bin YTL para ödülünü; çekimleri Bursa'da, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ile birlikte gerçekleştirilen 'Tek Notalık Adam' filmi kazandı. Bu kategoride, 'Jüri Özel Ödülü' de 'Açık Rüya' filminin oldu.

'En iyi'lere ödül yağmuru
'Uluslararası Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması'nda The İnvestigator adlı film, 'En İyi Film' seçilerek 'Altın Karagöz' ödülünü ve 40 bin dolar para ödülünü kazandı. Bu yarışmada, Teresa Prata 'En iyi Senaryo', Lasse Pöysti, 'En iyi Erkek Oyuncu', Kathryn Worth 'En iyi Kadın Oyuncu' ve Stefan Arsenijevic de 'En iyi Yönetmen' seçilerek 'Altın Karagöz' ödülünü aldı. Uluslararası kategoride Bakhytzhan Alpeisov 'Jüri Özel Ödülü'nü kazanırken, Diyet filmi de 'Sinema Yazarları Derneği (SİYAD)' ödülünü aldı.

'Altın Karagöz' heyecanı
Jüri başkanlığını usta oyuncu Hülya Koçyiğit'in üstlendiği 'Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması'nda ise Raşit Çelikezer'in yönettiği 'Gökten Üç Elma Düştü' adlı film, 50 bin YTL para ödülü, 'En İyi Film' ve 'En İyi Senaryo' dallarında ödüle layık görülerek 'Altın Karagöz'ün sahibi oldu. Yarışmada 'Nokta' filmi ile şans arayan ünlü yönetmen Derviş Zaim, 'En İyi Yönetmen' seçilerek 'Altın Karagöz' ödülü ve 25 bin YTL para ödülünü kazandı. Nesrin Cavadzade 'En İyi Kadın Oyuncu' ve Fırat Tanış da 'En İyi Erkek Oyuncu' seçilerek 'Altın Karagöz' ödülünü aldı. Aynı kategoride yarışan 'Dilber'in Sekiz Günü' adlı film SİYAD ödülünü kazanırken; 'Hayatın Tuzu' filmi de 'Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Ödül töreninin ardından 2008 yılı Hindistan yapımı bir film olan İpek Düşler filminin gösterimi yapıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21