• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

HİLTON YATIRIM PLANLARINI AÇIKLADI

HİLTON YATIRIM PLANLARINI AÇIKLADI
Hilton Worldwide, stratejik bir pazar olarak konumlandığı Türkiye'deki yatırım planlarını açıkladı

TURİZMİN SESİ


Bora ÖZGEN
İstanbul(TURİZMİN SESİ)-
Türkiye Otel Yatırımları Konferansı (CATHIC) sırasında basın toplantısı düzenleyen Hilton Worldwide, Türkiye'de dört yeni otel için anlaşma imzaladığını duyurdu. 2011 yılında dünya genelinde açılan Hilton Worldwide odalarının %5'i Türkiye'de yer alırken, şirketin şu anda Türkiye'de faaliyette ve geliştirme aşamasında olan 33 oteli ve 7000'den fazla odası bulunuyor.  Hilton Worldwide, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yer alacak dört yeni otel için anlaşma imzalandığını açıkladı. Böylece şirketin Türkiye'de geliştirme aşamasında bulunan otel sayısı 13'e, halen faaliyette olanlarla birlikte toplam otel sayısı ise 33'e ulaşıyor.

Hilton Worldwide Avrupa Bölge Başkanı Simon Vincent yeni anlaşmalarla ilgili olarak şunları söyledi: “Geçen yıl Türkiye genelinde rekor sayıda otel açtık. Sadece son birkaç ay içinde bile ilk Hampton by Hilton otelimizi ve beşinci Hilton Garden Inn otelimizi açarak marka portföyümüzü genişlettik ve dünyaca bilinen konukseverliğimizi yeni alanlara taşıdık. Bu yıl Conrad İstanbul otelinin büyük ölçüde yeniden düzenlenmesi ve 10 yeni otelin daha açılmasıyla bu ivmemiz devam edecek. 2013 sonuna kadar Türkiye'deki otel sayımızın 33 olmasını planlıyoruz ve kuşkusuz Avrupa'nın önemli büyüme pazarlarından biri olan bu ülkede varlığımızı daha da artırmak için yeni fırsatlar olabileceğini öngörüyoruz.”

Hilton Worldwide'ın Türkiye'de sekiz yeni otel açarak bir rekor kırdığı 2011 yılının ardından, gelecek 12 ay içerisinde şirketin lüks Hilton ve DoubleTree by Hilton markaları ile, orta kesime yönelik Hilton Garden Inn markası altında 10 yeni otelin daha açılması bekleniyor. Dünya genelinde büyük otel şirketleri arasında en hızlı büyüyen şirket olan Hilton Worldwide portföyünü Haziran 2007'den beri yüzde 29 büyüterek toplam oda sayısı artışında da rakiplerini geride bıraktı.Hilton Worldwide Avrupa ve Afrika Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick

Fitzgibbon şunları söyledi: “Türkiye'de açılan oda sayısı,Hilton Worldwide'ın 2011 yılında dünya genelinde açtığı oda sayısının %5'ini oluştururken, uluslararası ziyaretçi sayısının rekor kırması da Hilton Worldwide'ın hızlı büyümesine katkıda bulundu. Türkiye bizim stratejik büyüme pazarlarımızdan biri olmaya devam ediyor.Bugün dört yeni otel açılışı için anlaşmaların imzalandığını açıklamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz, bu anlaşmalar bizim bu dinamik ve büyüyen pazardaki varlığımızı daha da güçlendirecektir.”

DoubleTree by Hilton Kuşadası – 2013 sonlarında açılması beklenen otel Kuşadası'nın tarihi bölgesinde, çok iyi bir konumda bulunuyor. Otel, yeni binaların yanı sıra tarihi binalardan oluşacak. Göçtur Turizm Yatırım ve Ticaret A.Ş. ile imzalanan franchise anlaşması ile portföye katılan

DoubleTree by Hilton Kuşadası'nda hepsi balkonlu 88 oda ve süit yer alacak. Çeşitli cafe, restoran ve bar seçenekleri sunulacak olan otelde teras restoranı, spa ve sağlık kulübü ile açık ve kapalı yüzme havuzları ve yaklaşık 385 metrekarelik etkinlik alanları bulunacak.

DoubleTree by Hilton Malatya – Malatya şehir merkezinde, belediye binası ve lüks bir alışveriş merkezine çok yakın bir konumda yeni inşa edilen bu otelin 2012 sonlarında açılması bekleniyor. DoubleTree by Hilton Malatya 157 oda, günün her saati açık bir restoran ve lobby bar, spa ve sağlık kulübünün yanı sıra 1000 metrekareyi aşan büyük bir etkinlik alanıyla hizmet verecek. MGG Malatya Girişim Grubu Tekstil Turizm Enerji İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile imzalanan yönetim anlaşması ile bu otel de Hilton Worldwide portföyüne katılmış oldu.

Hampton by Hilton Samsun – Karadeniz sahil yolu üzerinde Samsun şehir merkezine ulaşımı kolay bir bölgede yer alacak otelin 2013 yılında açılması planlanıyor. 144 odayla hizmet verecek olan Hampton by Hilton Samsun, Umsa Otelcilik Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ile imzalanan franchise anlaşmasıyla portföye katılıyor.

Hampton by Hilton Istanbul Ataköy – Yeni inşa edilen bu otel 2014 yılında açılacak ve İstanbul Atatürk Havaalanı ve Ataköy semtine yaklaşık üç kilometre uzaklıkta yer alacak. Hampton by Hilton İstanbul Ataköy'de 89 odanın yanı sıra iki toplantı salonu bulunacak. Otel, Adalet Turan ile imzalanan franchise anlaşması ile portföye katılıyor.

Hilton Worldwide'ın ekonomi markası Hampton by Hilton'un Türkiye'deki konukları; şık bir lobi, ve otel genelinde ücretsiz olarak erişime açık kablosuz internet bağlantısı ile rahat Hampton Yatakları ve uyarlanabilir yatak odalarıyla markanın özel hizmetlerinden yararlanacak. Tüm bunların yanı sıra otelin lüks ikramları arasında ücretsiz sıcak kahvaltı, 24 saat açık atıştırma alanı ve konukların toplantılar sonrasında bir araya gelebilecekleri bir bar bulunuyor. Ayrıca, Hilton Worldwide Türkiye otel portföyünde yer alan otellerde konaklayanlar, Hilton HHonors üyesi olmaları halindePoint & Miles® kazanabilecekler. Hilton HHonors, üyelerine aynı konaklama kapsamında, hem otel puanı hem de uçuş mili kazandırıyor. Hilton Hhonors, üyelerine puanları ile dünya çapında 3.800'den fazla Hilton Worldwide otelinde tarih sınırlaması olmaksızın ücretsiz konaklama sağlayan tek konuk ödül programıdır. Hilton Worldwide, Türkiye'de portföyündeki beş marka ile 20'den fazla otel ve 5.000'in üzerinde odasıyla faaliyet gösteriyor. Şirket önümüzdeki aylarda ayrıca Avrupa'daki ikinci çift markalı oteli olan Hilton ve Hampton by Hilton Bursa'nın açılışını yapacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21